Çocuklarımızı diş hekimine mutlu şekilde götürmek için öneriler

Çocuklarımızı diş hekimine mutlu şekilde götürmek için öneriler

* Çocuklar tüm süt dişlerini tamamladığı zaman ( 2-3 yaş ) hiçbir problemi olmasa bile diş hekimine götürülmeli. Diş hekimiyle ilk tanışma ağrısız, problemsiz olursa bu çocukta hoş bir anı olacak ve bir dahaki diş hekimine gidişi mutlu olacaktır.

* Şu anda piyasada Diş hekimine gitmek, ağız ve diş sağlığı, diş bakımı ve fırçalama konulu çok güzel çocuk hikaye ve masal kitapları mevcut. Çocuklara okuduğunuz hikaye ve masal kitaplarına bu kitapları dahil edebilirsiniz.

* Kendinizinde ağız ve diş sağlığına önem verdiğinizi çocuğunuza göstermelisiniz. Sizin düzenli diş fırçaladığını görmesini sağlayın. Beraber diş fırçalayın. Onun duyacağı şekilde diş sağlığı ve bakımı ile ilgili konulardan konuşabilirsiniz.

* Diş hekimine 6 ayda 1 kontrole giderken çocuğunuzu da götürebilirsiniz.

* Diş macunu ve fırçasını kendi seçmesine izin verin.

Bu makale 20 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ayşegül Öztürk

Diş Hekimi Ayşegül Öztürk, 1999 yılı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olup Gebze‘deki muayenehanesinde ağız ve diş sağlığı konusunda diş hekimi olarak hizmet vermektedir. Gebze’de aşağıdaki kliniklerde diş hekimi olarak çalışmıştır; • Özel Gebze Diş Dünyası Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği • Özel İsmail Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği • Diş Hekimi Ayşegül Öztürk Kliniği (2017 açtığı kendi kliniği olup şu anda devam ediyor) KATILDIĞI EĞİTİMLER, KURSLAR, ALINAN SERTİFİKALAR VE BELGELERDEN ÖRNEKLER 1. Cerrahi Olmayan Periodantal Tedavi Kursu, Prof. Dr. Korkud Demirel, Kasım 2019, Başarı Belgesi var. 2. Püf Noktalarıyla Anterior Kompozit Restorasyonlar, Kasım 2019, President Dental, Sertifika Belgesi var. 3. Orthero (Şeffaf Plaklarla Ortodonti Tedavisi) Eğitimi, Orthero Akademi, Aralık 2019, Katılı ...

Etiketler
Korku
Dt. Ayşegül Öztürk
Dt. Ayşegül Öztürk
Kocaeli - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube