Cildizin doğal bakım yolları

Cildizin doğal bakım yolları

Mevsimsel değişiklikler cildimiz ve vücudumuz üzerinde çeşitli etkilerde bulunur. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında sıcaklar, sıvı kaybı, klimalar, terleme ve diğer sebeplerden dolayı cildimiz ve vücudumuzda olumsuz etkiler meydana getirir.  Yaz aylarından oluşabilecek cilt sorunları yaşamamak için  koruyucu tedbirler almalıyız. Buna doğal cilt bakımı da diyebiliriz.

 Herkesin  doğal cilt bakımında unutmaması gereken en önemli konulardan bir tanesi yeterli miktarda su içmektir. Cildin nemini koruması ve böylece dış etkenlere daha dayanıklı hale gelmesi ancak ve ancak su tüketimi ile sağlanabildiğinden dolayı günde 8 bardaktan daha az su içilmemelidir. Yeterli su tüketimi sayesinde cildinizdeki sarkma ve kırışmalardan kurtulabilir ve hafiflemelerini sağlayabiliriz.

Kozmetik malzemeler her ne kadar günlük hayatımızın bir parçası olsalar da yazın cildinize daha hafif makyaj yapmalı, makyaj yapmanız gerekse bile mutlaka yatarken makyajınızı temizlemeli ve cildinizin bol bol nefes almasını sağlamalısınız.

Dengeli beslenme de yazın cilt bakımının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Özellikle sık sık terlemekten kaynaklanan su kayıpları sırasında mineral, vitamin ve vücut için gerekli diğer maddeler de kaybedildiğinden dolayı bunların yeniden vücut içine alınması gerekmektedir. Yaz mevsiminde yağlı yiyeceklerden sakınmalı ve et-sebze dengesini doğru şekilde tutmalısınız. Ağır yemeklerden ziyade vücudun kolay sindirebileceği yemekleri tercih etmek cilt sağlığınızın da daha kolay korunmasını sağlayacaktır.

Sigara, alkol ve kafein içeren tüketim maddelerinden uzak durmanız yine cilt sağlığınız ve bakımınız için gereklidir. Özellikle alkol tüketiminden kaynaklanan sıvı kaybı, cildinizin buruşmasına, sertleşmesine ve nem kaybetmesine neden olacaktır.

Yazın bol bol yüzmeniz ve serin zamanlarda yürüyüş yapmanız cildinizin daha sıkı ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

   Güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu sürmeniz ve cildinizi bol bol nemlendirmeniz, saat 11.00 – 16.00 arası güneşlenmemeniz sağlıklı bir cilt yapısı için oldukça önemlidir. Fırsat buldukça cildinizdeki ölü tabakalardan arındıracak ve vitamin desteği sağlayacak jetpeeling bakımları bronzluğunuzun daha uzun sürmesini ve ışıltılı bir cilde kavuşmanızı sağlıyacaktır.

Sağlık ve güzelliğin birlikteliği dileklerimle…

Dr. Hilal KORAL

   

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hilal Koral

Dr. Hilal Koral, tıp eğitimini 1988 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini ise Bafra SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. İhtisasını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Patoloji üzerine tamamlamasının ardından 1994 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD'da  Yardımcı Doç. Dr. olarak kurucu öğretim üyeliği görevini gerçekleştirdi. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD' da da misafir öğretim üyesi kadrosu ile görev aldı. Bu görevden ayrıldıktan sonra bir süre Konya Numune Hastanesi' nde ve kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verdi. Bu dönemde estetiğe olan ilgisinden dolayı eşi Dermatolog Dr. Deniz Koral ile birlikte çalışmalar yaptı ve 2000 yılında kurucusu oldukları güzellik merkezin ...

Dr. Hilal Koral
Dr. Hilal Koral
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube