Brotox (erkek botoksu)

Brotox (erkek botoksu)

Botulinum Toxin gibi kozmetik işlemlerin yalnızca kadınlar için değildir. Takma adından da anlaşılacağı üzere, "Brotox" erkeklere yönelik Botox prosedürlerini ifade eder. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’ne göre, internet aramalarında Botulinum Toxin araması yapan erkeklerin sayısı son 5 yılda yüzde 278 oranında artmıştır.

Brotox Nedir?

Akılda kalıcı ismiyle, Brotox birçok kadının ince çizgileri ve kırışıklıkları gidermek için kullandığı botulinum toxin enjeksiyonlarının erkeklere uyarlanmış halidir. 15-20 dakika süren bir uygulamayla doktorunuz anestezi uyguladıktan sonra istenilen bölgelere dikkatlice enjeksiyonlar yapacaktır. Hızlı ve kolay bir uygulamadır ve çoğu kez bir "öğle vakti prosedürü" olarak adlandırılır; yani öğleden sonra kahve molası veya öğle molasında planlanabileceği anlamına gelir.

Çoğu kişi tedavilerini izleyen 2-7 gün içinde nihai sonuçlarını fark edecek ve bu sonuçlar genelde 4 ila 6 ay arasında ilaç etkinliği azalarak son bulacaktır. Ancak uygulama nispeten kısa süreli ve zorlayıcı gelmediği için birçok erkek ve kadın, birkaç ay aralıklarla düzenli olarak randevu alarak yoğun programlarının arasında işlemlerini yaptırmaktan geri kalmıyor.

Neden Erkekler Daha Fazla Brotox Yaptırıyor?

Her yıl, daha fazla erkek Botulinum Toxin gibi kozmetik uygulamaları tercih ederek en iyi şekilde görünmek ve hissetmek için zaman ayırıyor. Birçok erkek Botulinum toxini kadınlara benzer nedenlerle tercih ederken, erkekler arasında enjeksiyonlu tedavileri düşünen veya zaten enjeksiyon yaptıranların üç ortak noktası varmış gibi görünüyor.

1 - Erkekler yaşlanma sürecine karşı bağışık değildir. Tarihsel olarak, toplum kadınların fiziksel görünüşlerini, özellikle yaşlanma süreci ile ilişkili olarak, erkeklerden daha çok vurgulamıştır. Bununla birlikte, toplumsal normların ve odakların değişmesi ile, zamanın etkilerini terse çevirmek ve biraz daha genç ve enerjik görünmek isteyen artık sadece kadın değildir. Sosyal medyanın ve selfielerin hızla artan popülaritesi ile birlikte hem kadınlar hem erkekler için fiziksel görünüm daha fazla ağırlık kazanmıştır ve bu nedenle de Botulinum toxin ya da nam-ı diğer "Brotox" gibi kozmetik işlemler çok aranıyor.

2 - Günümüz iş piyasasında rekabet çok şiddetli. Başka bir deyişle, iş piyasası sürekli değişiyor ve giderek daha rekabetçi hale geliyor. Sayısız araştırmada ise, kişinin fiziksel görünümü ile kariyer başarısı arasında doğrudan bir bağ olduğunu gösterilmekte. Kariyer hedeflerinde rekabet üstünlüğünü korumak isteyen birçok erkek, Brotox uygulamasından yararlanarak, ne kadar güçlü oldukları ile eşleşen, erkeksi, enerjik bir görünüm elde etmeye karar vermekte.

3 – Özgüven ve yaşam kalitenizi geliştirin. Daha kişisel bir seviyede, birçok kadın gibi erkekler, Brotox'un verebileceği kendine olan güven artışından yararlanabilir. Dışarıdaki hayata karşı en iyi görünümünüzle çıktığınızda, genel mutluluk ve yaşam kaliteniz üzerinde olumlu bir etki yaratır ve iç dünyanızda kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Sonraki Adımı Atmak

Her yıl Brotox'u düşünen binlerce erkek ve kadın arasındaysanız, ilk adım doğru uygulamayı yapacak hekimi bulmanızdır. Brotox nispeten basit ve hızlı bir prosedür olmasına rağmen, her zaman deneyimli ve iyi eğitimli bir hekime yaptırmanız gerektiğini unutmayın.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sinan AKYÜREK

Dr. Sinan AKYÜREK, 1980 yılında Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Medine Acil Sağlık Hizmetleri'nde, 4 yıl boyunca Tıbbi Danışmanlık Koordinatörü, Alarm Merkezi Supervisoru, İlkyardım Eğitmeni, 6 Sigma Sarıkuşak, Operasyon Müdürü gibi bir çok pozisyonda görev almıştır.  Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'nde Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev almış olan Dr. Sinan AKYÜREK, görev yaptığı süre boyunca Acıbadem Üniversitesi'nde öğrencileri ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. 2012 yılında Özel Dora Hospital ile başladığı medikal estetik hayatını ise Dermatec Polikliniği, Özel Çağıner Hastanesi, Academic Hospital,Aqua Medi Estetik Kliniği gibi kurumlarda sürdürmü ...

Etiketler
Kırışıklar
Dr. Sinan AKYÜREK
Dr. Sinan AKYÜREK
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube