Son değerlendirme
Son Değerlendirme
Duran Bey e Akdeniz Ateşi şüpesi ile gitmiştik. Eşimle bu durumdan dolayı gayet üzgün ve gergindik....devamı

Adres

Özel Antalya Genetik Hastalıklar Tanı MerkeziHaritada Gör

Arapsuyu Mah. 600.Sok. Ayşe Yeşil Apt. No: 39/1

Konyaaltı/Antalya

Uzmanlık Hizmetleri

Büyüme takibi
Çocuk beslenme
Çocuk beslenme bozuklukları
Çocukta gelişimi izleme
İdrar yolu infeksiyonlarının tanı ve tedavisi
Yeni doğan
Aile ve çocuk danışmanlığı
Alerji tanı ve tedavileri
Anne sütü ve anne beslenmesi
Aşılama ve bağışıklama

Ödeme Yöntemleri

  • Kredi kartı ile ödeme
  • Nakit

Özgeçmiş

Prof. Dr. Duran Canatan, 1979 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Görevine Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda kurum doktoru olarak başlamıştır. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Antalya Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda asistan olarak başladığı görevini, kurucu olarak gittiği Antalya’da 1984 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak tamamlamıştır. Askerlik görevini Foça Üs Komutanlığı'nda ve zorunlu hizmet görevini Elbistan Devlet Hastanesi'nde tamamladıktan sonra, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı'nda yan dal ihtisasına başlamıştır. 1992 yılında moleküler genetik tekniklerini öğrenmek için, İsviçre Basel Üniversitesi Moleküler Genetik Merkezi'nde 6 ay süreyle çalışmıştır.

1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda Çocuk Hematoloji Uzmanı olmuştur. Aynı yıl Doçent unvanını almıştır. 1996 yılında halen başkanı olduğu Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı'nı (AKHAV) kurmuş, vakıfta 24 yıldan beri Antalya ve bölgesinde talaseminin önlenmesi ve hastaların tedavisi için çalışmalarını sürdürmektedir.

1996 yılında Türkiye Kan Merkezleri Transfüzyon Derneği kuruculuğunu yapmıştır. Aynı amaçla 2008 yılında Türk Kan Vakfı'nın kuruculuğunu üstlenmiştir. Şu anda her iki kurumun da denetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

2000 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı ve üniversite, vakıf, dernek temsilcileri bir araya gelerek Ulusal Hemoglobinopati Konseyi'nin (UHK) 5 yıl başkanlığını yürütmüştür. 2005 yılında konseyi Türkiye Talasemi Federasyonu'na dönüştürerek 8 yıl başkanlığını yapmıştır 1994 yılından beri, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Ulusal Talasemi Önleme Projesi'ni yürütmektedir. Bu proje ile ülkemizde talasemili hasta çocuk doğumu %90 azalmıştır.

2001 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Profesörlük unvanını alarak, Dekan yardımcılığı, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı, Kan Merkezi Müdürlüğü, Kanser Tedavi ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.2005 yılından beri bilimsel danışmanlığını yaptığı Azerbaycan Haydar Aliyeva Vakfı'ndan görevlendirme talebi gelince, 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'den emekli olarak Bakü'de kurulan Talasemi Merkezi'nin başına süpervisor olarak atanmıştır. 2011 yılında üçüncü uzmanlık alanı olan Çocuk Genetik Uzmanlığı'nı almıştır.

2013 yılında Özel Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'ni kurmuştur. 2017-2018 yıllarında Avrupa Birliği Erasmus+, Talasemide Eşitlik: Equality Projesini, Antalya Valiliği, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Antalya Talasemi Derneği , İtalya Ferrara Quisina Hastanesi ve İspanya Barselona Üniversitesi ile yürütmüştür.

