Tıbbi Genetik - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Genetik Kan Testi

Hocam merhaba 28 yaşında erkek bir hastayım. Sol gözümde retinal ven tıkanıklığı oldu. Genetik Kan testi yaptırdım. Faktör 5; homozigot. Faktör 2; Normal. Faktör XIII; Heterozigot. Mthfr (a1298c) ;Heterozigot. Pai-1 (4g/5g); 4g/5g. Mthfr (c677t) ; Normal. Bu sonuçların değerlendirmesi nasıldır acaba hocam. Çok sıkıntılı bir durum mu ilaçla düzelir mi. Tıkalı olan damar açılır mı. Lütfen cevaplarsanız sevinirim

11 Ocak 2021 13:32
Prof. Dr. Volkan Baltacı Doktora Sor

Prof. Dr. Volkan Baltacı tarafından cevaplandı.

kan pıht. ile ilgili

merhaba hocam, benim 2 düşüğüm oldu ikiside 5 haftalıkken sonlandı.test yapmıştım sonuç olarak faktör v leiden(G1691A) G/G , Protrombin (G*** *** **A) G/G , MTHFR C677T C/T (HETEROZİGOT MUTANT) , MMTHFR A1298C A/A , PAI 4G/5G 5G/5G çıkmıştı testten sonra 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim doktoruma gösterdiğimde oksapar 4000 ve coraspin verdi 8 haftalığa kdr geldim ama çevremdeki kişiler bu kan pıh. olmadığı iğne gereksiz verdiğini sölüyor kafam karıştı bununla ilgili yardımınızı rica ederim teşekkür ederim.

23 Eylül 2016 11:08
Prof. Dr. Volkan Baltacı Doktora Sor

Prof. Dr. Volkan Baltacı tarafından cevaplandı.

Kan pıhtılaşması testi

İyi günler doktor bey eşim iki kere düşük yaptı kan pıhtılaşması testi istedi doktor bizden fakülte hastanesinde yaptırdık sonucu yorumlayabilirmisiniz Faktör II (G*** *** **A) Mutasyon saptanmamıştır (Homozigot Wild Type) Faktör V (G1691A,Leiden)Mutasyon saptanmamıştır (Homozigot Wild Type) MTHFR(C677T) Mutasyon saptanmamıştır (Homozigot Wild Type) MTHFR(A1298C) Mutasyon saptanmamıştır (Homozigot Wild Type) PAI-1 4G/5G Mutasyon saptanmıştır (4G/4G Homozigot) G6PDH(İnternal kontrol) Amplifikasyon gerçekleşti.

20 Temmuz 2016 09:52
Prof. Dr. Volkan Baltacı Doktora Sor

Prof. Dr. Volkan Baltacı tarafından cevaplandı.

Trombofili ve doğum

Merhaba,31 yaşında bir bayanım. 34 haftalık gebeyim ve faktör v leiden heterezigot gen mutasyonum var. Gebeliğimin başından itibaren hibor *** *** **×1 kullanıyorum, aspirin kullanmayı da 32.haftada bıraktım. bu durumda normal doğum yapmak riskli midir?ya da nasıl bir yol izlenebilir? Doktorum pıhtılaşma riskli diyor, sizce ? Bir de gebelik sonrası hibor kullanılmaya devam edilmeli mi ya da düzenli takip vs gerekir mi? Genetik uzmanı ile mi görüşülmeli yoksa hematoloji uzmanı ile mi? Teşekkürler ..

1 Haziran 2016 22:15
Prof. Dr. Volkan Baltacı Doktora Sor

Prof. Dr. Volkan Baltacı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube