Radyasyon Onkolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 27 soru cevaplandı.

Rektum ca pet raporu

Merhabalar, rektum ca teşhisi ile pet çekimi yapıldı.Pet raporunda sonuç olarak metastaz olmadığı kanaatine varılmış ancak raporda kafama takılan ve tam anlayamadığım bir kaç şey yazıyor; "sağ servikal level 2b de yaklaşık 4mm çapında-Suv max:4.8mm değerinde lenf nodları izlenmektedir"... "her iki memede fizyolojik Fdg uptake izlenmektedir". Bunlar tam olarak ne anlama gelmektedir ve de t3c N0 M0 evresi tam olarak kaçıncı evre oluyor. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

20 Ağustos 2021 00:18
Uzm. Dr. Cemil Kuşoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Cemil Kuşoğlu tarafından cevaplandı.

Rektum kanser

Merhaba doktorum, 80 yaşında babam rektum kanseri ve Işın tedavi ve kemoterapi aldıktan 6 ay sonra çekilen MRı sonuçunda: 6mm bir kaç adet lenf notu. Prostat bezi heterojen santral ve transizyonel zorda mistik değişiklikler izlenmiş. T2 periferik zonda hipointens sinyal değişiklikler. S2 posteriorda benign 8x5mm perinoral kist yazıyor. Bunlar ne demek doktorum?? Saygılar

19 Nisan 2021 11:21
Uzm. Dr. Öznur Dönmez Tutanç Doktora Sor

Uzm. Dr. Öznur Dönmez Tutanç tarafından cevaplandı.

Rektum kanseri ve metaztasları

Merhabalar. Hastamız 2019 eylülde rektum ca + kemik metastazı+lenf nodlar teşhisi kondu. 6 kür kemoterapiden sonra pet çekildi. Bütün tümörlerin gerilediği görüldü. Doktor bir 6 kür daha vermek istedi lakin 3.kürden sonra hastamız kötüye gitti. Şimdi böbrek üstünde omurgasında kaburga kemiklerinde artış var. Ciğerleri su topluyor ve nefes almada zorlanıyor. Hasta hafızası gidip geliyor. Yoğun bakıma yatırdık. Şimdi durumunu az çok tahmin ediyorum ama yapılabilecek son bir tedavi var mı merak ediyorum.

23 Temmuz 2020 06:06
Prof. Dr. Deniz Yalman Doktora Sor

Prof. Dr. Deniz Yalman tarafından cevaplandı.

Rektum kanseri

Hocam babamda rektumun 8-14 cmler arası tümorel kitle mevcut bulundu. Patolojisinde kemiklere sıçradığı ortaya çıktı. Bize ışın tedavisi yapılacağını söylediler. Hocam bu tedavi yöntemi uygun mudur? Ne yapmamız gerek sizce ? Işın tedavisi ilerlemeyi durdurabilir mi? Babam 60 yaşında boyu 1.68 kilo 65

5 Kasım 2019 16:53
Uzm. Dr. Cemil Kuşoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Cemil Kuşoğlu tarafından cevaplandı.

Rektum kanserinde kemoradyoterapi

Babama bir kaç ay önce rektum kanseri tanısı konuldu. Radyoterapi ve kemoterapi eş zamanlı verilecek denildi. Kemoterapi için bir gün öncesinden gelin denildi fakat radyoterapi için pazartesi arayıp bugün gelin denildi ve kemoterapi için gidilmeden direk ışın tedavisine başlandı. Aynı gün Kemoterapi ye gitti ve ertesi gün kemoterapi ilacı porta takıldı pazar gününe kadar kalacak denildi. Bildiğim kadarıyla hücre yenilenmesi için haftanin iki günü ara veriliyor fakat kemoterapi ilacı bir gün gecikmeli takıldığı için haftanın bir gününe düşmüş oldu bu süre. Herhangi bir sıkıntı olur mu bu durumla ilgili bunu merak ediyorum.

9 Ağustos 2019 12:32
Uzm. Dr. Havva Karabuğa Doktora Sor

Uzm. Dr. Havva Karabuğa tarafından cevaplandı.

Rektum kanseri

Merhaba hocam, hastamız kemoterapi ve ışın tedavisi görecek, rektum kanseri için. Merak ettiğimiz , bu tedavi sırasında metastaz görülebilir mi, tedavi esnasında bile?

26 Temmuz 2018 23:53
Prof. Dr. Deniz Yalman Doktora Sor

Prof. Dr. Deniz Yalman tarafından cevaplandı.

Hocam annemin pet raporu

her iki aksillerde alanda cok sayida ametabolik lenf nodu mevcuttur.karacigerde segment 8 de dom bolgesinde 47x46 boyutlu suvmax 10.4 hesaplanan iç kesimi ametabolik metastik lezyon mevcuttur. sol lobda segment 3 de irregüller sinirli buyuk 84x69 mm boyutlu ic kesimi nekrotik ametabolik kitlesel lezyon izlenmekte olup suvmax 11.3 hesaplanmistir. pelvis degerlendirilmesinde rektum proksimal kesimde yaklaşık 54x22 mm boyutlu segmentte rektum duvarini cepe cevre saran suvmax 10.5 hesaplananpatolojik fdg tutulumu izlenmistir. S1 vertebra seviyesinde pararektal yagli doku icerisinde metastik lenf nodu izlenmekte olup suvmax 6.1 hesaplanmistir. iskelet sistemi degerlendirmesinde s1.vertebrada suvmax 6.1 ve sol femur boyunda suvmax 7.5 hesaplanan ...

14 Haziran 2018 12:18
Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin tarafından cevaplandı.

Akciğer adenokarsinom

babam akciğer adenokarsinom teşhisi konulmuştur 3.Kürde minimal gerileme oldu 4.kür kemoterapide çok rahatsızlandı.diger kürleri alsın mı almasın mı hocam

6 Şubat 2018 21:11
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Annem için size ulaşmak istiyoruz

Yavuz bey merhabalar rahatsızlığım için kusura bakmayınız lütfen sizi annem için rahatsız ediyorum annem 57 yasında hiç bir şikayeti olmamış sağlıklı gibi görünen bir bayandır taki 10 gün öncesine kadar boşluğunda soğuk algınlığı diye gittik doktora karaciğer metastas çıktı kemiğede sıçramış çok endişeliyiz size nasıl gelebilir iz nasıl ulaşabiliriz lütfen size getirmemize yardımcı olun annem şuan hiç bişeyden habersiz ağrıları geçmiş bişekilde sağlıklı olduğunu zannederek hayatına devam ediyor önümüzdeki haftaya kemoterapi tedavisi verdiler lütfen bize bi dönüş yaparsanız çok sevinirim

1 Şubat 2018 14:39
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Metastazlar

Merhaba hocam anneme 2016 martta rektum teşhisi kondu kolostomi ameliyatı oldu bağırsağı kalıcı olarak dışarı alındı.6 seans kemoterapi aldı. 2.kontrolde değerleri yükseldi karaciğer metastaz oldu 5 ayda.karacigerdende ameliyat oldu yine 6 seans kemoterapi aldı kemoterapide çok ağır geçti özellikle en son aldıkları tam bitti diye sevindik çekilen pet de akciger metastaz çıktı kemoterapi alirken metastaz olması normal mi sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?teşekkür ederim şimdiden.

19 Aralık 2017 00:35
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Glivec 400 kullanimi

Merhabalar hocam annem yaklasik 4 ay once mide gist ameliyati oldu mide antrium bolgesinde 10.6 cm boyutunda tümor vardi doktorumuz endikasyon dışı glivec 400 1×1 isteminde bulundu kabul edildi sizce kullanmalimiyiz. Cerrahi olarak temizlendi tamamiyla. Kullanmasak tekrarlarmi acaba yan etkileri sik rastlanan durumlar mi? C117 patoloji 4 defa tekrarlanmasina ve baska kurumlarda yapmamiza ragmen negatif cikti bu durum tekrarlanmamadigini gosterir mi sizcce. Korunmak icin neler yapmaliyuiz.

16 Kasım 2017 19:30
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Radyoterapi

Hocam babam bifazik mezotelyoma hastası 4. Evre , tanı 5 ay önce konuldu 4 kür pemetrexed karboplatinle kemoterapi aldı, son kemoterepiden iki gün sonra sağ akciğer altı ve omzuna vuran ağrılar başladı doktorumuz oxapane ve durogesic bant verdi geçmezse radyoterapi dedi, ağrılar geçmedi 25 gün toplamda 5000 cgy ışın tedavisine başladık nefes darlığı ve ağrılar arttı bu sefer algolojiye gittik regapen verildi ağrı geçti, hocam babamın ağrısı bu ilacı içince geçti radyoterapi devam ediyor ve tüm sağ plevraya uygulanıyor bırakalım mı babama zararı olur mu başta bilmiyorduk ama geniş alana radyoterapi akciğere hasar verir hastanın ömrünü kısaltır gibi birşeyler duydum bir fikir verir misiniz?

16 Eylül 2017 14:55
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

onkoloji ve termal havuz

HOCAM MRB..OVER CA GEÇİRMİŞ HASTALARIN TERMAL HAVUZ VE KAPLICALARDAN FAYDALANMASINDA NÜKS VEYA METASTAZ AÇISINDAN BİR SAKINCASI VAR MI?YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.

8 Eylül 2017 10:30
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Babamın mide rahatsızlığı

Yavuz Bey soruma öncelikle sağlık ve afiyet diledikten sonra başlamak istiyorum zira ne kadar önemli olduğunu altı aydır daha iyi anladım. Babama altı ay önce mide kanseri teşhisi konuldu. Ameliyatla midesini almaya karar verdiler fakat yayılmış olduğunu söyleyerek sadece bağırsaktan beslenme tüpü takarak kapattılar. Daha sonra onkoloji de 6 kür kemoterapi verildi. Şimdi bu gün gelişmeleri görebilmek için bt çekildi. Doktor sonuçlara bakacak, sizden ricam sonuçlara rica etsem sizde bakabilir misiniz. Çünkü 4 gündür hiç bir şey yiyemez oldu. İyileşeceğine o kadar çok inanıyorum ki bu hali beni çok üzüyor. Yalvarırım bakıp bize yapabileceğimiz herhangi bir şey olup olmadığını söyleyiniz. Saygılarımla

5 Eylül 2017 22:56
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Safra yolları kanseri çare

Merhaba hocam benim babama 1.5 yıl önce safra yolları kanseri teşhisi konuldu.ameliyat nakil felan hiçbir yapılamıyor kitle yeri tehlikeli yerde olduğu ve büyük olduğundan. Kemoterapiye girdik kitle aynı kaldı ne küçüldü ne büyüdü ama kilo kaybı çok oldu babamda doktorlar 2 ay 1 ay ömrü kaldı diyorlar.alternatif tıp olarak varmı bir tedavi yöntemi bize ne önerebilirsiniz.

31 Ağustos 2017 21:59
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube