Diş beyazlatma hakkında genel bilgiler

Diş beyazlatma hakkında genel bilgiler

Sağlıklı ve beyaz dişler, estetik açıdan çok büyük önem taşıyan bir unsurdur. Diş beyazlatma son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan tedavilerden biridir. Amaç dişlerin yapısında yıllar içinde oluşmuş olan, temizlikle çıkmayan lekelenmeleri dişlerinizden uzaklaştırmaktir.

Diş estetiği, kişisel bakımına dikkat eden kişiler için çok önemlidir. Dişlerdeki herhangi bir estetik bozukluk psikolojik rahatsızlık gibi bir çok soruna dahi sebep olabilir. Bunlara ek olarak diş hekimleri tarafından uygulanan bazı medikal diş beyazlatma tedavileri de bulunur.

Çocukluk döneminde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, bebeklik döneminde veya anne karnındayken maruz kalınan bazı antibiyotikler, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler (sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı maddeler) ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerde renklenme yapabilir.

Dişlerde oluşan bu renk değişimi ikiye ayrılır:

İç renklenme: Fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer.

Dış Renklenme: Diş yüzeyine sigara, çay, kahve ve kola gibi boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ve sonrasında hasta bu lekelerden kurtulur.

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Diş hekiminizin ne tip bir karar vereceği son derece önemlidir.

Bu makale 8 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Oktay Aykut Engür

Dt. Oktay Aykut Engür, şuan çalışmalarına Dental Smile Antalya'da devam etmektedir.

 

Etiketler
Diş tedavisi
Dt. Oktay Aykut Engür
Dt. Oktay Aykut Engür
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube