Doktorsitesi.com

Ameliyatsız göz kapağı estetiği mümkün mü?

Uzm. Dr. Şafak Göktaş
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
8 Ekim 2020129 görüntülenme
Randevu Al
Ameliyatsız göz kapağı estetiği mümkün mü?
Yapay Zeka ile geliştirilmiş versiyon

İçerik yapay zeka ile optimize edilmiştir

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Ameliyatsız göz kapağı estetiği, plazma enerjisi üreten Plazma BT isimli ileri teknoloji bir cihaz ile gerçekleştirilen modern bir uygulamadır. Maddenin dördüncü hali olarak tanımlanan plazma enerjisi, göz ve çevresinde güvenle kullanılabilen bir yöntemdir. Özellikle üst göz kapağı düşüklüğü şikayetlerinde oldukça etkili sonuçlar veren bu uygulama, son yılların en gözde tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Plazma BT Çalışma Mekanizması ve Cilt Yenileme

Plazma cihazı, havada bulunan iyonları ve gazları kullanarak özel bir enerji üretir. Bu enerji, uygulama bölgesindeki fazla dokunun buharlaşmasını sağlar. Buharlaşan doku sayesinde ilgili bölgede anında bir sıkılaşma meydana gelir. Yeni nesil plazma cihazlarında, kontrollü ve minimum enerji kullanımıyla maksimum fayda sağlanması hedeflenmektedir.

Fibroblast Üretimi ve Kolajen Etkisi

Plazma BT uygulaması sırasında enerji, cilt bölgesinin sadece üst katmanına odaklanarak kontrollü bir hasar oluşturur. Bu süreç, deride hayati rol oynayan fibroblast üretimini tetikler. Fibroblastlar hakkında bilinmesi gereken temel noktalar şunlardır:

  • Bağ doku yapısında bulunarak cilt bütünlüğünü sağlarlar.
  • Cildin gençliğini ve diriliğini koruyan kolajen ve elastin üretiminden sorumludurlar.
  • Kolajen ve elastin miktarının azalması, yaşlanma belirtilerinin temel nedenidir.

Cihazın fibroblast üretimini artırması sayesinde, cildin üst katmanında belirgin bir toparlanma ve yüzeyel facelift (germe) etkisi elde edilir.

Uygulama Süreci ve İyileşme Dönemi

Ameliyatsız göz kapağı estetiği yaklaşık 30 dakika süren kısa bir işlemdir. Uygulama sonrası iyileşme süreci şu şekilde ilerlemektedir:

  1. İlk 3 Gün: Hafif şişme, ödem ve kabuklanma görülmesi normal ve beklenen bir durumdur. Bu süreçte hastaya özel krem tedavileri uygulanır.
  2. Güneş Koruması: Hastanın yaklaşık 15-20 gün boyunca düzenli güneş koruyucu kullanması kritik önem taşır.
  3. Kontrol: İşlemden 1 ay sonra hasta kontrole çağırılır ve ihtiyaç duyulması halinde rötuş yapılır.

Plazma Enerjisinin Cerrahi Yöntemlere Göre Avantajları

Plazma enerjisi ile yapılan estetik uygulamalar, geleneksel ameliyatlara kıyasla birçok avantaja sahiptir:

ÖzellikPlazma BT (Ameliyatsız)Cerrahi Ameliyat
Kesi/BıçakYokVar
AnesteziLokal (Genel anestezi gerekmez)Genellikle Genel
Morluk/KanamaOluşmazOluşabilir
Sosyal Hayata DönüşHemen ertesi günUzun iyileşme süreci
Komplikasyon RiskiMinimumAmeliyat riskleri mevcut

Uygulama Alanları ve İdeal Adaylar

Plazma enerjisi, göz etrafından kirpik kenarına kadar hassas bölgelerde güvenle kullanılabilir. Göz sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan bu yöntem, şu durumlar için idealdir:

  • Göz çevresinde torbalanma ve kırışıklık olanlar,
  • Göz çevresinde kitleleri bulunanlar,
  • Ksantelazma (yağ bezeleri) sorunu yaşayanlar,
  • Vücudun herhangi bir bölgesinde siğil, ben ve leke tedavisi isteyenler,
  • Ameliyat olmak istemeyen hastalar.

Soğuk Plazma ve Diğer Kullanım Alanları

Cihazın bir diğer başlığı ise cilt gözeneklerini kısa süreliğine açan soğuk plazma özelliğidir. Ozon temelli bu yöntem sayesinde cilde zarar vermeden şu etkiler sağlanır:

  • Sterilizasyon etkisi ve fibroblast oluşumu,
  • Cilt altına iğnesiz ürün aktarımı,
  • İğnesiz cilt gençleştirme,
  • Sedef hastalığı ve akne tedavisi.

Etiketler

Göz kapağı ameliyatıGöz kapağı estetiği hakkındaGöz kapağı estetiğiameliyatsız göz kapağı ameliyatı

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, 18 Mayıs 1980 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çocukluğu, babasının da doktor olması sebebiyle pek çok farklı şehirde geçmiştir; Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Erzincan gibi. Yine babasının mecburi hizmeti nedeniyle 6 sene Erzincan’da yaşamış ve ilköğrenimini Erzincan’da tamamlamıştır. Bu süreçte Anadolu kültürü ile tanışma fırsatına sahip olmuş ve hayatı boyunca sürdüreceği değerli arkadaşlıklar kurmuştur. 1992 yılında yaşanan büyük Erzincan depreminde oturdukları SSK lojmanındaki apartman tamamen yıkılmış ve enkaz altından sağ kurtularak ailecek ikinci hayatımız adını verdikleri yeni hayatlarına başlamışlardır. Ardından İstanbul’a gelmişler ve Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da, hayat görüşünün de temellerini attığını söylediği, şehrin en iyi okullarından olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.