Akupunktur ve elektrolipoliz (bölgesel incelme)

Akupunktur ve elektrolipoliz (bölgesel incelme)

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. İnatçı yağlanmaların olduğu alanlardan kurtulmak için yakın geçmişte başvurulan cerrahi yöntemlerin yerini akupunktur ve elektrolipoliz gibi günümüzün en çok tercih edilen bölgesel zayıflama yöntemleri almaktadır.

Bu tedavide bölgesel kan akımının arttırılması ve biriken yağ dokusunun tekrar dolaşıma geçerek uzaklaştırılması amaçlanır. Akupunktur ve Elektrolipoliz yöntemlerinde durağanlığa alışmış yağ hücreleri elektrik akımına karşı koymaya çalışırken enerji harcayarak parçalanır. Bu yöntemle yağ hücrelerinde metabolik faaliyetin hızlanması ile yağ yıkımı gerçekleşir. İnaktif yağ hücrelerini aktif hale geçirerek yağların atılmasına olanak sağlayan bir yöntemdir. Ayrıca uygulanan bölgede ısısal etki ile bölgesel kan dolaşımı uyarılır. Kan akımı artar.

Karın, kalça, basen, kol gibi birikmiş yağların eritilmesinin nisbeten güç olduğu bölgelerde cilt üzerine yerleştirilen elektrodlar veya daha etkilisi, cilt altına, yağ tabakasının üzerine yerleştirilen ince iğnelere elektroakupunktur cihazı ile düşük frekanslı akım verilerek uygulanır. Verilen uyarı, yağ hücrelerinde trigliseritlerin yağ asidine dönüşmesini sağlar. Yağ asitleri hücreler arası sıvıya ve lenf dolaşımına geçer.

İşlemde herhangi bir ağrı oluşmaz, hatta dokuda kişiyi gevşeten, rahatlatan bir titreşim hissedilir. Masaj etkisi yaratır.

Bu uygulama en doğal ve en etkili bölgesel zayıflama yöntemleri arasındadır. Kilo kaybetmeyi sağlamaz ancak birikmiş bölgesel yağların dağıtılmasına ve şekil vermeye yönelik bir işlemdir. Hiçbir riski veya yan etkisi bulunmaz. Kalp pili olanlar ve hamilelere uygulanmaz.

Emziren annelere de uygulanabilir.

İşlem esnasında hasta ağrı, acı hissetmez. Bu sebeple de işlemdeyken TV izleyebilir, Kitap okuyabilir. Az sayıda hastada morluk oluşabilir, ancak o da hiçbir iz bırakmadan yaklaşık bir hafta içinde düzelecektir.

En keyifli yanı da işlemden çıkar çıkmaz hastalar günlük hayatlarına hemen dönebilirler.

Etkili olduğu durumlar:

Dirençli yağ fazlalıklarının eritilmesinde etkilidir.

Selülitli bölgenin düzenlenmesinde etkilidir.

İstenmeyen yağ birikiminin olduğu her bölgeye uygulanabilir.

Özellikle göbek ve basende küçülme etkisi belirgindir. İnatçı göbek ya da simit ismini verdiğimiz yağlı bölgelerde, kalça ve bacak yağlanmalarında etkilidir

Seans süresi yaklaşık 45 dk-1 saattir. Haftada 2 seans uygulanır. Süreç kişinin yağ dokusu miktarına bağlı olarak 10-20 seans arasında değişir.

Bölgesel zayıflama seansları devam derken hastanın aynı zamanda uygulanan kulak ve vücut akupunktur tedavileri ile beslenme ve egzersiz programları devam etmelidir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Başak Bingöl

Uzm. Dr. Başak Bingöl, 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. 1997 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Klinik Biyokimya Bölümünde uzmanlık eğitimimi tamamlamış ve Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde Akupunktur eğitimi almıştır. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde Kupa (Hacamat) tedavisi eğitimi almıştır. Koruyucu hekimlikte ve kronik hastalıkların tedavisinde, klasik tıpta yaptığımız tedavilerin yanında tamamlayıcı tıp tanı ve tedavi tekniklerini kullanmaktadır. Kişiye özel tedavi programları oluşturmaktadır.   Fiziksel bedende yaptığım tedavilerin yanında zihinsel, duygusal ve ruhsal olmak üzere bütünsel tedaviler yapıyor ve hastalarına ‘Neyiniz var?’ diye sorduktan sonra ‘Ne oldu da hastalandınız?’ diye de sorarak hastalıklarının altı ...

Etiketler
elektrolipoliz
Uzm. Dr. Başak Bingöl
Uzm. Dr. Başak Bingöl
İzmir - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube