Omuz eklemi kireçlenmesi

Omuz eklemi kireçlenmesi

Pek çok hastalık(romatoid artrit, osteoartrit, posttravmatik artrit ve osteonekroz, vs) omuz ekleminde tahribata ve eklemde kireçlenmeye neden olabilir.

Enfeksiyon ve nöropati nedenli olmayan glenohumeral artritte, son dönemin tedavisi protez ile eklem replasmanı yapılarak başarı ile yapılabilir.

Replasman artroplastisinde önemli faktör ameliyat öncesi: kapsüler kontraktür derecesi, Rotator kılıf yetersizliğinin düzeyi, subacromial outlet darlığı, AC eklem artropatisi ve glenoid ya da humerus başındaki kemik defektidir.

Günümüzde ters omuz protezlerinin kullanıma girmesi ile rotator kılıfı yırtık olan hastalarda da omuz protezi başarı ile yapılabilmektedir.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Ürgüden

Prof. Dr. Mustafa Ürgüden,1966 yılında Antalya'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi Antalya' da tamamlamasının ardından 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1989 yılında mezun olarak unvanını aldı. Zorunlu hizmetinin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde ihtisasını sürdürdü ve total diz artroplastisi alanındaki tezini tamamlayarak uzman unvanını aldı, ardından da öğretim üyesi olmak üzere çalışmaya başladı. Prof. Dr. Mustafa Ürgüden, 2004 yılında doçent, 2010 yılında ise profesör oldu. Yedi yıl süre ile travma alanında yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Mesleki ilgi alanları arasında Replasman cerrahisi (eklem protezleri), ayak ve ayak bileği cerrahisi, artroskopik cerrahi, spor yaralanmaları ve kalça cerrahisi yer almaktadır. Antalya’ da her yıl düzenlen Kalça Artroskopisi kursunun sekreteri ve Ayak B ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Omuz eklemi kireçlenmesi nedenleri
Prof. Dr. Mustafa Ürgüden
Prof. Dr. Mustafa Ürgüden
Antalya - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube