Şehir efsanesine dönen spor yapıyorum yağlar kas'a dönüşür mü ?

Şehir efsanesine dönen spor yapıyorum yağlar kas'a dönüşür mü ?

Sağlıklı beslenme ve spor yapmanın arasında gözle görünen bir bağ vardır. Tek başına spor yaparak vücudunuzu istediğiniz forma sokmanız zor ve zaman alırken sağlığınız da risk altında olacaktır.

Vücudumuz karbonhidrat depolayabilirken proteini depolama yeteneğine sahip değildir. Zaten KALİTELİ BESLENME dediğimiz de Yüksek protein ve Lif miktarı yüksek olan gıdaları tüketmek önemlidir. Özellikle sporda karşılığını alabilmek içinde önemli bir beslenme şeklidir. Proteinler büyüme, gelişme, doku yapımı, hasar ve tamirinde payı büyüktür. Ayrıca hormon ve enzimlerin yapımında da kullanılmaktadır. Kaslarınızın gelişmesini, sağlıklı kaslar istiyorsanız mutlaka protein oranı yüksek besinler tüketmeniz gerekir.

Diyetisyeninizin sizi yönlendireceği sağlıklı beslenme ve orta düzey aktivite programıyla iyi bir antrenör eşliğinde antrenmanlarımıza başlayabilirsiniz.

Düzenli antrenman yapıyorsanız tüketebileceğiniz protein içeren gıdalar (porsiyon ve miktarları diyetisyeninize danışmalısınız )

• Yumurta

• Balık ve balık çeşitleri (somon, uskumru, ton)

• Tavuk göğüs veya hindi eti

• Kırmızı et (az yağlı dana eti)

• Süt ve süt ürünleri (süt ,yoğurt)

• Fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği

**** Bol bol su tüketmeyi sakın unutmayın Sıkça rastladığım sorulardan biri “Spor Yapıyorum, Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

“ Vücudumuzu oluşturan Yağ ve Kas Hücreleri birbirinden farklı iki yapıdadır ve asla birbirlerine dönüşmezler.

UNUTMAYIN “Yağ hücresini ne yaparsak yapalım kas hücresine, kas hücresini de yağ hücresine asla çeviremeyiz. İkisi birbirinden farklıdır.

Yağlarınız kasa dönüşmez !

Yağlarınız kasa dönüşmez. Doğru beslenme sonucunda, Yağlarınız yaptığınız fiziksel aktivite ile enerji sağlamak için vücudunuz tarafından yakılır. Doğru beslenme ile Kas hücreleriniz yaptığınız doğru fiziksel aktivite veya ağırlık antrenmanları büyür ve hacim kazanır. Doğru beslenme ve doğru yapılan fiziksel aktivite ile Yağlarınız azalırken, kaslarınız gelişir.

Asla yağ ve kas hücreleri, birbirlerine dönüşmezler. Peki şehir efsanesine dönen “Yağlar kasa dönüşür mü?” sorusu nasıl bu kadar yayılmış olabilir?

Profesyonel vücut geliştirme programı uygulamıyorsanız yazının bu bölümü sizi fazlasıyla bilgilendirecektir. Profesyonel vücut geliştirmeciler, “Bulk Dönemi” esnasında maksimum kas kazanmak yüksek kalorili beslenirler ve buna bağlı olarak üzeri yağ tabakası ile örtülü iri vücutlara kavuşurlar. Profesyonel vücut geliştirmeciler, “Maksimum kas kazan ve vücut ölçülerini en üst seviyeye taşı” amacıyla vücutlarında fazladan yağ oluşmasını isterler. İşte o flim yıldızlarındaki özenilen görünüm olan, kalın kol ve bacaklar, güçlü görünen omuzlar, geniş göğüs kafesi ve çevresi elle tutulabilir fakat kat yapmamış deriden oluşan karın bölgesi ile Rocky vücudu olan iri görünümlü bir vücuttur. Sonrasında ise “Cutting Dönemi” uygulayarak yağlardan kurtulur ve sonucunda belirgin kaslara ulaşırlar. Parlatılmış, ayrıntılı görünüme sahip iri kaslar. İşte sizi yanıltan her şeyi bu bölümde anlatacağım.

Siz eğer profesyonel vücut geliştirmeciler değilseniz, onların bu dönemsel ve son durumu yanlış değerlendiriyor olabilirsiniz ,üstüne birde bilinçsiz antrenör ve tecrübesiz sporcuların sizi yönlendirmesiyle böyle bir vücuda sahip olmayı hedefliyorsunuz. “Vay canına demek ki önce yağlanmalı, sonra kasa çevirmeliyim düşüncesi gelişmiş olabilir. Çünkü bir anda hayal ettiğiniz vücut karşınızda algınız tabi ki bende önce yağlanmalıyım sonrada sahip olduğu yağı kasa çevirmeliyim şeklinde olacaktır. Bu Kulaktan kulağa anlatılan şehir efsanesine dönen “Yağlar kasa dönüşür mü?” sorusu nasıl bu kadar yayılmış olabilir sorusuna net bir cevap olacaktır.

Normal sağlıklı bir bireyseniz ve günlük olarak fiziksel aktivitenizi yapmak istiyorsanız biraz da kaslarım olsun istiyorsanız önce bir Diyetisyene danışın ve orta düzey sporcu beslenmesi programı ile fiziksel aktivitenize devam edin. Bir yerlerde bu konuyu savunan birileri ile karşılaşırsanız, sakın dinlemeyin ve lütfen ardınıza bakmadan kaçın ve baklavalarınızı kurtarın. Diyetisyeninizin sizi yönlendireceği sağlıklı beslenme ve orta düzey aktivite programıyla iyi bir antrenör ve programınız antrenmanlarımıza başlayabilirsiniz. YAĞLAR ASLA KASA DÖNMEZLER 

Sağlıklı bedenler için Sağlıklı beslenmeniz dileğiyle

Diyetisyen Serpil Parlak

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serpil Parlak

Dyt. Serpil PARLAK, 1981 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk üniversite eğitiminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde ikinci üniversite eğitimine başlamış ve "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Çocuk Beslenmesi Konusunda Bilgi Düzeylerinin Saptanması" başlıklı tezi ile mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. Beslenme ve Diyetetik alanındaki seminerini ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi 3-6 Yaş Dönem Çocuklarının Beslenme Davranış İlkeleri” konusunda vermiştir. Üniversite eğitimi esnasında "Otizmli Çocuklarda Çocukluk ve Adolesan Döneminde Kilo Kontrolü ve Yönetimi" konusunda da çalışma yapmış olan Dyt. Serpil PARLAK, 2014 yılı Kasım ayında  “Metabolik - Bariatrik Cerrahi: Multidisipliner yaklaşım” ve ...

Etiketler
Formda kal
Dyt. Serpil Parlak
Dyt. Serpil Parlak
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube