Bel fıtığında ameliyat gerekli mi?

Bel fıtığında ameliyat gerekli mi?

-Ameliyatların yüzde 99`u gereksizdir. Fiziksel kusur ve felç riski varsa cerrahi müdahale yapılmalıdır

-Günümüzde bel fıtığı sorunu yaşayanların sayısı hızla artmaktadır.

-Birçok insan bel fıtığı olduğunu bilmeden, yıllarca ağrıyla yaşar.

-Beldeki ağrı; ağrı kesicilerle geçmiyorsa, kalçaya ve bacaklara vuruyorsa, bacakta ve belbölgesinde uyuşukluk varsa bel fıtığından şüphelenilebilir. 

-Bel fıtığı nedeniyle fiziksel kusur oluşmuşsa, hasta idrarını ve büyük abdestini kontrol edemiyorsa ameliyat önerilmelidir.

-Ancak yapılan bel fıtığı ameliyatların yüzde 99`u gereksizdir. Ameliyat kriterlerinin oluşması gerekir.

-Karın ve bel kaslarını güçlendiren sporlar, bel fıtığının önlenmesinde ve tedavisinde etkilidir. Egzersiz ve sporun uzman doktor görüşü ile yapılması şarttır. 

-Korunmada en önemli şey; düzgün bir pozisyonda oturmaktır. Belin destekli olması gerekir.

-Bel fıtığı olan erkeklerin, yaklaşık yüzde 63`ü sigara içiyor. Sigara burada da kötüleştirici faktördür.

- Kliniğimizde bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde öncelikle hastalığı ortaya çıkaran nedenin bulunmasına yönelik detaylı muayene yapılır.

- Tedavide önce mekanik ve diğer tedavi engelleri ortadan kaldırılır.

- Manuel terapi ve  Osteopati teknikleri ile sorunu ortaya çıkaran ANA neden tedavi edilir.

​-Nöralterapi ile hastalığı ortaya çıkaran, tedavi engeli olan bozucu alanlara enjeksiyon tekniği ile tedavi yapmaktayız.

-Hastanın ağrısı kontrol altına alındıktan sonra tekrarlamaması için gereken temel yaşam değişiklikleri ile egzersizleri planlanır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Salih Ürper

Uzm. Dr. Salih ÜRPER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve "Spinal stenozlu hastalarda fleksiyon egzersizleri ile fleksiyon egzersizleri + fizik tedavi uygulamalarının yürüme mesafesi üzerine etkilerinin randomize çift kör değerlendirme sonuçlarının karşılaştırılması" başlıklı tezi ile Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında 2010-2012 yılları arasında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve 2012-2015 yılları arasında Özel İstanbul Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Salih ÜRPER, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Ankara'da bulunan özel Ağrı Kliniği'nde devam etmekte olup kliniğinde Nöral terapi-regülasyon ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Bel fıtığı tekrarı
Uzm. Dr. Salih Ürper
Uzm. Dr. Salih Ürper
Ankara - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube