Sorularda Ara
Uzmanlar

Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 200 soru cevaplandı.

Vajina girişinde sert şişlik

Merhaba vajina giris bölgemde basta kucuk zamanla yavas büyüyen bir sertlik var herhangi bir ağrı aci hissetmiyorum. Arastirdigimda bartholin kisti olabileceğini gördüm yasaklar dolayisi ile hastaneye gidemiyorum bir öneriniz varmidir veya farkli birsey olabilirmi?

11 Ocak 2021 03:30
Op. Dr. Yaşar Çeğil Doktora Sor

Op. Dr. Yaşar Çeğil tarafından cevaplandı.

Bartholin kisti çilem

Bartholin kisti veya apsesi Merhaba kıymetli hocalarım, benim bir sorunum var asla işin içinden çıkamıyorum değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. Geçtiğimiz şubat ayında kanal açma yöntemi ile bartholin kisti ameliyatı oldum marsupializasyondan sonra dikişlerin atması için baya bekledim daha sonra doktorum aldı dikişleri artık kanal açtığını ve birdaha şişlik olmayacağını söyledi( daha önce de gümüş nitrat koyarak ameliyat yapmıştı ancak gümüşe alerjım oldugu ıcın cok daha kötü şişmişti 2 yıl kadar önce) yani bu marsupializasyon yöntemi 2. Ameliyatım oldu ancak şimdi dikiş yerimde çok çirkin bir iz var geçmiyor ve ara ara ufak şişlikler olup batmalar oluyor ameliyat yapılan sağ dudak diğer dudağa göre daha büyük gözüküyor ve ...

19 Ekim 2020 02:24
Op. Dr. Nurdan Yıldız Doktora Sor

Op. Dr. Nurdan Yıldız tarafından cevaplandı.

Bartolin Kisti

Merhaba İsmail Bey, Beni çok rahatsız eden bir konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 10-15 yıl önce tek taraflı olarak ortaya çıkan Bartolin absesinin iltihabı için drenaj uygulandı. Sonrasında tekrar abse gelişmedi ancak kist şeklinde yıllardır şişlik bulunmakta. (Yaklaşık ceviz büyülüğünde). Yıllardır günlük hayatımda hiçbir ağrı vermemekte, ancak yeni evlenmemle birlikte cinsel ilişki esnasında ağrı hissetmekteyim ve buna bartolin kistinin neden olduğunu düşünmekteyim. Bununla ilgili birkaç doktor ile görüşmem sonucu bezin tamamen alınmasının en uygun yöntem olacağı, diğer bütün yöntemlerin tekrarlama risklerinin çok fazla olduğu söylendi. Ancak yeni evli olduğum için ve cinsel ilişki esnasında kuruluk ve buna bağlı acı ve ağrı ya...

23 Eylül 2020 18:04
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

bartholin apsesi

merhaba vajinamın sol yanında büyük bir ceviz büyüklüğünde bartholin apsesi var. ihtiyol pomad kullanımı zarar verir mi?

4 Eylül 2020 22:11
Op. Dr. Ece Uslu Esen Doktora Sor

Op. Dr. Ece Uslu Esen tarafından cevaplandı.

Bartolin kisti

Hocam merhaba vajina sag dudak alt tarafnda bartolin kistim var . 5 ay sonra evlencem doktor kızlık zarına yakın oldgu için bekarken alınmasnn riskli oldgunu söyledi 3 senedir sürekli tekrarlyor iltihab ilacı kullanyodum fayda etmyor sönüyor tekrar çıkıyor.Evlennce bi Zararı olurmu afedersinz ilk gecede zorlanrm dye korkuyorum beni aydnlatrmsnz bu konuda evlenmeden öncemi olmalıyım evlendkten sonramı ameliyatı.

27 Şubat 2020 07:21
Op. Dr. Fadime Demircan Doktora Sor

Op. Dr. Fadime Demircan tarafından cevaplandı.

Dış dudakta kitle

Hocam merhabalar. 21 yaşındayım ve vulvanın dış dudak kısmının içine doğru üst tarafta (iki büyük dudağın birleştiği yere doğru) fındık boyutunda bir kitle olduğunu farkettim. Bu kitle dokunduğum zaman hareket ediyor. Ağrı yapmıyor. Sizce ne olabilir ? Kötü huylu bir şey midir ?

28 Ocak 2020 01:29
Op. Dr. Mehmet Mazlum Turgut Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Mazlum Turgut tarafından cevaplandı.

Dış dudakta kitle

Hocam merhabalar. 21 yaşındayım ve vulvanın dış dudak kısmının içine doğru üst tarafta (klitoris hizzasının üstünde) fındık boyutunda bir kitle olduğunu farkettim. Bu kitle dokunduğum zaman hareket ediyor. Ağrı yapmıyor. Sizce ne olabilir ? Kötü huylu bir şey midir ?

27 Ocak 2020 05:11
Op. Dr. Fadime Demircan Doktora Sor

Op. Dr. Fadime Demircan tarafından cevaplandı.

Bezin tamamının alınması

Merhaba. Bartolin kisti ameliyatı için doktor araştırıyorken ilk sırada çıkıyor olmanız sebebiyle yazıyorum. Sol bartolin bezim abse yapmış durumda ve kökten kurtulmak istiyorum. Bana bu konuda bilgi verir misiniz? Ameliyat ne kadar sürüyor ve iyileşme süreci nedir?

25 Aralık 2019 17:24
Op. Dr. Fadime Demircan Doktora Sor

Op. Dr. Fadime Demircan tarafından cevaplandı.

Bartholin bezi

Merhaba doktor hanım daha önce aynı konuda sorum olmuştu size bartholin kisti ile ilgili şikayetimi sürekli tekrar ettiğini ve alınmasının kesin çözüm olacağını öğrenmiştim sizden şimdi kararımı verdim ve bu bezi aldırmak istiyorum ameliyat sonrasında çalışma hayatına dönüşüm ne kadar sürer ve bu operasyon bana ne kadara mal olur ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Bir de hala doruk hastanesinde misiniz ?

13 Eylül 2019 19:49
Op. Dr. Senem Alkan Akalın Doktora Sor

Op. Dr. Senem Alkan Akalın tarafından cevaplandı.

Bartholin kisti

Merhaba doktor hanım Benim 4 yıldır bartholin kistim var ilkinde abse drenaj operasyonu yapıldı ama iki yıl zarfında tekrarladı sonrasında iki kez de enjeksiyonla boşaltıldı ancak tekrar abseleşti ve otururken bile sıkıntı veriyor. Artık kistin kesesiyle birlikte tamamen alınması ihtimalini düşünüyorum ancak bekarım ve bunun bekarete bir zararı olur mu ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

4 Ağustos 2019 23:35
Op. Dr. Senem Alkan Akalın Doktora Sor

Op. Dr. Senem Alkan Akalın tarafından cevaplandı.

Bartholin kisti ameliyatı

Merhaba hocam ben 4 gün önce bartholin kisti ameliyatı oldum sol bezin tamamı alındı ama az az leke şeklinde kanamalarım oluyor bu normal midir?

22 Temmuz 2019 20:30
Op. Dr. Füreya Zilal Hocagil Doktora Sor

Op. Dr. Füreya Zilal Hocagil tarafından cevaplandı.

Bartholin kisti

Merhaba hocam. Bartholin kistinden 3 sefer marsupializasyon ameliyatı oldum. Son ameliyattan 2 ay sonra sisti devamli patladi ama suan 3 aydan beri hic şişlik yok. Sorunum o salgi üretildiginde ameliyat olan yerde batışmalar oluyor fakat şişlik yok. Bunun nedenleri neler olabilir? Teşekkür ederim.

12 Haziran 2019 22:31
Op. Dr. Nihal Malkan Doktora Sor

Op. Dr. Nihal Malkan tarafından cevaplandı.

Apse geçti ufak bir yara ve sıkınca ihtapnalma ama agri yok

Merhabalar ben de 1 yıl önce vijanada bartolin apsesi çıktı ve bir ceviz kadar olmuş ve ihataplanmişti yürüyemiyordum bile ağırdan ve doktora gittim ilaç aldim ihatapin gecsin amilyatla 15 dakikada alıcaz bu şekilde alamayız dedi ve ihatap geçti apse küçüldu tekar doktora gittim bana amiylata gerek yok geçmiş dedi ama küçük bir yara kalmıştı ve halada var ama agri hiç olmuyor şimdide hep yarayi az bisey sıkınca iptal geliyor süreklili apse gecmeişmi yoksa küçük yara neden hala duruyor ihtarı neden oluyor hocam

6 Nisan 2019 00:57
Op. Dr. Güzin Yakın Başcı Doktora Sor

Op. Dr. Güzin Yakın Başcı tarafından cevaplandı.

Hocam kansermiyim

Hocam merhaba 29 yaşında evliyim fakat ilişki sırasında zorlanıyorm sayılı beraber olmuşumdr karın ağrısıyla hastaneye kaldırıldım ve test sonuçlarım bu şekilde çıktı kanser olmaktan korkuyorum esenyurttaki hastanede çıkan sonuçlarım başka bir hastaneye gösterdiğimde çikolata kisti olabilirsn enfeksiyonda bu kadar yüksek yapabilir o hastaneye güvenmiyorm birde burada bakalım sonuçlara dediler lütfen acil cevap verirmisiniz ameliyat olursam riski varmı değerlerin çok yüksek diyolar CA 125 : 1003 CA15-3 :52.5 CA19-9 : 39.67 Sonuçlarım bu şekilde kötü birşey olmasından korkuyorum yardım edin

17 Şubat 2019 20:00
Op. Dr. Hatice Karabay Doktora Sor

Op. Dr. Hatice Karabay tarafından cevaplandı.

Bartolin kisti ve apsesi

Uzay bey merhabalar, size danışmak istememin sebebi bartolin kisti ve apsesi sorunu yaşıyor olmamdandır. Bir kaç yıldır bu sorunu yaşıyorum. İlk olduğunda direne edilmiş ve 1 yıl tekrarlamamıştı daha sonra gümüş nitrat kullanıldı 2 sene kadar tekrarlamadı. Geçtiğimiz yıl yine kendisini gösterdi direne edilip içi temizlendi fakat kısa bir zaman sonra küçük bir kist şeklinde yineledi. Doktorum bartolin bezinin tamamen alınması gerektiğini söyledi fakat buna da ben cesaret edemedim. Sürekli aynı tarafta yaşadığım sorun bu kez bir kaç hafta önce diğer tarafta oluşmaya başladı iş sebebiyle başka bir şehirde olduğum için doktorumu aradım kendileri bir hekime gidip antibiyotik kullanmamı dönünce görüşebileceğimizi söylediler. Doktora gittiğimde bi...

4 Ekim 2018 09:48
Op. Dr. Uzay Yıldırım Doktora Sor

Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube