Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kızlık zarı böyle bozulabilir mi?

Merhaba hocam, 20 yaşındayım klozete oturup bacaklarımı biraz ayırarak genital bölgemi ve dış dudaklarının aşağısını jiletle temizlerken jilet biraz yan durmustu, sonra peceteyle silince nokta kadar kan vardı nerden geldiğini anlamadım daha da kan gelmedi, jilet bozabilir mi ya da jilet kesiği midir? Muayene olmalı mıyım? Daha önce muayene oldugumda gerçi adetim de yakındı ama muayeneden 10-11 saat sonra lekelenme oldu sonra da kan geldi,muayene zarar vermez değil mi ? Halka şeklinde ve etli yapılıymış. Ayriyeten yastığa yapılan sürtünme kızlık zarını etkiler mi? Kafama çok taktım.

2 Mart 2020 00:51
Op. Dr. Arzu Koç Bebek Doktora Sor

Op. Dr. Arzu Koç Bebek tarafından cevaplandı.

kızlık zarı

Iyi günler Arzu Hanım size bir kaç sorum var ben kalıcı kızlık zarı diktirmek istiyorum ve bununla birlikte vajina daraltma , iç dudakla dış dudağın arasında deri fazlalığı gibi birşey var yani o fazlalık sarkmış gibi. Bana lazer yöntemiyle mi yaptirmami tavsiye edersiniz yoksa mikrocerrahi yöntemle mi ? Ve yapacağım islemlerden sonra dikiş izi kalir mi ? Gözle görünüp anlaşılacak bir durumla karşılaşır mıyım? Son sorum ise genital bölge beyazlatma işlemi yapıyor musunuz ? Bunların sağlık açısından herhangi bir zararı olur mu ?

12 Kasım 2019 22:26
Op. Dr. Arzu Koç Bebek Doktora Sor

Op. Dr. Arzu Koç Bebek tarafından cevaplandı.

Kızlık zarı

Hocam merhaba ben 1 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve bakire olmama rağmen kanama olmadı düzenli 2 ay ilişkiye girdik yine de kanama olmadı sevgilim beni terk etti o günden beri evlenmeden kimseyle bişey yaşamayacağıma söz verdim 3 ay önce özel muayenehanede zar muayenesi oldum ve doktor benim bakire olduğumu söyledi zarın esnek olabilir dedi hocam o zamandan bu zamana 20 kilo verdim ve 1 yıldır ilişkim olmadı sizce kızlık zarında tekrar kanamam olur mu

16 Eylül 2019 15:00
Op. Dr. Arzu Koç Bebek Doktora Sor

Op. Dr. Arzu Koç Bebek tarafından cevaplandı.

Kızlık zarı

Merhaba hocam,adetime çok yakın zamanda mastürbasyon yaptım (dudaklara masaj, elle dudakları sürterek,avuç içiyle dudakların üst bölgesine hafif baskı şeklinde ve perinden vajina deliğinin üstüne doğru tek parmakla ileri geri dokunarak,içine girmedim ve vajina deliği üstüne bastirmadim) sabah küçük kesik kesik kahverengi lekelenme oldu daha sonra da biraz katı şekilde kan geldi.Adettendir dedim.O gün adet de oldum yaklasmisti ama huzursuzum. Kızlığıma bir şey olmuş mudur? Bazı hocalara sordum birisi nadiren de olsa mastürbasyonla yirtabilirsin dedi. Biri de giriş yoksa bozulmamis olabilir ama muayene ol dedi.Diğerleri bir şey olmamıştır dedi.Çok arada kaldım. Doktora gidemiyorum,takıntı yaptım. Yaşım 19.

9 Eylül 2019 02:39
Op. Dr. Arzu Koç Bebek Doktora Sor

Op. Dr. Arzu Koç Bebek tarafından cevaplandı.

kızlık zarı

aqua parka gittim ve uzun kaydıraklardan kaydım.Korkudan olacak ki kendimi kastım ve havuza nasıl düştüysem acı ve yanma hissettim içime bildiğiniz su girdi ayağa kalktıktan sonra içime giren suların akışını ve çıkışını hissettim korku ve şok haliyle etrafımda kan vs görmedim ama su da dağılmış mıdır bilemiyorum.Sert bir şekilde düştüm normal bir düşüş değildi.Olaydan sonra diğer girdiğim havuzlarda da vajinamda yanma hissettim.Aksilik şu ki regl dönemimdi yani hasta olmayı bekliyordum ertesi sabah uyandığımda kanamam oldu sonra regl sancım başladı.oldukça tedirginim sizce kızlık zarım bozulmuş olabilir mi?

1 Eylül 2019 11:31
Op. Dr. Arzu Koç Bebek Doktora Sor

Op. Dr. Arzu Koç Bebek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube