Çilekli dondurma tadında mutluluk

Siz hiç mutlulukla dans ettiniz mi, siz hiç mutluluğun girdabına kapılıp mutluluktan boğulacak gibi oldunuz mu, siz hiç mutlulukla birlikte aynı yatakta uyudunuz mu?

Çilekli dondurma tadında mutluluk

Siz hiç mutlulukla dans ettiniz mi, siz hiç mutluluğun girdabına kapılıp mutluluktan boğulacak gibi oldunuz mu, siz hiç mutlulukla birlikte aynı yatakta uyudunuz mu?

Siz mutluluk nedir biliyor musunuz? Nefes aldığımız her an, her dakika hatta her saniye mutluyum, hem de çok mutluyum diye haykırabilmektir. Ufacık güzelliklerden, minicik olaylardan kendimize mutluluk payı çıkarabilmek, bunu kendi iç dünyamızda hissedip, etrafımızdakilere de hissettirebilmektir mutluluk. İşte mutluluk budur. Aslında şimdi duyar gibiyim şimdi yaptığınız farklı mutluluk tariflerinizi.

Aslında uygulaması son derece basit gibi görünen ancak pek çoğumuzun bildiği halde yapmadığı, belki de yapamadığı o şahane güzellik. Güzellik diyorum, çünkü mutluğunun farkına varan insanlar, çevrelerine de öyle hoş bir pozitif enerji yayıyorlar ki. Onlarla olmak, onlarla konuşmak, hele hele bir yaşamı onlarla paylaşabilmek dünyanın en güzel duygusu. Eğer o derece şanslı bir insansanız sizden daha mutlusu var mıdır acaba dünyada? Çünkü hayat görüşü böylesine pozitif enerji yüklü insanlar, siz ne kadar karamsar olursanız olun, size de pozitif enerji yükleyeceklerdir. Siz de bir süre sonra hayata bakış açınızın, olaylara yaklaşım tarzınızın ister istemez değiştiğini gözlemleyeceksiniz, çevrenizde pozitif dalgalar yayan ve aranan bir insan olacaksınız. Bu ne güzel bir keyif değil mi? İnsanın kendisindeki pozitif gelişmeleri gözlemleyebilmesi ve bunları doyasıya yaşayabilmesi.

Pırıl pırıl bir ilkbahar güneşi teninizi ısıttığında, lapa lapa yağan kar bir anda etrafı bembeyaz yaptığında, bir kelebeğin çiçekten çiçeğe koştuğunu gördüğünüzde, kulaklarınıza çok eskilerden maziyi hatırlatan bir şarkı çalındığında, çoktandır görmediğiniz eski bir dostunuzdan haber aldığınızda, birine şu ya da bu şekilde yardım ettiğinizde karşılığındaki o sıcacık teşekkürde içinizde tarifi zor mutluluk dalgaları oluşacak ve vücudunuzun her yerinde gezinerek, kalbinize gönderdiği sinyallerle size ne kadar mutlu olduğunuzu anımsatacaktır. Bu hoş duyguları hiç çekinmeden siz de etrafınızdaki dostlarınızla paylaşın. Onlarında ufacık olaylardan mutlu olmasına, en azından hayattaki güzellikleri fark etmelerine yardımcı olun.

Kazanılan her mutlu insan, çevremizde, yaşantımızda güzel bir tebessüm demektir. Her güzel tebessüm ise mutlaka yenilerini oluşturacaktır. Minicik bir gayretle bunu başarmak mümkün, yeter ki gönülden isteyelim. Bir insanın yaşamının herhangi bir anında durup “Allahım ben ne kadar mutluyum” demesi kadar güzel bir şey yoktur yaşamda. O halde şimdi durmak niye? Hayat denen o kısacık anda yaşanacak ve yaşattırılacak güzel keyiflere yelkenlerimizi mutluluğun o tatlı rüzgârıyla dolduralım.

Mutluyum demenin keyfini yaşayan insanlardan biri olmanız dileği ile her an mutlu kalın. Tüm mutluluklarınız çilekli dondurma tadında olsun...

Bu makale 1 Temmuz 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Durul Mert

Uzm. Klinik Psikolog Durul Mert, 01 Mart 1970 tarihinde Adapazarı'nda doğmuştur. Gazi Üniversitesi Psikolojik danışmanlık bölümünde lisans eğitimimi tamamlamıştır. Yüksek lisansını, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Klinik Psikoloji  bölümünde 2011 yılında tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Klinik psikoloji doktorasına ise 2016 yılında Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde başlamıştır.

18 yıl boyunca Sakarya Adapazarı'nda kendi kurucusu olduğu ilk ve tek ruhsatlı Uyum Aile Danışmanlık ve Destek Merkezi'nde Uzman Psikolog ve Aile Terapisti olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Uzm. Klinik Psikolog Durul Mert, Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Uzm. Kl. Psk. Durul Mert
Uzm. Kl. Psk. Durul Mert
Sakarya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube