Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Tırnak batması

Hocam iyi akşamlar ben Bekir yertan 8 Ekim 2020 de tirnak batması ameliyatı oldum ama bı kaç gündür tırnağım ağrıyor ve dün baktım iltihap çıktı ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

16 Mart 2021 21:31
Op. Dr. Selman Doğan Doktora Sor

Op. Dr. Selman Doğan tarafından cevaplandı.

Tirnak içindeki morluk

Merhabalar, sıkı bir ayakkabi giydigim icin tirnagimin içinde ve tirnagimin yarisini kaplayacak sekilde morluk oluştu. Kan oturdu, tirnak uzadikça morluk gider mi tirnagimi cektirmem mi gerekiyor. Teşekkür ederim.

2 Şubat 2019 16:05
Doç. Dr. Sancar Serbest Doktora Sor

Doç. Dr. Sancar Serbest tarafından cevaplandı.

Tirnak batmasi

Merhabalar.Yaklaşık 1 ay önce sağ ayak baş parmağımdan tirnak batmasi ameliyati oldum.Dikişleri aldırmama rağmen hala yara açık ve içi et dolup kanama yapıyor.Ne yapmalıyım.

9 Eylül 2018 00:05
Doç. Dr. Burçin Keçeci Doktora Sor

Doç. Dr. Burçin Keçeci tarafından cevaplandı.

Tırnak Düşmesi

Hocam ben futbol oynarken ayağıma aldığım darbe sonucu baş parmağımda morluk oluştu şu anda altından beyaz tırnak göründü üstte katman oluştu ve düşmek üzere tırnağım eskisi olur mu bu süreçte acı çeker miyim?

10 Ağustos 2017 05:27
Prof. Dr. Mehmet Demirtaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından cevaplandı.

Tırnak şekil bozukluğu

Tırnak mantarı sebebiyle 2 ayak başparmağımın 1 yıl önce tırnağı çekildi ve sonra düzgün büyümedi, parmağın üstü tekrar kapandı ama lunula kaybold sarı renkte çıktı ve ortasından itibaren altında et yoktu. Uzun olan altı boş kısım kırılıp düştü geriye tırnağın yarısı kaldı, matriksde travma meydana geldiğini ve bu yüzden bozuk çıktığını düşünüyorlar, bende onikolizis olduğunu düşünüyorum. Eğer matriks travması ise bepanthen enjeksiyon matriksi uyarıp düzeltebilirmi? onikolizis ise ne yapmalıyım?

30 Nisan 2017 11:51
Prof. Dr. Mehmet Demirtaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından cevaplandı.

Tırnak kenarında kızarıklık

Merhaba, Benim sağ ayak baş parmağımda batık vardı doktor kesip aldı ve bölgeyi temizledi şimdi çok şükür iyileştim fakat şimdi sol ayak baş parmağımda tırnağın kenarında bir kızarıklık var doktorumun önerdiği fucidin krem kullanıyorum ve ara sıra batikon sürüyorum kızarıklık acıtıyor ve beni rahatsız ediyor ne yapmam lazım?

20 Nisan 2016 21:44
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

Tırnak kanaması

hocam merhabalar öncelikle futbol oynarken ayakkabımın sıkması sonucu sağ ayak baş parmağımın tırnağın içi kanamış sanırım üzerinden 3-4 ay geçti her şey yerli yerinde tırnağımda hiçbir sorun yok ne bir acı ne bir batma fakat tırnağımın içi o kanlar tırnağımın iç kısmına yapışmış morarık gibi bir görüntü veriyor bu içindeki kurumuş kanı nasıl çıkarablilirim acaba teşekkürler

7 Nisan 2016 14:19
Op. Dr. Nikola Azar Doktora Sor

Op. Dr. Nikola Azar tarafından cevaplandı.

Tırnak sorunu

Hocam lütfen yardım edin. Tırnaklarım morarıyor. Özellikle top oynarken darbe alırsam veya ayakkabıda ayağımı zorlarsam tetikleniyor. Morartım siyaha yakın bir renk. Ağrısı en fazla 1 gün sürüyor. Tedavisi var mı? Altındaki kan mı çekilecek? Merhem önerir misiniz? Nolur yardımcı olun.

6 Eylül 2015 16:02
Prof. Dr. Mehmet Demirtaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube