Dolgu ile burun kusurlarını azaltmak mümkün mü?

Dolgu ile burun kusurlarını azaltmak mümkün mü?

Hyalüronik asit ile uygun bölgelere dolgu yaparak, burundaki kusurlar azaltılabilir.   Dolgu uygulamak, ameliyata kıyaslandığında tartışılamayacak kadar kolaydır. Bu nedenle dolgu ile düzeltilebilecek küçük kusurlar için dolgu iyi bir seçenektir. Fakat  dolgu ile yapılabilecek düzeltmeler sınırlıdır. Burun dolgusu ile yapılabilecek düzeltmeler şunlardır;

-Burun ucunun hafif kaldırılması,

-Burun sırtında eğrilikleri hafifletilebilir,

-Burun asimetrilerisi azaltılabilir,

- Burun sırtındaki boşluklar doldurulabilir

- Daha önce yapılan ameliyatlar nedeniyle oluşan çöküntüler azaltılabilir

-Burun sırtı ile burun ucu arasında bir çöküklük azaltılabilir,

-Travma sonrası oluşan bozuklukları,

Dolgu uygulaması, ameliyat değildir. Nefes almanız ile ilgili septum eğriliği gibi problemleri çözemez. Dolgu ile burun küçültülmez.  Dolgu ancak yumuşak dokudaki boşlukları doldurur.

Burun dolgusu nedir? Nasıl uygulanır;

Dolgu için kullanılan, hyalüronik asit  dünya genelinde altın standart olarak kabul edilmiş ve doku en uyumlu dolgudur. 

Burun dolgusu uygulaması çok kolaydır. Cilt altına dolgunun enjekte edilmesi işlemidir. Enjeksiyon çok ağrılı değildir, yine de uyuşturucu kremler ile ağrı azaltılabilir.  Burun dolgusu işlemi esnasında ne kadar dolgu kullanılacağı, probleminizin boyutuna göre değişiklik gösterecektir. Ancak etkisi hemen burun dolgusu yapılır yapılmaz kendisini belli eder ve problem ortadan kalkar.  İşlem çok kısa sürer, işlemden sonra hemen günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.  Dolgu uygun yapıldığında, burunda dolgu olduğu anlaşılmaz.

Buruna yapılan dolgu kalıcı değildir. Kalıcılığı yaklaşık  8-12 aydır.  Bu süre sonra kendiliğinden vücut tarafından yok edilir. Burun eskiye döner.

Dolgu olarak kullanılan, hyalüronik asit güvenilir bir madde olmasına rağmen, azda olsa da dolgunun damara gelmesi, alerji, enfeksiyon gibi istenmeyen etkileri olabilir. Dolgu uygulaması, ciddi bir tıbbı uygulamadır, uzman doktor tarafından uygulanmalıdır.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Fatma Yıldız

Uzm.Dr.Fatma Yıldız 1972 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1996 yılında mezun olan Uzm.Dr.Fatma Yıldız
uzmanlık eğitimini Deri ve Zührevi Hastalıklar üzerine tamamlamıştır.2004 yılından bu yana Özel Ankaralife (Ankaralazer) Polikliniğinde;
lazer epilasyon, lazerle cilt tedavileri, botox, dolgu, leke tedavileri ağırlıklı olmak üzere kozmetik dermatoloji alanda çalışmaktadır.

Etiketler
Burun dolgusu
Uzm. Dr. Fatma Yıldız
Uzm. Dr. Fatma Yıldız
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube