Covıd-19 ve pnömoni

Pnömoni (Zatürre),  akciğerlerin en sık olarak mikrobik olaylara bağlı olarak gelişen infeksiyon hastalığıdır.

Covıd-19 ve pnömoni

Pnömoni (Zatürre),  akciğerlerin en sık olarak mikrobik olaylara bağlı olarak gelişen infeksiyon hastalığıdır. Covid-19' da başlangıçta olay üst solunum yollarında olup, antibiyotik vermenin faydası yoktur. Gereksiz antibiyotik uygulaması faydalı flora bakterilerini yok edip, dirençli mikropların çoğalmasına neden olabilir. Covid-19 hastalığında hastalık akciğerleri etkilediğinde pnömoni görülür. Başlangıçta sadece viruslerin bulunduğu pnömoniye hastalık ilerledikçe bakteriler de eklenebilir. Bu durumda hastane koşullarında uygun antibiyotik tedavisi uygulanacaktır.

Bu makale 7 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Bülent Özbay

1962 yılı Milas doğumludur.1986 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir Göğüs Hastalıkları Hastanesinden 1987-1991 yılları arasında görev yapmış ve uzmanlığını almıştır

1991-1993 yıllarında Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Hastalıkları uzmanı olarak çalışmıştır

1993-2013 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı baikanı olarak görev yapmıştır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2013-2016 yıllarında Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı başkanı olarak çalışmıştır.

Özel Akhisar Doğuş hastanesi ve Özel Kuşadası Gözde Hastanesinde 2017-2019 yılları arasında çalışmıştır

 İzmir Batı Anadolu Central Hospital Hastanesinde 2019 yılından itibaren Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

 

Etiketler
covid19
Prof. Dr. Bülent Özbay
Prof. Dr. Bülent Özbay
İzmir - Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube