Diş çekimi tedavisi neden yapılır, nasıl yapılır?

Diş çekimi tedavisi neden yapılır, nasıl yapılır?

Diş çekimi pek çok hasta için kulağa korkutucu gelen bir tedavidir. Ancak genellikle diş çekimi düşünülenin aksine acısız ve kısa süren bir işlemdir.

Özellikle çocuk hastalar için korku kaynağı olan diş çekimi aileler tarafından bir tehdit kaynağı olmamalıdır. Sallanan bir süt dişinin dahi çekiminin çocuk hastalarımızın korkusu nedeniyle saatler ya da seanslar sürebildiği göz önünde bulundurulduğunda; çocuk hastayı zorlayarak diş tedavisi, diş çekimi yapılması oldukça travmatik ve üzücü sonuçlar doğurabilir.

Çok kısa sürede ağrı ve acı hissetmeden diş çekimi yapmak mümkündür. Bu nedenle çocuğunuz hazır olduğunda lokal anestezi (çekim bölgesinin uyuşturulması) ve çekim işlemi sırayla gerçekleştirilir. Peki çocuğunuz ne zaman bu işlem için hazır olur? Bu cevabı pedodontistiniz ile birlikte bulabilirsiniz.

Günümüzde lokal anestezi için oldukça ağrısız ve konforlu yöntemler kullanılmaktadır.

Peki diş çekimi tedavisi neden yapılır? Bu sorunun çok syıda yanıtı var ancak özetle söyleyebiliriz ki çekim başka bir tedavinin uygun olmadığı dişler ve/veya hastalar için uygulanır. Bu nedenlerin bir kısmı tıbbi nedenler (sağlık sorunları, hastalıklar) oluşturur. Unutulmamalıdır ki eğer bir dişin çekilmesi gerekiyorsa ağız içinde kalmaya devam etmesi size zarar verici hale gelebilir. Bu konuda korkularınızı yenmek ya da diş çekiminin gerekliliğini anlamak için hekiminize danışmanız uygun olur.

Bu makale 18 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Elif Tekpınar

Uzm. Dt. Elif Tekpınar, 1991 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2014 yılında Diş Hekimi Unvanı almıştır.2014-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Ana Bilim Dal'ında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Uzm. Dt. Elif Tekpınar mesleki çalışmalarına Deva Diş'te devam etmektedir.

Etiketler
Diş çekimi sonrası
Uzm. Dt. Elif Tekpınar
Uzm. Dt. Elif Tekpınar
Balıkesir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube