Diş estetiği, gülüş tasarımı ve implant

Diş estetiği, gülüş tasarımı ve implant

Dişlerimiz vücudumuzun en önemli parçaları arasında yer alıyor. En sevdiğimiz yiyeceklerin rahat sindirilmesine yardımcı olmaları bir yana, iyi dişler iyi bir görünüşün de anahtarı olmuş durumda.

Sağlıklı ve düzgün dişler, her gün aynanın karşısına geçtiğinizde görmek isteyeceğiniz gülüş için gerekli. Fakat pek çoğumuz vücudumuzun geri kalanına gösterdiğimiz özeni, dişlerimize göstermeyebiliyoruz. Bundan dolayı sağlığını kaybeden ve görüntüsü bozulan dişler de hem yemek yerken zorlanmanıza hem de oldukça göze batan diş bozulmalarına neden olabiliyor.

Söz konusu dişler olunca, diş hekimlerine düşen görev de hangi nedenle olursa olsun zarar görmüş dişleri ve ağız sağlığını eski haline getirmek oluyor.

Neyse ki ağız ve diş sağlığı konusunda çok faydalı tedavi yöntemleri var. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları hem diş sağlığınızı yerine getirip harika bir gülüş edinmenizi sağlıyor, hem de kaybettiğiniz dişlerinizin yerine ana dişiniz gibi kullanabileceğiniz implantlar yerleştirilmesini sağlıyor.

Diş Estetiği

Bu yönteme hem sağlıklı dişler hem de güzel bir görünüm için sıklıkla başvuruluyor. Diş estetiğine, eğer ön dişlerinizde bir asimetri ya da ayrıklık varsa, diş renginiz sizi rahatsız ediyorsa, dişlerinizde çarpıklıklar gibi sorunlar varsa başvurabilirsiniz.

Bu sorunların hepsi diş estetiği uygulamaları ile kolaylıkla çözüme kavuşabilir. Örneğin dişlerinizdeki şekil bozuklukları gibi sorunları Laminate Veneer uygulaması ile porselen kullanarak giderebilirsiniz.

Gülüş Tasarımı

Herkes harika ağız yapısı ile doğmayabilir ama herkesin güzel bir gülümsemeye sahip olma hakkı var. Gülüş tasarımı uygulamaları, ağız yapınıza, diş etlerinize ve dudak yapısına göre müdahaleler yaparak istediğiniz gülüşe kavuşmanızı sağlayabilecek bir yöntem.

Diş İmplantları

İmplantlar basitçe diş kaybı yaşadığınız durumlarda kullanabileceğiniz en etkili yöntemdir. Eğer bir ya da birden fazla diş kaybınız varsa, takıp çıkarılan protezler yerine, çene kemiğine direkt olarak sabitlenen implantları kullanmak hem daha sağlıklı hem de daha rahat bir seçenek olacak.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer

Etiketler
İmplantasyon
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube