Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gebelik röntgen

Doktor hanım merhaba. Benim adet başlangıç günüm 3 ekimdi. 2 aydan beri bebek istediğimiz için o ay yumurtlama takibi de yapmıştım. Ovulasyonda yumurtlama gunu olarak 18 ekim gösterildi. 22 ekimde dayanılmaz idrar sızısı ve idrardan kan gelmesiyle urolojiye gittim. Böbrek taşından şüphelenip böbrek röntgeni çektirdi. Cipro 500 mg verdi. Egerki döllenme olduysa 3 4 veya 5 günlük olmalı. Şimdi benim korkum ya hamile kalmışsam bebeğim bu durumdan etkilenmismidir. Cevabınıza çok ihtiyacım var. Uykularım kacti hocam. Eğer hamileysem bebek etkilenmiş midir. Eğer birşey olmamış sa yani düşük felan olmazsa vücudunda anomalik veya ileride kanser olması yüksek napayım hocam. Lütfen cevabınızı bekliyorum. Saygılar.

29 Ekim 2020 12:54
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Yumurtalık kisti

Merhaba hocam, 21 yaşındayım jinekolojik muayene de sol over da 91+78 mm basit kist gözüktü, benim sürekli idrar hissim var tam boşaltamıyorum ve damla damla şeklinde yapmama neden oluyor, karnım da baskı şişlik var, uyluk ağrımda oluyor,adetlerim çok düzenli, sadece takip denildi her ay ama ben rahatsızlık duyuyorum yırtılması zarar verir mi, sizin fikirleriniz çok önemli.. Teşekkür ediyorum..

26 Ekim 2020 13:33
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Rahimsarkmasi

Hocam saygilar esimde rahim sarkmasi var sikayetleri var bel agrisi bacaklara vuran agri idraryollari iltihabi bu hastaligin gunumuzde tedavisi nasil oluyor hayati yehlikesi varmi gobek altinda agirlik sanki dusecek bir sey hissi oluyor

13 Ekim 2020 16:49
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube