Diyetisyene gitmek niçin önemli?

Diyetisyene gitmek niçin önemli?

Herkes sağlıklı bir hayat ve sağlıklı bir yaşamı olsun ister. Bunun için dış görünüşünün iyi olmasını ve giydiği kıyafetin yakışması için çok emek harcar. Bu yüzden kişiler kendini diyetisyen ilan eden kişilere gider, mide ameliyatı olmak için sıraya girerler, internette gördüğü sağlıksız diyetleri yaparlar, kendilerini aç bırakırlar veya ilaç ve otlara başvurarak kolay yoldan zayıflamanın çözümünü ararlar. Bu diyetler kimi zaman başarılı olsa da birçok kişide geri dönüşü olmayan hastalıklara veya ölümcül sonuçlara neden olabilmektedir.

Diyete başlamak istiyorsak sağlığımıza hiçbir zarar vermeden bunu yapmak gerekmektedir. Sizlere sağlıklı bir şeklide diyet yaptıracak olan kişiler ise diyetisyenlerdir. Diyetisyenler önce sizden kan tahlili ister ve daha sonra ofislerinde veya hastaneden bulunan özel tartıları sayesinde sizin yağ, kas, kemik, kilo, vücut kitle endeksinizin ölçümünü gerçekleştirir. Tartıda çıkan sonuçlar ve kan tahlili sonuçlarınıza göre sadece size ait olan bir beslenme programı hazırlar. Diyetisyenlerin hazırladıkları diyet değil sağlıklı beslenme programıdır. Sizin yaşantınıza ve bir hastalığınız varsa ona yönelik bir plan yapılır. Bu sizin yaşantınızdan çok farklı değildir

Diyetisyenler ne zaman ana öğün ne zaman ara öğünlerini tüketecekler, neleri yiyecekler veya içecekler, besin değişimleri nelerdir, hangi sporu ne kadar yapacaklar, tatlı veya hamur işi yemek istediklerinde beslenme programlarından hangi besinleri çıkarıp dengeleyecekler ve su içmek neden önemli gibi sorunların cevaplarını danışanlarına en doğru şekilde öğreteceklerdir.

Diyetisyen tarafından kontrol edilen sağlıklı beslenme programı danışana yaşadığı hayatın daha iyi olması hayat standardının yükselmesini sağlar. Kontrol altında olan danışan ise sağlıklı beslenme programına daha iyi uyum sağlayıp kaçamak yapmasını önlemiş olur. Yani danışan belli bir sorumluluğu hayatına yüklemiş olur.

Bir kişinin besleme tarzını ve yaşam standardını değiştirmek kolay bir şey değildir. Sonuçta yıllardır yaşamış olduğu bir hayat düzeni vardır. Ancak diyetisyenlerinin bilgileri ve tavsiyeleri sayesinde danışanların yaşamlarını daha kaliteli hale geliyor. Bu yaşam standardının değişmesi sadece kendini değil ailesini etkilemektedir. Bu sayede ailesi de sağlıklı yaşamının nasıl olmasını gerektiğini öğrenmiş olmaktadırlar.

Sağlıklı beslenmeyi öğrenemk isyene herkesi diyetisyenlerimizin çalıştığı hastanelere ve ofislerine bekleriz. 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Gamze Göktekin

Etiketler
Diyetisyen
Dyt. Gamze Göktekin
Dyt. Gamze Göktekin
Muğla - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube