Diş beyazlatma

Diş beyazlatma
Günümüzde dişler yüz estetiğinin en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olarak kabul edilmektedir. Düzgün ve beyaz dişlere sahip olmak için estetik diş hekimliği tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle ön bölge dişlerindeki renklenmeler, şekil bozuklukları ve diş kayıpları yüz estetiğini bozan bazı unsurlardandır. Günümüzde artık bu sorunları tek seansta çözebilir hatta sadece 1 saat ayırarak daha sağlıklı ve güzel gülüşe sahip olabilirsiniz.
Dişlerinizi beyazlattırarak, diş renginde dolgular ile yüzey kaplamaları( kompozit veneer) yaptırarak ve çürük ya da renklenmiş diş bölgelerine dolgu yaptırarak daha estetik dişlere ve bunun sonucunda kendinizden daha emin bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
İlk başta beyazlatma uygulamalarına değinecek olursak her türlü dişin mutlaka bembeyaz olacağı gibi bir iddiada bulunamayacağımızı söylemek zorundayım. Diğer bir önemli konu da dişlerinizin üzerinde dolgu ya da kaplama gibi bazı tedaviler varsa bu alanlarda beyazlama olmayacağı gerçeğidir. Beyazlatma ürünü sadece diş dokunuza etki edebilir. Doğru bir teşhis ve doğru yöntemlerle yüz güldürücü sonuçlar alınan pek çok vakamız da var elbet. Diş beyazlatma uygulamaları ev ve ofis tipi beyazlatma olarak iki ana yöntemle yapılmaktadır. Ofis tipi beyazlatma ile kliniklerde hekim kontrolünde yarım ila bir saatlik bir sürede dişlerinizin rengini 2-3 ton açtırabilirsiniz. Diş beyazlatmada en hızlı yöntemdir. Diş etleriniz özel bir bariyer maddesi ile korunur,beyazlatma jeli dişlerinize sürülür,ışık kaynaklarından verilen ışığın da desteğiyle 1 saat içinde beyazlatma işleminiz tamamlanmış olur. Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte hekiminiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verecektir. Diş beyazlatma ile alınan netice uzun sürelidir (3-4 yıl) ancak bu süre size de bağlıdır. Aşırı sigara içimi, aşırı çay-kahve-kola gibi renkli gıda alışkanlıklarınız bu süreyi etkiler. Bu konuda beyazlatma ürünü satan ciddi bir firmanın broşüründe yazan bir dipnotu sizlerle paylaşmak istiyorum: "Beyaz bir tişörtün üzerinde leke yapabilecek her türlü gıda ve içecek dişlerinizin renklenmesine yol açacaktır ".
Eğer beyazlatmanızın daha etkili ve uzun süreli olmasını istiyorsanız dişlerinizin ölçüsü alınarak bir plak hazırlanır ve size verilen beyazlatıcı ajanlar hazırlanan şeffaf plak içine yerleştirilir ve ağız içine takılır. Arzu edilen beyazlatma sağlanana kadar bu işlem evde uygulanır. Beyazlatma işlemi genellikle 1-4 hafta içinde istenilen düzeye gelir.Bu da ev tipi beyazlatmadır.
Diş beyazlatmada nelere dikkat edilmelidir?
Beyazlatma  işlemi mutlaka profesyonel kontrol altında uygulanmalıdır. Beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında bazı kişiler hafif bir hassasiyet şikayetinde bulunurlar. Bu hassasiyet 1-3 gün arasında tamamen kaybolacaktır. Önemli olan kullanılan sistemin gerektirdiği prosedürlerin  doğru olarak yerine getirilmesidir. Beyazlatma işlemi uygun kişiler tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir estetiği geliştirme metodudur.
Beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?
Hemen hemen herkese! Ancak, tedavinin etkili olamayacağı bazı durumlar vardır. Diş hekiminiz tam bir ağız içi kontrol ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığını belirleyecektir.
Hepinize sağlıklı bir gülümseme dilerim.
 
Şenol ALKAN 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Şenol Alkan

Etiketler
Diş beyazlatma nasıl yapılır
Dt. Şenol Alkan
Dt. Şenol Alkan
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube