Bacakları daha da güzelleştirmek mümkün; bacak estetiği

Bacakları daha da güzelleştirmek mümkün; bacak estetiği

Düzgün bacaklar, vücut güzelliğini yansıtan unsurlardan biridir. Düzgün bacaklara sahip olmak için kişinin boyunun uzun mu olması gerekir? Elbette hayır.

Vücut güzelliğini sorgularken uzun ve düzgün bacakların önemini hiçbirimiz göz ardı edemeyiz. Değerlendirme sırasındaki en önemli nokta da, bacak boyunun ölçüsel anlamda uzunluğundan ziyade, gövdeyle orantısal anlamdaki ilişkisidir.

Bazen çok uzun boylu kişilerde bile gövde/bacak oranı nedeniyle bacaklar kısa gözükebilir. Çoğu zaman bacakları olduğundan daha kısa gösteren öğeler kalçaların genişliği, uyluk yanlarındaki yağ birikintileri, bacak iç kısmındaki fazla yağlar ve kalça katlantı çizgisinin aşağıda oluşudur aslında. Cerrahi müdahale ile bacaklar güzelleştirilebilir.

Bacak estetiğinde her iki bacak arasında boy farkı gibi fonksiyonel sorunlara yol açacak bir durum olmadığı sürece kemiklere yönelik bir cerrahi müdahale düşünülemeyeceğini söyleyebiliriz. Dizlerin iç kısmında toplanan fazla yağ dokusu bacağı çarpık gösterebilir ya da diz üzerine yığılan yağ dokusu estetiği bozabilir. Bu bölgelere yapılacak dengeli Liposuction ile bacak boyunun daha uzun gözükmesini sağlamak mümkündür.

Çoğu durumda özellikle bacak iç kısmında kasığa yakın bölgeden fazla yağ alınmaması gerekir. Burası bacağın derisinin en ince olduğu ve derinin toplama yeteneğinin en az olduğu bölgedir. Sarkmaya neden olmayacak kadar az yağ almak önemlidir. Ayak bileklerinin kalınlığı da, eğer bu kalınlığı oluşturan yağ dokusu ise aynı yöntemle azaltılabilir. İşlemden sonra ilk üç hafta devamlı, sonraki üç hafta da aralıklı korse kullanımı dokunun sıkılaşması açısından önemlidir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Erdem Tezel

Prof. Dr. Erdem TEZEL, 1966 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak 1996 yılında Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

2003 Yılına kadar Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ''Yardımcı Doçent Doktor'' unvanı ile görev almış, aynı yıl ''Doçent Doktor'' ve 2009 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını alarak aynı üniversitede görevine devam etmiştir.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış ve atıfta bulunulmuş bir çok makalesi bulunan Prof. Dr. Erdem TEZEL, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Bacak estetiği ameliyatı
Prof. Dr. Erdem Tezel
Prof. Dr. Erdem Tezel
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube