İmplant ve tüm süreçleri

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
1 Ekim 201890 görüntülenme
Randevu Al
İmplant ve tüm süreçleri

Diş kayıpları söz konusu olduğunda, en kalıcı protez seçeceği implant uygulamasıdır. İmplantı, bir çeşit titanyum vida olarak düşünmek doğru bir yaklaşımdır. Diş kökünün yerine geçecek olan yapay vida olan implant, diş protezinin kalıcı bir biçimde yerleştirilmesine yardımcı olur.

Doğru implant uygulamalarıyla kişinin kaybettiği dişlerin yerine konacak protez, kendi kişi kadar sağlam ve kalıcı olur. Bu da uygulamanın başarısının artmasına neden olur. Geçici protezler ve takma dişlere nazaran implantın yararları şu şekilde sıralanabilir:

Alt çenedeki bütün dişlerini kaybetmiş olan hastalarda çiğnemeyi kolaylaştırır,

Diş problemlerinin tedavisinde etkin bir sonuç sağlar,

Tek diş kaybının yaşandığı durumlarda gerçeğe yakın sonuçlar ortaya çıkarır,

Estetik açıdan çok daha doğal ve düzgün bir görünüm sağlar,

Uzun vadede memnun edici sonuçlar sunar.

Kozmetik Amaçlı İmplant Uygulaması

Kozmetik amaçlı olarak implant yapılması, görsel açıdan iyi sonuçlar verir. Ancak hastanın diş yapısı bunun için uygun değilse kozmetik amaçlı protezler kullanılabilir. Kalıcılık ve uzun vadeli bir sonuç için implant tercih edilmesi uygun olacaktır.

İmplant Uygulama Süreci Ne Kadar Sürer?

Hastanın tüm aşamalardan sonra 3-4 ay için eski sağlığına kavuşması ve implanta alışması mümkün olmaktadır. Bazı hastalarda bu süre 6 aya kadar uzayabilmektedir.

İleri İmplant Cerrahisi ile İmplanta İçin Kemik yetersizliği olan hastalara yönelik Çözümler

Hastanın eksik ve sağlam dişleri, damaktaki kemik yapısı implanta uygun olan ve olmayan hastalar da kemik nakilleri  ve Çeşitli İleri İmplant Cerrahisi teknikleriyle implant yapılması mümkün olmaktadır.Uygulama öncesi gerekirse hekim tomografi isteyip planlamalar yapar.

Etiketler

İmplantimplant süreçlerikozmetik amaçlı implant

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır.

2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kaybettiğimiz Prof.Dr. L. George Upton ile pek çok ileri düzey ameliyata katılmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.