2019 yılında başlayan 2022 yılına kadar sürecek olan Avrupa Birliği Erasmus+, Göçmenlerde Talasemide Sorunu: Equality Plus Projesini, TC. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, İtalya Ferrara Quisina Hastanesi ve İspanya Barselona Üniversitesi ile yürütmektedir. 2017-2019 yıllarında Kanserin Erken Tanısında MikroRNA Kitleri projesini KOSGEB Arge İnovasyon Destek Projesi ile Antalya Genetik Tanı Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.2020 yılında, COVID-19 salgını nedeni ile, “COVID 19 Salgınında MikoRNA ların rolü “ konulu proje üzerinde çalışmalar ve koronavirüs genetiği üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Çalışmalarını halen kurucusu olduğu Akdeniz Kan Hastalıkları Hemolobinopati Tanı Merkezi ve Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'nde sürdürmektedir.

Görüşler

Görüşlerinizi Önemsiyoruz

Uzmanlar ile ilgili görüşlerinizi belirtmeden önce moderasyon sürecimiz hakkında daha fazlasını öğrenin.

5.0
Toplam 2 geribildirim
Zamanlama5.0
İlgi5.0
Ortam5.0
F
Fer*** Ö***28.03.2016
Zamanlama
5.0
İlgi
5.0
Ortam
5.0
Duran Bey e Akdeniz Ateşi şüpesi ile gitmiştik. Eşimle bu durumdan dolayı gayet üzgün ve gergindik. Kendisi ilk etapta olabileceklerden bahsetti. Gayet sakin va babacan tavrıyla üstümüzdeki gerkinlik ve sıkıntıyı aldıki en önemlisi buydu bence.Ardından gerekli testleri yaptırdı. Sonuçta bir sıkıntı çıkmadı. Sağolsun.Önemli olan bence doktor olmak değil. Önce insanları anlamak ve güven hissini verebilmek.Hocamız konusunda fazlasıyla uzman bir kişi. Buna şüpe yok. Her anlamda tavsiye ederim. FERDİ ÖZDEMİR
F
Fat*** A***22.02.2016
Zamanlama
5.0
İlgi
5.0
Ortam
5.0
2.5 aylık bebeğimize konulan (polimasti) yanlış teşhis sonucunda kendisine ulaştık. Bilgisi,tecrübesi ve yaptığı açıklamaları ile anne baba olarak bizi rahatlattı. kendisine çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Mesleki Bilgiler

Diploma Aldığı Kurum

Ankara Üni̇versi̇tesi̇

Yabancı Diller

İngilizce

Sertifikalar

D

D

D

D

D

D

D

D

Hastalardan Gelen Sorular

İçerikler

Profil Ziyaretleri

Son 30 günlük görüntülenme

0
profil görüntülenmesi

Sık Sorulan Sorular

Prof. Dr. Duran Canatan ile nasıl iletişime geçerim?
Prof. Dr. Duran Canatan için online veya telefonla randevu alabilirsin.
Prof. Dr. Duran Canatan için nasıl randevu alabilirim?
Prof. Dr. Duran Canatan ile iletişime geçmek için profil sayfasındaki iletişim bilgilerini kullanabilirsin.
Prof. Dr. Duran Canatan hangi hastanede/klinikte çalışıyor, iletişim bilgileri nedir?
Prof. Dr. Duran Canatan Özel Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi bünyesinde çalışmaktadır. Uzmanının iletişim bilgilerine profilinden ulaşabilirsiniz
Prof. Dr. Duran Canatan kimdir, hangi uzmanlık alanında hizmet veriyor?
Prof. Dr. Duran Canatan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Genetik Hastalıkları uzmanıdır. Sağlıklı (Sağlam) Çocuk İzlemi, Riskli Gebelik, Pıhtılaşma Bozuklukları, Orak Hücreli Anemi, Kansızlık (Anemi), Kan Hastalıkları, Çocuklarda Gelişme Bozuklukları, Kistik Fibrozis, Ailevi Akdeniz Ateşi (Fmf), Kromozom Analizi alanlarında hizmet veriyor.