Bir eşyayı yerden nasıl kaldırmalısınız?

Bir eşyayı yerden nasıl kaldırmalısınız?

Sırt ve belinize ekstra bir çalışma yükü eklememek önemlidir.  Bu ekstra gerginlik fıtığınızı ve ağrılarınızı daha da artırabilir. 

Bir boş kutu ya da bir düzine ağır kutu kaldırmanız arasında doğru kaldırma formunu uygulamadığınız taktirde yüklenme açısından hiç bir fark kalmayabilir. Doğru kaldırma şeklini uygulamada birkaç basit yönerge verelim: 

Kaldırırken belin düz bir şekilde durmasına, belinizi değil kalçalarınızın bükülmesine ve göğsünüzü dışarıda tutmaya dikkat edin. Bir cisim kaldırırken sırt ve belinize gereğinden fazla stres yüklememek için mutlaka kalçalarınızı kullanın.

Kaldırmakta olduğunuz nesneyi olabildiğince vücudunuzun yakınında tutun.

Ayrıca, kendi ağırlık limitlerinizi kendiniz belirleyin. Bir kutuyu kaldırabilmek için ağır olduğunu hissediyorsanız muhtemelen gerçekten çok ağırdır.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Alper Karaoğlan

Prof.Dr. Alper KARAOĞLAN

1997 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde asistan olarak göreve başladı.

2003 yılında uzmanlık sınavını başarıyla geçerek Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı oldu.

2004 yılındaTaksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde Başasistan olarak göreve başladı ve 4 yıl bu görevi sürdürdü.

2008’de Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniği’nde Yardımcı Doçent oldu.

2012 yılında Doçentlik ünvanını aldı.

2017’de PROFESÖRLÜK ünvanını kazandı.

2017’den bu yana Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaya devam etmektedir. T

Yazarı sosyal medya'da takip edin
youtube
instagram
facebook
linkedin
twitter
Etiketler
Nüks
Prof. Dr. Alper Karaoğlan
Prof. Dr. Alper Karaoğlan
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube