200 kalori altında sağlıklı ara öğünler

200 kalori altında sağlıklı ara öğünler

1)      PATLAMIŞ MISIR                                                                                          

2 büyük kase yağsız ve tuzsuz patlamış mısır film keyfinize eşlik edebilir. Baharatlarla lezzetlendirerek kyfinize keyif katabilirsiniz.

2)      REÇELLİ EKMEK

2 dilim tuzsuz etimek üzerine 2 tatlı kaşığı light labne ve 2 tatlı kaşığı reçeli sürüp, yanına da şekersiz çay/ kahve ile tatlı ihtiyacınızı bastırabilirsiniz.

3)      YOĞURT DİP SOSLU SEBZE CİPSLERİ

1 büyük boy havuç ve 1 büyük boy salatalığı jülyen şekilde doğrayınız. 1 küçük kase kadar süzme yoğurdun içine sevdiğiniz baharatları ekleyip karştırınız. Arkadaşa davetlerinizin en sağlıklı atıştırmalığını yaptınız bile.

4)      PEYNİRLİ MEYVE SALATASI

Sevdiğiniz bir meyvenin orta boyunu seçip küp küp doğrayınız. Yanına da 1 dilim kadar tuzsuz bir peynir ekleyip özellikle yaz ayları için vazgeçilmez bir ara öğün haline getirebilirsiniz.

5)      LEBLEBİLİ ATIŞTIRMALIK

1 küçük kahve fincanı leblebi ile 2 yemek kaşığı kuru üzümü karıştırıp hem tatlı hem de tok tutucu bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.

6)      FİT KANEPELER

3 adet tuzlu diyet bisküvi üzerine 2 tatlı kaşığı kadar light labneyi paylaştırın, üzerine dilimlediğiniz domatesleri de dizin, üzerine de 3 tane dilimlenmiş zeytin ekleyin. En son kekik ve nane ile lezzetlendirip afiyetle tüketebilirsiniz.

7)      ÜZÜM

1 kase kadar üzümü 1 gece önceden buzluğa koyup dondurun. Donmuş üzüm yemenin çok daha keyifli olacağını göreceksiniz.

8)      MUZ SANDVİÇLERİ

1 küçük boy muzu uzunlamasına kesin. Arasın 2 tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesi sürüp kapatın. Üzerine biraz da kakao serpip basit ama çok lezzetli bir tatlı haline getirebilirsiniz.

9)      KAHVE YANI ÇİKOLATASI

4 küçük parça bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçerisine 6 tane badem ve 3 tane minik minik doğranmış kuru eriği karıştırın. 7 eşit parçaya bölüp ince tabaka halinde dondurun. Bu hafta kahvenizin yanına kendi çikolatanızı hem kendiniz yapmış oldunuz hem de daha sağlıklı hale getirdiniz.

10)   MEYVELİ YOĞURT KÜPLERİ

3 kaşık yoğurdu yarım paket vanilya ya da 1-2 damla vanilya özü ile karıştırıp krema haline getirin. Üzerine de 1 su bardağı kadar çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi kırmızı meyvelerden oluşan karışımı ilave edip tekrar karıştırın. Bir buz kalıbına bunu paylaştırıp dondurun. Yaz ayları için muhteşem tatlı atıştırmalığınız hazır.

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Beste Alimert Altunörs

Dyt. Beste ALİMERT, lisans ve yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde tamamlayarak Uzman Diyetisyen unvanı almıştır. Üniversite eğitimi boyunca pek çok hastane servis ve polikliniklerinde gözlem ve uygulama yapma şansına sahip olan ve edindiği mesleki tecrübeleri çalışma hayatına taşıyan Dyt. Beste ALİMERT, Hacettepe üniversitesi Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, İstanbul VKV Amerikan Hastanesi, Ankara Özel Bayındır Hastanesi, Ankara SSK Çocuk Hastanesi, Ankara GATA Hastanesi gibi Türkiye'nin saygın hastanelerinde çalışmalar yapmıştır. Profesyonel çalışma hayatına Ankara Özel 29 Mayıs Hastanesi'nin beslenme ve diyet bölümünün kurulmasında görev alarak başlamış olan Dyt. Beste ALİMERT, 2008 yılında ise Reform Beslenme ve D ...

Etiketler
Spor
Dyt. Beste Alimert Altunörs
Dyt. Beste Alimert Altunörs
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube