Detoksların kilo kaybı mekanizması

Öncelikle detoks kelime anlamına baktığımızda, vücuttan toksin atma anlamına geliyor.

Detoksların kilo kaybı mekanizması

Öncelikle detoks kelime anlamına baktığımızda, vücuttan toksin atma anlamına geliyor..
⭐Kelime anlamına baktığımızda sağlıklı ve yapılması gereken bir süreç gibi geliyor değil mi? Ama gerçekten yapılan uygulama bu mu? vücuttan toksin attırarak zayıflama sağlanabilir mi?
‼️Öncelikle şunlara açıklık getirmek gerekir vücuda fazladan vitamin verdiğiniz zaman detoks oluşmaz, vücudumuzun detoks mekanizması ve enzimleri var, yeterli dengeli beslenerek, yeterli su tüketerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak bu mekanizmanın düzenli çalışmasına yardımcı oluruz, ayırca vücuttan toksin atarak kilo kaybı sağlanmaz.
‼️Şimdi de halihazırda detoks uygulamalarının mantığını anlatayım, temel amaç günlük enerji alımını 800 kalori ve altına çekerek hızlı kilo kaybını sağlamktır, 1000 kalorinin altındaki diyet uygulamarına şok diyet ismi veriyoruz, sağlığınızı kaybetmenize ve metabolzimayı bozmanıza sebep olurlar, günlük enerji alımını 800 kalorinin altına çektiğinizde kilonuza bağlı olarak günlük kilo kaybı 500 gr-1,5kg arası sağlanabilir, oluşan bu kilo kaybı fazlasıyla kastan meydana gelir, makro ve mikor besin ögelerinden yetersiz olduğu için sağlığı olumsuz etkiler, vücudu kıtlık direncine sokup ileri zamanlarda zayıflama süreçlerine dirençli hale getirir ve verilen kilo fazlasıyla geriye gelir.
‼️Özetle sağlığınızı kaybetmek istemiyorsanız, eskiden istediğim zaman zayıflayabiliyordum ama artık kilo veremiyorum aç kaldığım halde kilo alıyorum demek istemiyorsanız, hayatınız boyunca bölgesel problemlerle yaşamak istemiyrosanız, sağlıklı ve verdiğiniz kiloyu kroumak istiyorsanız DETOKS UYGULAMAYIN UYGULAYANLARDAN UZAK DURUN....

Bu makale 27 Nisan 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Erden Abdüsselam

Dyt. Erden Abdüsselam, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik bölümünde  eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.

Şişmanlık (Obezite), Aşırı Kilo Alımı, Diyabet (Şeker Hastalığı) gbi birçok ilgi ve tedavi alanlarıyla ilgilenerek danışanlarına hizmet vermektedir.

Dyt. Erden Abdüsselam, mesleki çalışmalarına Trabzon Ada Diyet Merkezinde devam ettirerek danışanlarına hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Detoksun etkileri
Dyt. Erden Abdüsselam
Dyt. Erden Abdüsselam
Trabzon - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube