Allerjik rinit ve astım ile covıd-19 ayırımı

Astım, tekrarlayıcı, öksürük, hışıltılı solunum, nefes darlığı atakları ile seyreden, sıklıkla altta yatan allerjenlerin neden olduğu bir hastalıktır.

Allerjik rinit ve astım ile covıd-19 ayırımı

Astım, tekrarlayıcı, öksürük, hışıltılı solunum, nefes darlığı atakları ile seyreden, sıklıkla altta yatan allerjenlerin neden olduğu bir hastalıktır. Bir çok vakaya bu belirtilere hapşurma ve burun akıntısı, gözlerde yaşarma eşlik eder. Bu durumda  Rinit (Saman nezlesi ) de mevcuttur. Covid- 19 'da da yukardaki belirtilerin hepsi görülebilir. Bu nedenle herhangi bir astım veya rinit atağında Covid-19 olup olmadığı araştırılmalıdır.

 

Bu makale 7 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Bülent Özbay

1962 yılı Milas doğumludur.1986 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir Göğüs Hastalıkları Hastanesinden 1987-1991 yılları arasında görev yapmış ve uzmanlığını almıştır

1991-1993 yıllarında Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Hastalıkları uzmanı olarak çalışmıştır

1993-2013 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı baikanı olarak görev yapmıştır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2013-2016 yıllarında Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı başkanı olarak çalışmıştır.

Özel Akhisar Doğuş hastanesi ve Özel Kuşadası Gözde Hastanesinde 2017-2019 yılları arasında çalışmıştır

 İzmir Batı Anadolu Central Hospital Hastanesinde 2019 yılından itibaren Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

 

Etiketler
covid19
Prof. Dr. Bülent Özbay
Prof. Dr. Bülent Özbay
İzmir - Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube