Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Sperm analizi

Hocam merhaba.covid 19 u ateş yüksek olarak atlattım.covidin spermler üzerinde etkisi varmı?sperm sayısı nerdeyse 60 kat düştü.yuksek ateşle atlattım covidi.daha sonrası kullanılan ilaçlar malum.antibiyotikte kullandım enfeksiyondan dolayı.bunlar sperm değerlerini çok etkilemismidir?morfoloji 7den 1 düşmüş total sayı 50 milyon.ileri hareketli %50.yerinde hareketli 10.hareketsiz 40.varikosel sağda 2.4mm.solda 3.7mm.ameliyat olsam değerler düzelir mi.?

19 Ocak 2021 04:07
Op. Dr. Hüseyin Ergin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Ergin tarafından cevaplandı.

18 yaş varikosel

Testise darbe sonrası varikosel oluştu hocam bende testesteronum düştü saçım döküldü varikosel tedavisiyle bu durum düzelir mi yaş 18 Birde diyarbakırda mikrocerrahi varikosel ameliyatı kim yapıyor hocam?

5 Kasım 2020 18:54
Op. Dr. Hüseyin Ergin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Ergin tarafından cevaplandı.

varikosel şişkinlik

Hocam merhaba. 3,5 - 4 ay önce varikosel ameliyatı oldum.Grade 3 varikosel vardı bende.Kontrol için 6 ay verdi doktor.Yalnız kafamda bir soru var bendeki varikosel estetik açıdan kötü gözüküyor bazen damarlar şişiyor kan mı toplanıyor anlamadım.Sabah uyandığım zaman damarlar hiç şişkin olmuyor ama ayağa kalkınca belli bir müddet sonra damarlar şişiyor.Bu durum zamanla düzelirmi yada azalırmı hocam ? Ayağa kalkınca damarlara kanmı geliyor acaba ?

21 Mayıs 2015 13:40
Op. Dr. Hüseyin Ergin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Ergin tarafından cevaplandı.

menogon kullanımı

Hocam merhaba.bir yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı geçirdim.ameliyat sonrası klomen ve trental kullandım 6 ay sonra sonra değerlerim 3milyone düştü doktorum tüp bebek yapın dedi.Ben proxeed kullanmaya başladım sayım ml24mlyon totalde 96 milyon oldu fakat hareketim artmadı.Son olarak 2 farklı yerde test yaptırdım.2farklı sonuç aldım doktorm kullanılan teknikten fark olabileceğini yüksek değerlerin alındığı testi daha doğru olduğunu söyledi ama hormon sonucumda fsh değerimi düşük bulduğu için bir ay haftada 2gün kullanmam için menogon iğne verdi.Size 2 farklı sonucu ve hormon değerlerimi yazıyorum hocam kullanmakta kararsız kaldım.Fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum.Teşekkürler. spermm conc:16.3 M/ml motility(a+b+c):11.7 % rapid Pr...

19 Haziran 2014 18:06
Op. Dr. Hüseyin Ergin Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Ergin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube