Ben aldırma!

Ben aldırma!

Ben Nedir?

Ben, diğer adı ile nevüsler, deri üzerinde beliren deri renginden daha koyu renkteki lekelenmelerdir. Bu lekelenmeler çeşitli şekil ve boyutlarda görülebilir. Bazen deri ile aynı seviyede olan benler bazen de daha kabarık halde yani et beni halinde olabilir.

Ben Neden Oluşur?

Benler, melonositlerin deri üzerindeki bazı bölgelerde kümelenmesi ile oluşmaktadır. Melonositler, deriye renk veren melaninlerin kaynağıdır ve ben tedavisi yapılmadan kendiliğinden dağılıp benlerin silinmesi zordur.

Ben(Nevüs) Bir Sağlık Problemi midir?

Benler genellikle zararsız lekelenmelerdir. Fakat bazı nevüslerin ve et benlerinin altında yatan neden çeşitli sağlık problemlerinin belirtisi olabilir. Bu nedenle benler kontrol altında tutulmalı sayıca bir artış gözlendiği zaman ise vakit kabetmeden doktora başvurulmalıdır.

Ben Alma Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Ben alma tedavisi, lazer yardımı ile yapılmalıdır. Ben alma tedavisinde kullanılan lazer ise Fraksiyonel lazerdir. Fraksiyonel lazer ile ben alma tedavisinde öncelikle alınacak olan nevüs lokal anestezi ile uyuşturulur.

Bu uyuşturma sonrasında lazer ile doktor tarafından işlem başlatılır. Bu aşamada ben üzerine doktorun belirlediği dozda ve rotada lazer ışınları gönderilir. Lazer ışınları ulaştığı noktada etki ederek melonositleri parçalar. Parçalanan melonositler deriden atılır ve deri altında kalan hücre parçacıkları ise deri hücreleri tarafından emilir. Bu emiş derinin aldığı hasar ile derinin iyileştirme gücü ile tedavi edilerek deri rengine yakınlaştırılır. Bu şekilde benler alınmış olur.

Lazer ile Ben Alma Tedavisinden Sonra İz Kalır mı?

Söz konusu tedavide kullanılan Fraksiyonel lazer aynı zamanda cilt lekesi ve izlerini de tedavi etmek amacı ile kullanılmaktadır. Bu nedenle ben alma işleminden sonra deri üzerinde kalıcı bir hasar oluşmayacaktır.

Fakat işlem gören derinin tedaviye yanıt vermesi ile bazı geçici yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler, pembeleşme şeklindedir ve iyileşme ile orantılı olarak geçecektir.

Lazerle Ben Alma Tedavisi Tüm Benler Üzerinde Uygulanabilir mi?

Bu soru hakkında doğru bilgi edinmek için nevüsleri doktora muayene ettirmek gerekir. Çünkü nevüslerin bulunduğu alan muhtemelen oluşma sebepleri tedavinin uygulanabilmesini etkileyebilir.

Lazerle Ben Alma Tedavisi Sonunda Tüm Benler Silinebilir mi?

Yapılan işlem sonunda benlerin deri rengine yakınlaşması veya eşitlenmesi her nevüsde farklı derecede olabilir. Bu durum benlerin oluşum sebebi, derinliği ve deri rengi ile orantılıdır.

Ben Alma Fiyatları Nedir?

Bu tedavide tedavi seyrini etkileyen birden fazla kriter vardır. Bu kriterler fiyat bilgisinde de değişimlere neden olabilir. 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Servet Karayün

Dr. Servet KARAYÜN, 1972 yılında Hatay - İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İskenderun'da tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2000-2003 yılları arasında Kırıkkale SSK Hastanesi'nde, 2003-2011 yılları arasında ise Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmıştır. 2005-2013 yılları arasında 8 yıl süreyle Medikal Estetik Hekimi olarak birçok kurum ve kuruluşta görev yapmıştır.

Dr. KARAYÜN, hala Ankara - Çankaya'da bulunan özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Nasır neden oluşur?
Dr. Servet Karayün
Dr. Servet Karayün
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube