Bonzai: ekonomik bir yönü de olan tehlikeli bir uyuşturucu

Bonzai: ekonomik bir yönü de olan tehlikeli bir uyuşturucu

Moodist Bağımlılık Merkezi tarafından yapılan araştırmada bonzai kullanıcıları diğer uyuşturucu madde kullanıcılarıyla benzer olduğu, sadece ekonomik düzeylerinin daha düşük ve suç işleme düzeylerinin daha yüksek olduğu saptandı.

Yapılan araştırmada bilimsel olarak sentetik kanabinoid olarak adlandırılan ve halk arasında bonzai bilinen uyuşturucu madde kullanıcıları ile diğer uyuşturucu madde kullanıcıları karşılaştırılmıştır.

Araştırmanın sonuçlarına göre bonzai kullanıcılarının ekonomik düzeyi diğer uyuşturucu kullananlara göre 4 kat daha düşüktür.

Öte yandan bonzai kullanıcılarında cezaevi yaşantısı öyküsü, diğer uyuşturucu madde kullananlar ile karşılaştırıldığında 3 kat daha fazladır.

Bonzai kullanımının ciddi bir tıbbi sorun olduğu açıktır.bu maddeleri kullananlara yönelik yapılacak tedaviler, diğer uyuşturucu bağımlılarından farklılık göstermemektedir.

Bonzai kullanıcıları tedaviye motivasyonları artırılmalı, ekonomik sorunlarının giderilmesine ve suç işleme ihtimallerinin azaltılmasına yönelik girişimler yapılmalıdır”.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Cavid GULİYEV

Psikiyatrist Dr. Cavid GULİYEV, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nden mezun olduktsan sonra, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Psikiyatrist Dr. Cavid GULİYEV, mesleki çalışmalarına İstanbul Üsküdar'da bulunan Özel Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Uyuşturucu
Dr. Cavid GULİYEV
Dr. Cavid GULİYEV
İstanbul - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube