Akupunktur ile tedavi

Akupunktur ile tedavi

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Öncelikle hasta akupunkturist doktor tarafından muayene edildikten sonra (gerekli laboratuar ve radyolojik tahlillerden sonra ) tanı konur. Hasta muayene masasına hastalığın yeri ve hastanın durumuna göre yüz üstü veya sırtüstü uzandırılır. İsterse oturtulur.
Akupunkturda çok çeşitli iğneler vardır. Bunlardan en çok kullanılanı çelik iğnelerdir. Bu iğneler hemen hemen kıl inceliğinde çok sivridirler. Akupunkturist tarafından çok özel bir yöntemle hiç acı duymadan cilt altı veya kas içine batırılarak uygulanır. Bu noktalar bazen 20–30 saniye uyarılıp çıkarılabilir. Tedavi süresi 15 ila 45 dakika arasındadır.
İğnelerin uzunluğu 0,5–8 cm arasındadır. Kalınlıkları (Çapı) ise 0,18 ila 0,5 mm arasında değişir. İğneler genellikle disposable (tek kullanımlık) kullanılır veya otoklav (sterilizasyonla) ile steril edilerek kullanılır.
Akupunkturda seansların sayısı hastalığın tanısına, süresi ve hastanın yaşına göre farklılık gösterir. Bu 3 ila 30 seans hatta daha uzadığı durumlarda olabilir. Genellikle 7–12 seans bir kür olarak kabul edilir. Her kür arasında 5 ila 10 gün ara verilir. Hastalığın seyrine göre kürlerin uzunluğu ayarlanır.
Bazı durumlarda kulaklara 5 ila 15 gün kalıcı iğne (raptiye biçiminde iğne) uygulanabilir.

İntra-dermal iğne adını verdiğimiz cilt altı iğneler uygulanıp burada 1 hafta bırakılabilir.
Ayrıca akupunktur noktalarına Lazer tedavisi de uygulanabilir. (Özellikle çocuk, çok yaşlı hastalarda ve iğne fobisi olanlarda)
Akupunktur noktalarına elektro-akupunkturda (noktalara alternatif akım, düşük voltaj ve amperli) uygulanabilir. Hastalığın durumuna göre frekansı 2 ila 2000 Hz (saniyede verilen elektrik stimülasyonu ) arasında değişir. Elektro-akupunktur ilk defa 1958 de Çin’de bademcik ameliyatı sırasında ağrı azaltıcı olarak uygulandı.
Ayrıca azda olsa akupunktur noktalarına sono (ses) dalgaları da uygulanmaktadır.
Amaç; hangi yöntem olursa olsun, akupunktur noktasını uyarmaktır. Aslında  bu noktaları masaj yaparak uyarıyoruz. 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sümeyye Taş

Dr. Sümeyye Taş lise öğreniminin ardından 1993 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden başarı ile mezun olarak tıp doktoru olmuştur. 1993 ile 1997 yılları arasında Karabük ve Denizli'de sağlık ocaklarında görev almıştır. 1997 yılında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ile ilgilenmeye başlamış olup, 1997 yılında Akupunktur,  2006 yılında da Hipnoz eğitimleri almıştır. 1998 yılında  Denizli’de “Alternatif Tıp Merkezi” adında eşi Dr Erdoğan Taş ile birlikte kendi Akupunktur muayenehanesini açmıştır. 1997 - 2002 yılları arasında bir çok yerli ve yabancı eğitimciden Akupunktur eğitimleri almıştır. Türkiye'de Akupunktur'un duayenleri olan Prof. Dr. Abdülkadir Erengül, Dr. Nüzhet Ziyal ve Dr. Mehmet Fuat Abut gibi önemli Akupunktur hocalarından Akupunktur eğitimlerini tamamlamıştır. Dr. Sümeyye Taş, Türkiye de Akupunktur gibi Ge ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Dr. Sümeyye Taş
Dr. Sümeyye Taş
Antalya - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube