Bişektomi – hollywood yanağı

Bişektomi estetik uygulaması kadın ya da erkek fark etmeden yapılabilen güvenilir bir cerrahi işlemdir. Yüzün daha genç ve daha iyi görünmesini sağlayan yanak cerrahisi uygulamaları günümüzde oldukça popüler bir hal almıştır.

Bişektomi – hollywood yanağı

Bişektomi Nedir?

Bişektomi estetik uygulaması kadın ya da erkek fark etmeden yapılabilen güvenilir bir cerrahi işlemdir. Yüzün daha genç ve daha iyi görünmesini sağlayan yanak cerrahisi uygulamaları günümüzde oldukça popüler bir hal almıştır.

Yanak inceltme estetiği olan operasyon yanak içerisine yapılan kesi işlemleriyle fazla olan yağların alınarak yüzün daha keskin hatlara kavuşmasına yardımcı olan bir operasyondur.

 

Bişektomi - Hollywood Yanağı Nedir? Nasıl Yapılır?

Bişektomi Nasıl Yapılır?

Yanak inceltme estetiği olarak bilinen operasyon genel olarak ayaktan tedavi statüsünde yer almaktadır. Lokal anestezi altında yapılan bişektomi operasyonu yanak içerisinden açılan kesiler yardımıyla fazla olan yağların alınması şeklinde gerçekleştirilir.

Yağ dokusu çıkarıldıktan sonra yaraya bir dikiş atılır ve yanak içinde olduğu için iz kalma olasılığı mevcut değildir. Her iki yanağa da uygulanabilen bir operasyon olup genellikle bir sorun oluşmadığı takdirde en fazla 45 dakika gibi bir sürede tamamlanıp hasta taburcu edilir.

Bişektomi Kimlere Yaptırabilir?

Bişektomi yani yanak cerrahisi uygulamaları 18 yaşından büyük, erkek ya da kadın fark etmeden herkese güvenle uygulanabilen estetik işlemlerdendir. Uzman hekimler uygulama için herkesi uygun görürken 45 yaş üzeri ya da çok kilolu olan kişilere operasyon yapılmasını uygun görmezler.

Bişektomi Ameliyatı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Operasyonların hepsinde olduğu gibi hızlı bir iyileşme sürecinin gerçekleşmesi için operasyon öncesinde mutlaka alkol ve sigara kullanımı bırakılmalıdır. Aspirin ya da kan sulandırıcı bir ilaç kullanımı mevcut ise bu ilaçlar kesilmeli ve uzman hekim konu hakkında bilgilendirilmelidir.

Hamile olan ya da farklı bir rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka bilgilerini operasyon öncesinde uzman hekimle paylaşmalıdır ve güvenli bir şekilde operasyona karar verilmesi için hastanın uygunluğu belirlenmelidir.

Bişektomi Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her hasta için iyileşme süreleri cilt yapılarına bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak tam iyileşme 14 gün içinde olmaktadır.

Operasyon sonrasında ilk 3 gün kanama açısından önemli olmasından dolayı yumuşak yiyecekler yiyerek güneşe direk maruz kalınmamalıdır. Bu operasyon sonrasında hızlı bir iyileşme gerçekleşirken hastanın elmacık kemikleri daha belirgin ve yüz hatları istediği görünüme kavuşmuş olacaktır.

Bişektominin Avantajları Nelerdir?

İşlemlerin kısa süreli olması ve hastaneye yatış gerektirmeyen bir uygulama olması sağladığı en büyük avantajlardandır. Dolgu ya da protez işlemi uygulanmadığından dolayı cilt üzerinde herhangi bir pürüz oluşmadan etkili sonuçlar alınmaktadır.

Kesi yapılan bölge yanak içerisinde olduğundan kişide dikiş izi ya da herhangi bir kesi izi kalma olasılığı mevcut değildir. İyileşme süreci oldukça hızlı olup lokal anestezi ile yapıldığından anestezinin risklerini barındırmayan bir operasyondur.

Bişektomi Ameliyatı Sonuçları

Ayaktan yapılan kısa süreli bir tedavidir ve iyileşme süreci hızlı olmasından dolayı hasta gündelik hayatına hemen dönebilir.

Enfeksiyon riski oldukça düşüktür ama herhangi bir enfeksiyon oluşması durumunda ise antibiyotiklerin düzenli kullanımı ve ağız bakımı yapıldığı takdirde sürecin sorunsuz geçmesi mümkündür.

Operasyon sonrasında yüz bölgesinde şişlik görülebilir. Bu şişlik hissi geçici ve normal kabul edilmelidir. Yaz aylarında mutlaka güneş koruyucu krem kullanılması ve ilk 5 gün ağır aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Hollywood Yanağı Estetiği, Bişektomi Ameliyatıyla mı Yapılır?

Hollywood yanağı estetiği bişektomi operasyonuna göre daha farklı bir uygulamadır. Bişektomi operasyonunda genel olarak sadece yanak bölgesine müdahale mevcutken yanak estetiği uygulamalarında yüzün geneline müdahale vardır.

Hollywood yanağı estetiği uygulamalarında yanak ve çene bölgesine müdahale mevcut olup alınan yağ oranı diğer operasyona göre daha fazladır.

Bişektomi Ameliyatı Sonrasında Oluşabilecek Risk Faktörleri

Her estetik uygulamada görülebilen riskler bu operasyonda da görülebilmektedir. Özellikle yanak inceltme uygulamalarında mutlaka uzman bir kişi tarafından uygun bir ortamda işlemlerin yapılması önemlidir.

Yanlış bir uygulamada karşılaşılabilecek risk faktörleri yüz felci, sinirlerin hasar görmesi ya da kalıcı hasarlardır. Bu gibi risk faktörleri dışında kanama, enfeksiyon, hematom, dil bölgesinde yaralanma, uyuşma, yeniden cerrahi, kalıcı ağrılar söz konusu olabilir.

Bu nedenle tüm risk faktörlerinin görüşülerek önceden süreç hakkında bilgi alınması önem taşır.

Hastaların operasyon sonrasında ve öncesinde ağız bakımlarına dikkat etmeleri enfeksiyon oluşma riskini en aza indiren etkenler arasında yer alır.

Bişektominin Zararları Var Mı?

Operasyon sırasında risk faktörlerinin bilinmesi ve böylelikle operasyona karar verilmesi önemlidir. Genel olarak bakıldığında operasyon için herhangi bir zararı yoktur denebilir. Her operasyonda olduğu kadar risk faktörü mevcuttur ve en sık rastlanabilen enfeksiyon riskidir.

Bu bağlamda hastanın kurallara uyarak bakımlarını düzenli yapması ve hekim seçiminde deneyimli, uzman bir hekim tercih etmesi zararlarını ortadan kaldırmaya yeterli faktörlerdendir. Operasyonda en önemli etken hekimin uzmanlığı ve hastanın kurallara uymasıdır.

Bişektomi Fiyatları 2021

Eğer bişektomi ameliyatı olmak isteniyorsa mutlaka öncesinde uygunluk belirlenmeli ve uzman bir hekim bulunarak uygun ortamlarda işlemlerin yapılması sağlanmalıdır. Bu işlemlerin yapılması iyi bir araştırma gerektirirken sonrasında süreç hakkında bilgi alınmalı ve fiyatlar konusunda net bilgiler öğrenilmelidir.

Öncelikle fiyatları etkileyen faktörler belirlenmeli ve sürece maliyetleri öğrendikten sonra karar verilmelidir. Operasyon fiyatlarını hastanın genel durumu, uzman hekimin deneyimi, işlemlerin yapılacağı merkezin konumu, operasyon süresi ve yapılan işlemlere ek operasyonlar belirlemektedir.

Bu etkenlerin belirlenmesi için hastanın önce muayene olması ve hekimle görüşme yapması önem taşır. 

 

Bu makale 9 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Demirbağ

Op.Dr. Ercan DEMİRBAĞ, Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Konya Meram Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1996 yılında birincilikle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve başarıyla tamamlayarak "Tıp Doktoru" unvanı almıştır. 2003 yılında çok istediği Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına TUS’ta dereceyle ilk tercih olarak ülkemizin en yoğun kliniklerinden SSK Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. ‘Parsiyel Kulak Defektlerinde Lokal Flep Alternatifleri’ konusunda hazırladığı uzmanlık teziyle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Uzmanlık sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlamış, Çorlu Asker Hastanesinde vatani görevini yapmış,  İhtisası sırasında ve sonrasında çok sayıda estetik ve reko ...

Etiketler
holywood yanağı
Op. Dr. Ercan Demirbağ
Op. Dr. Ercan Demirbağ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube