Basen Eritmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzm. Dyt. Melisa Eken
Uzm. Dyt. Melisa Eken
7 Eylül 202385 görüntülenme
Randevu Al
Basen genişliği çoğu insanın rahatsızlık duyduğu bir durumdur ancak bu durumu düzeltmek beslenme ve spor ile birlikte çok kolaydır. Unutmayın ki yalnızca beslenme değil hareket etmekte çok önemlidir. Haftada en az 3-4 gün egzersiz yapıp (yürüyüş dahil) beslenmenize dikkat ederseniz basen genişliği probleminizden kurtulabilirsiniz. İşte basen genişliğinden kurtulabilmeniz için dikkat etmeniz gereken beslenme önerileri:
Basen Eritmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Basen Eritmek İçin Ne Yapılmalı?

1) Şeker ve karbonhidrat oranı yüksek olan besinlerden uzak durulmalıdır.

2) Markette satılan hazır paketli gıdaların alımından uzak durulmalıdır.

3) İşlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır.

4) Su tüketimi günde en az 2.5-3 litre kadar olmalıdır.

5) Dondurulmuş gıdalar yerine taze meyve/sebze alınmalıdır ve gerekli durumlarda alınmış olan taze meyve/sebzeler evde dondurulmalıdır.

6) Yağlı kırmızı et tüketimi azaltılmalı beyaz et tüketimi arttırılmalıdır.

7) Ara öğün yapmaya özen gösterilmelidir.

8) Alkol, gazlı içecekler, süt tozu içeren kahveler ve hazır meyve suları tüketilmemelidir.

9) Greyfurt, yeşil çay, yumurta, lahana, yoğurt, ıspanak, elma, muz, limonlu su, zencefil, biberiye, kurubaklagiller, balık gibi besinlerin tüketilmesine önem gösterilmelidir.

10) Tuz tüketimi 5-6 g olarak sınırlandırılmalıdır.

Etiketler

Düzenli beslenmeEgzersizKilo verme yöntemleriKilo verme tedavisiKilo vermeDiyetisyenKilo vermenin ideal yollarıKilo vermeye yönelik önerilerKilo verme sürecini kolaylaştırmakSağlıklı kilo vermeBasen bölgesini inceltmeBasen eritmeBasende yağlanmaBasen bölgesi

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. Melisa Eken

Uzm. Dyt. Melisa Eken

Uzm. Dyt. Melisa EKEN 1997 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lise öğrenim hayatını yabancı dil eğitim veren Marmara Koleji’nde 2015 yılında tamamlamıştır. Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi’nde almış ve lisans eğitimi gördüğü süreçte Özel Medicana Kızıltoprak Hastanesi, Pendik İSADEM ve Özel Göztepe Medicalpark Hastanesi’nde (2 kere) staj yapmıştır. 2017-2018 akademik yıl döneminde Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Onur Belgesi almaya hak kazanmıştır. 2017-2020 yılları arasında Fenerbahçe Spor Klubü’nde lisanslı olarak boks sporuyla ilgilenmiş bu sebeple de sporcu beslenmesini ilgi alanlarına eklemiştir.2021 yılında Spor Endüstirisi’nin gerçekleştirmiş olduğu Uluslararası Sports Nutrition Specialist eğitimini tamamlayıp sınavını başarıyla sonuçlandırarak sporcu beslenmesi uzmanı olup, uzman kimliğine sahip olmuştur. 2019 yılında lisans eğitimini tamamladıktan hemen sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimine başlamış ve 2022 yılında ‘’Amatör Boksörlerin Müsabaka Öncesi Beslenme Örüntülerindeki Değişikliklerin Araştırılması’’ başlıklı tezi ile başarılı olup lisansüstü eğitimini tamamlamış ve uzmanlık ünvanını almaya hak kazanmıştır. Lisans ve lisansüstü eğitimleri sürecinde beslenmenin her alanında sertifika programlarına katılmıştır ve bu katılımlarına mezun olduktan sonra da devam etmektedir, kendini geliştirmeye açıktır. Diyet algısının yansıtılmasından çok danışanlarına sağlıklı olmanın ve kendilerinin neye ihtiyacı olduğunu anlatmayı benimsemektedir. Sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenme (diyabet, tiroid, kalp-damar hastalıkları, gut hastalığı, hipertansiyon, böbrek hastalıkları vb.), kilo verme, obezite, kilo alma, yeme bozuklukları, gebe-emziren annelerde beslenme, çocuk ve adölesanlarda beslenme, aralıklı oruç vb. alanlarda hizmet vermektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.