Genetik Hastalıklar, Bebek Ve Çocuk Sağlığı, Akdeniz Anemisi (Talasemi)
Randevu Al0 (850) 811 51 67Soru SorOnline randevu aktif değil. Telefon ile randevu alabilirsiniz.
0 (850) 811 51 67Prof. Dr. Duran CANATAN, lisans öncesi eğitimini tamamlamasının ardından başladığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1979 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1984 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisas eğitimini tamamlamıştır. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Pediatrik Hematoloji Uzmanı ve Pediatri Doçenti unvanı almıştır. 2001 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Profesör unvanı almıştır. 2011 yılında Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından üçüncü uzmanlık olarak Çocuk Genetik Hastalıkları Uzmanlığını almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbı Eğitim, Eğitici ve Denetçi sertifikalarını almış olan Prof. Dr. CANATAN, 1996 yılında ise halen başkanı olduğu Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfını (AKHAV) kurmuştur ve günümüzde de Antalya ve çevresinde Talaseminin önlenmesi ve hastaların tedavisi alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Prof. Dr. Duran CANATAN, 2000 senesinde Sağlık Bakanlığı AÇSAP ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle birlikte üniversite, vakıf ve dernek temsilcileri ile bir araya gelerek Ulusal Talasemi Konseyi'ni (UHK) kurmuştur. 2005 senesinde ise bu konseyi Talasemi Federasyonuna dönüştürmüş ve burada on üç yıl boyunca başkanlık görevini yürütmüştür.
2003 yılından bu zamana Sağlık Bakanlığı ile birlikte "Ulusal Talasemi Önleme Projesi'ni" yürütmektedir. Bu proje ile ülkemizde talasemili hasta çocuk doğumunu yüzde doksan oranında azaltmayı başarmışlardır.
2001-2010 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dekan yardımcılığı, Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı ve Kan Merkezi Müdürlüğü, Kanser Tedavi ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2005 yılından beri Bilimsel Danışmanlığını da yapmış olduğu Azerbaycan Haydar Aliyeva Vakfı'nda 2010 yılında Bakü’de bir yıl süresince görev almıştır.
11 yurtiçi sivil toplum örgütü, 5 yurtdışı sivil toplum örgütü üyeliği bulunan Prof. Dr. CANATAN, Antalya’da Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı Başkanlığı ve Antalya Sivil Toplum Örgütleri Güç Birliği Platformu Başkan vekilliği görevini yürütmektedir. 2013 yılında Özel Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezini kurmuştur ve çalışmalarına bugün de burada devam etmektedir.
2.5 aylık bebeğimize konulan (polimasti) yanlış teşhis sonucunda kendisine ulaştık. Bilgisi,tecrübesi ve yaptığı açıklamaları ile anne baba olarak bizi rahatlattı. kendisine çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. 22-02-2016
Prof. Dr. Duran Canatan tanıyorsanız ya da hastalığınızla ilgili ziyaret ettiyseniz görüşlerinizi, şikayetlerinizi yazabilirsiniz.
DeğerlendirBirşey daha sormak istiyorum. hastalığım şuan ilaç kullanmama rağmen vücudumda vs iç organlarımda hasar bırakır mı? öyle bir olasılık var mı?
Hocam gelişme geriliği olan çocuğumun microarray test sonucu şöyle : hastanın periferik kan örneğinden gerçekleştirilen dna mikrodizileme (microarray) analizinde, 9q21.33 bölgesindeyaklaşık 428 kbp büyüklüğünde 4 omim geni (shc3 ( 605263), cks2( 116901), secisbp2(607693),sema4d (601866)) içer... devamı
Merak ettiğiniz konular hakkında danışabilirsiniz. Benzer soruları olan ziyaretçilerin bilgilenmesi amacıyla sorunuz yayınlanacaktır.
Soru Sor
Duran Bey e Akdeniz Ateşi şüpesi ile gitmiştik. Eşimle bu durumdan dolayı gayet üzgün ve gergindik. Kendisi ilk etapta olabileceklerden bahsetti. Gayet sakin va babacan tavrıyla üstümüzdeki gerkinlik ve sıkıntıyı aldıki en önemlisi buydu bence.Ardından gerekli testleri yaptırdı. Sonuçta bir sıkıntı çıkmadı. Sağolsun.Önemli olan bence doktor olmak değil. Önce insanları anlamak ve güven hissini verebilmek.Hocamız konusunda fazlasıyla uzman bir kişi. Buna şüpe yok. Her anlamda tavsiye ederim. FERDİ ÖZDEMİR 28-03-2016