Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

genel psikoloji

merhaba, 29 yaşında bir erkeğim, şuana kadar hiç kız arkadaşım olmadı, bir kız arkadaşım olsun istiyorum ama bir türlü konuşamıyorum, bu durum beni çok üzüyor, yardımcı olur musunuz?

14 Şubat 2016 17:05
Uzm. Psk. Banu Vardar Doktora Sor

Uzm. Psk. Banu Vardar tarafından cevaplandı.

TRANSEKSÜEL GİYİM

Merhaba ben 22 yaşında bir trans kadınım ve sonuçlarım çıktı yazın hormon tedavisine başlayacağım size sormak istediğim konu şu; devlet memuruyum ve henüz ameliyat olmadan ve kimliğimi kadın kimliği ile değiştirmeden sizin vereceğiniz bir raporla iş yerimde kadın kıyafeti giymem mümkün mü? yani bu birey transeksüeldir ve ona göre giyinmesi gereklidir gibi bir rapor düzenlenebilir mi? hukuk okuduğum için kılık kıyafet yönetmeliğinde 'sağlık nedeniyle kılık kıyafet yönetmeliğinde esneklik gösterilebilir' ibaresi var yani hormon tedavisine başlamış trans bireyler için ameliyat olmadan yeni kadın kimliğini almadan bu özel durum hakkında bilgi verilip kılık kıyafeti şu şekilde giymelidir diye bir rapor düzenlenebilir mi?

14 Şubat 2016 03:59
Uzm. Psk. Banu Vardar Doktora Sor

Uzm. Psk. Banu Vardar tarafından cevaplandı.

Alkol alımı

Panik bozukluğumdan dolayı 1 ay kullanacağım Misol 50mg ve Buskas ilacı kullanmaya başladım. Bende ne stres ne de depresyon var. Her zaman gülen neşeli biriyim.Normalde çok alkol kullanan biri değilim. Ama arada içme isteğim oluyor. Acaba haftada bir kaç gün günde en fazla 1 veya 2 bira içmemin bir sakıncası olur mu? Şu an bir tane bira içtim iyiyim. Cevabınızı bekliyorum Banu Hanım.

13 Şubat 2016 16:29
Uzm. Psk. Banu Vardar Doktora Sor

Uzm. Psk. Banu Vardar tarafından cevaplandı.

işe başladım ve bebeğim için endişeleniyorum ne yapmalıyım?

merhaba hocam. 3 aylık bir bebeğim var.kızımla gün içinde oyun oynuyor, şarkı söylüyor,egzersiz yapıyor, masaj yapıyorum . ona sarılıyorum onu sevdiğimi söylüyor, okşuyorum fakat işe başladım, işe başladıktan sonra da bebeğimle kaliteli vakit geçirmek için herşeyi yapıyorum. bebeğime kayınvalidem bakıyor. bebeğimi benim sevdiğim kelimelerle yani ben nasıl seversem öyle seviyor ben nasıl saçını okşarsam oda öyle okşuyor ben nasıl oyun oynarsam öyle yapıyor. bir yerde bebeğim sevgi görüyor bu onun gelişimi için iyi biliyorum ama ona benden daha çok alışır bağlanır diyede korkuyorum. gün içinde evime rahatlıkla gidip bebeğimi emziriyorum. çok ağladığında yanına gidip sakinleştirebiliyorum ama yine de bebeğim beni unutur mu beni yabancı gibi gö...

11 Şubat 2016 11:57
Uzm. Psk. Banu Vardar Doktora Sor

Uzm. Psk. Banu Vardar tarafından cevaplandı.

Depersonalizasyon

Merhaba hocam bana depersonalizasyon tanısı konuldu gittiğim psikiyatrist eeg ve mr istedi hepsi temiz çıktı ama bunun bir tedavisi Yok idare etmelisin dedi.üç yıldır yabamcılaşma hissi yaşıyorum bir An olsun düzenledim sadece artıyo azalıyo bu şekilde seyrediyo bundan tamamen kurtulmak yok mudur? Ömür boyu sürer mi ve bir tedavi şart mı bana tedavi vermedi doktorum

8 Şubat 2016 20:33
Uzm. Psk. Banu Vardar Doktora Sor

Uzm. Psk. Banu Vardar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube