Damarsal lezyonlar tedavisi

Damarsal lezyonlar tedavisi

Damarsal lezyonların tedavisi lazer ile mümkün müdür?

Bu tarz tedaviler bilinen diğer tedavilere göre daha hızlı ve etkili. Dokulara daha az zarar verir ve nispeten daha az ağrılıdır.

Damarsal lezyonların tedavisi lazer ile nasıl yapılmakta?

Yapılan bu tedavide amaç damardaki kanda bulunan kromoforlara (renkli maddeler) ulaşmaktır. Bu maddeler lazer ışınını emer, ısı sonucu damarsal yapı tahrip edilir.

Damarsal lezyonların tedavi adayları kimlerdir?

Kişide oluşan birçok damarsal patolojiler vardır ve bunlar lazer ile tedavi edilebilir. Farklı isimler altında toplanan tüm damarsal patolijiler ve sonradan oluşanların tedavi edilmesi mümkündür.

Damarsal lezyonların tedavisi hangi damarlara uygulanmaz?

Eğer damarlar varisleşmiş ise, kapakçıklarda yetmezlik var ise ya da toplar damarda tıkanıklık var ise tedavi uygulanmaz.

Damarsal lezyonların tedavisi kaç seans sürer?

Seans sayısı kişiye göre değişkenlik göstermekte. Doktor ile yapılan konsültasyon sonrasında ihtiyaç duyulan seans sayısı belirlenir.

Damarsal lezyonların tedavi süresi nedir?

Tedavi süresi kişiniin damar lezyon durumuna göre farklılık gösterir, buna görew 5 ila 25 dakika arasında seanslar uygulanabilir.

Damarsal lezyonların tedavisi ne sıklıkta tekrarlanmalı?

Özel bir durum olmadığı takdirde seans aralıları dört haftayı geçmemesi önerilir.

Damarsal lezyonlar tedavi sonunda tekrarlar mı?

Tedavinin yapılmış olduğu damarda lezyon tekrarlanması görülmez, ancak tedaviden bağımsız olarak yeniden oluşan pataklojik durumlar ile karşılaşılabilir.

Damarsal lezyonların tedavisi sonunda ne gibi sonuçlar beklenmeli?

Tedavi sonrasında uygulamanın yapıldığı bölgede kısa sürede geçen kızarıklıklar, ufak kabuklanmalar görülebilir. Cilt inceliğine göre hafif derecede yanıklar görülebilir. Oluşan kızarıklıklar kalıcı olmayıp zaman içerisinde kaybolmaktadır

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Etiketler
Damarsal lezyonların tedavisi sonunda ne gibi sonuçlar beklen
Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube