Diş implantları her yaşta uygulanabilir mi?

Diş implantları her yaşta uygulanabilir mi?

Kemik gelişimini tamamlamış tüm bireylerde implant uygulanabilir. Bu yaş bayanlarda 15-16, erkeklerde 17-18 dir. İmplant uygulaması için üst yaş sınırı yoktur; genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana implant başarıyla uygulanabilir. Özellikle yaşlı kişilerde diş kayıpları daha çok olduğu için, kemik erimelerine bağlı olarak protez tutuculuğunda sorun yaşandığından ileri yaşlarda olan insanlar implant gereksinimine daha çok ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla yaşlı bireylerde diş implantları uygulamaları gençlere göre daha fazladır.

İmplantın ömrü ne kadardır?

Uygun koşullarda, implantın ömrü belirli yıllarda ifade edilemez. Doğru planlanmış bir implant iyi bir teknik ile çene kemiğine yerleştirilmiş ve üzerine uygun bir protez yapılmış ise ayrıca hasta bakım ve hekim kontrolleri düzenli ise implantın ömrü yaşam boyudur denebilir.

İmplant fiyatları ve uygulamanın başarı oranı

Teknik ve malzeme alanlarında son yıllarda kaydedilen önemli gelişmelerle implant uygulamalarında başarı oranı %98′in üzerine çıkmıştır. İmplant uygulamasının başarılı olması için herşeyden önce hastaya doğru teşhis konulması, hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun üstyapının yapılmış olması gerekir. Uygulama sonrasında hasta tarafından implantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer

Etiketler
Diş implantı tedavisi
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube