Anal sekse dair

Anal sekse dair

Kadınla erkeğin cinsel ilişkisinde, (heteroseksüel ilişki) vajina - penis birleşmesi (penetrasyon-koyutus) yaşanmadan,"anal ilişki"ye girmek her iki partner için de sağlıklı ve uygun bir seçim değildir. Genellikle kadının, "bekaretinin bozulacağı,cinsel arzusunu ve isteğini kontrol edemeyeceğini sandığı erkeği kaybetme korkusu ve cinselliği erkeği memnun etme şekli/ onun istediğini yaşama şekli" olarak yanlış kurguladığı/algıladığı kadınlık rolüyle, erkeğin de cinsel birleşme isteğini "bekaret bozma korkusu yanında, cinsel ilişkinin mutlaka kadının bir yerine girerek sahip olma ve bağlılığını sağlama" şeklindeki yanlış öğrendiği "erkekliğini ispat etme" kurgusuyla yaşanan bu durum, her iki cinste de ciddi cinsel işlev sorunlarına ve travmalara neden olmaktadır. Kaldı ki; toplumun ve geleneklerinin öğrettiği, baskı altına aldığı kadın cinselliğinin önemli bir aracı olan "bekaretin"tıbbi muayene ile anlaşılması gibi, "anal ilişki"ye girildiğinin de, ne yazık ki ancak cinsel saldırı ve tecavüze konu olduktan sonra öğrenilmiş olsa da, hukuksal olarak ceza kanunu literatürüne de "fiili livata" adı ile giren tıbbi muayene ile de anlaşılabildiğini belirtelim.

Kadının cinsel ilişkiye daha önce girip girmediğinin, deyim yerindeyse "namuslu, temiz" kaldığının bir işareti gibi algılanan, adına "kızlık zarı" denilen vajina girişindeki her kadında farklı biçim ve esnekliğe sahip olan bu ince tabakaya dair abartılı ve çarpık bakışa" kadının da erkeğin de inanması ve bununla ilgili takıntı/saplantı geliştirmesi",ne yazıktır ki cinsel yaşamın doğasını bozmaktadır. Doğal, birincil cinsel birleşme olan vajina- penis birleşmesi yaşandıktan sonra, ancak her iki partnerin de karşılıklı isteği ve uyumuyla, cinsel ilişkide ikincil role, sekste farklı bir deneyim yaşanması adına, hazzının da partnerden partnere değişiklik göstereceği "anal seks" diğer farklı fanteziler gibi cinsel yaşamı çeşitlendirmeye yönelik bir seçim olabilir elbette, ancak hiçbir zaman vajina-penis birleşmesinin yerine tercih edilebilecek ya da "ilk cinsel birleşme yerine yaşanacak bir deneyim" olmamalıdır. Düzenli bir partneriniz/eşiniz varsa onunla birlikte ilişkinizin herhangi bir sürecinde ve ya evlilik öncesi bu ve vb. cinsel soru ve sorunlarınız için  cinsel terapi, henüz bu koşullarınız oluşmadıysa da bireysel cinsel danışmanlık alınması, cinsel yaşamın daha sağlıklı/ uyumlu ve dengeli sürdürebilmesi için son derece önemlidir.

Bu makale 9 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Şengül Kıyak

Psk. Şengül Kıyak, 1995' de Hacettepe Üniversitesi’ nden mezun olan Şengül KIYAK, Sosyoloji ve Psikoloji lisans derslerinin yanı sıra, ülkemizin alanında duayen öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilge Karasu, Prof. Dr. Veysel Sönmez, Prof. Dr. Mürüvvet Bilen, Doç. Dr. Özcan Demirel ve Doç. Dr. Nilüfer Açıkalın' dan; Felsefe, Eğitim Felsefesi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Psikolojisi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans dersleri, ayrıca özel öğrenci olarak, Antropoloji (İnsan Bilimi) öğretim üyesi Prof. Dr. Bozkurt Güvenç' den "İnsan ve Kültür", "Sosyal Değişme”, “Türk kimliği" "Japon Kültürü"  ve Felsefe öğretim üyesi Prof. Dr. Ionna Kuçuradi' den de "Etik ve Değerler" ve "İnsan Hakları" yüksek lisans dersleri almıştır. Lisans eğitimi sırasında, marjinal (dezavantajlı) ke ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
İlişki terapisi
Psk. Şengül Kıyak
Psk. Şengül Kıyak
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube