Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 796 soru cevaplandı.

Astım ile ilgili Bilgi almak istiyorum

Merhaba doktor hanım ben astım hastası yim sybicort kullanıyorum ben 11 Mart'ta İstanbul'da da aşı tedavisi ne başlandı toz ve rutubet alerjim çıktı ama maalesef doktor um u kaybettim ve şuan tedavim kaldı yarım siz aşı tedavisi uyguluyor musunuz ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

26 Temmuz 2020 22:58
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Ebus bronkoskopi

Merhaba hocam, yaşım 26 sigara içiyorum, akciğerimde görülen lenfadenopatiler yüzünden hastanede kaldım ve testlere tabi tutuldum, tam kan sayımı ve diğer kan testlerim normal, 2 kere covid ve 2 kere ppd testi negatif, gözde üveit yok, ace41, 24 saat idrar testim normal, arb balgam testim normal,ultrason ile bakılan kalp ve iç organlarımda da sıkıntı yok, en son ebus yöntemi ile bronkoskopi yapılıyor ve patoloji sonuçlarım şu şekilde: Makroskopi: 7: 0,5 cc hacminde parçalı dokular T1K 11L 0, 5 cc hacminde parçalı dokular T1K Mikroskopi: 7 nolu lenf nodundan elde edilen hücre bloğuna ait kesitlerin incelenmesinde kan-fibrin kitleleri içerisinde epiteloid histiosit ve lenfositlerden oluşan granülom toplulukları izlen...

23 Temmuz 2020 11:41
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Tahlil sonuclari

Hocam merhabalar ben nefes darlığı yaşıyorum bunun için göğüse gittim herhangi bişey bulamadılar temiz dediler röntgene bakıp alerjiye yolladılar bugün alerji için kan aldılar ama 1 hafta sonra çıkar dediler iki tahlilim şimdi çıkmış ama IgE yazan yerde kırmızılık mevcut size atsam yardimci olurmusunuz IGE sonuç :396.0 µg/L referans değeri : 0-240 TAM KAN SAYIMI (HEMOGRAM) - MCV 89.5 fL 81,8-95,5 - RBC 5.14 10^6/µL 4,44-5,61 - MONO# 0.59 10^3/µL 0,29-0,95 - EO% 4.2 % 0,6-7,6 - WBC 6.13 10^3/µL 3,91-10,90 - LYMPH% 35.1 % 19,1-47,9 - PLT 226 10^3/µL 166-308 - MONO% 9.6 % 5,2-15,2 - LYMPH# 2.15 10^3/µL 1,26-3,35 - NEUT% 50.6 % 41,0-70,7 - RDW-CV 12.0 % 12,0-13,6 - MCHC 34.3 g/dL 32,4-35,0 - NEUT# 3.10 10^3/µL 1,8-6,9...

24 Haziran 2020 21:10
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Hocam acil cevaplarsaniz çok yoruldum bu kasintidan

Hocam merhaba ben durup dururken kasinip kabartilar çıkarıyorum ve nedenini bulamıyorum gece de oluyor sabah ilk uyandigimda da yemekten sonrada gün içinde de ve anafilaksiye döner diye korkuyorum hemen hastaneye yetisebilecek bir yerde oturmuyorum sürekli Allerset te kullanmak istemiyorum hocam anafilaksi olduğumu nasıl anlarım illa anjiyodem olur mu? Ve ne kadar sürede hastaneye varmaliyim korkumdan artık yemeklerden kaçar oldum lütfen yardımcı olun şimdiden tesekkurler

17 Haziran 2020 09:04
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Göğüs hastalıklrı

Nefes alıp verirken sağ göğsümün üzerinde ağrı oluyor endeskopi sonucunda pangastrit ve özefajit çıktı yediğim gıdalar boğazıma takılıyor hissi oluyor bazen kuru öksürük tutuyor göğüs hastalıkları olabileceği danışmam gerektiği telkininde bulundu doktorum size zahmet yardım eder misiniz.

14 Haziran 2020 10:55
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Anjiyoödem midir

Merhabalar hocam benim göz çevrem ve dudaklarım ciddi oranda şişiyor hastaneye gittiğimde işe alerjik deyip serum takıyorlar ve serumdan sonra düzeliyor. Bugün tekrar oldu sabaha kadar yıkayıp bir tane alerji ilacı aldım ve saatler sonra düzeldi. Dahiliye bölümünde anjiyoödem olduğu söylenildi. Tedavisi var mıdır ne yapmam gerekiyor hep böyle mi olur?

2 Haziran 2020 18:45
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Doktorumu bulmak

Benim doktorum mükkemmel insan ve doktorumdu adı Özğe ünal bayraktar göğüs hastalıkları ve buğün öğrendim gitmiş ve nasıl bulabilirim bilmiyorum araştırdlm istanbul maltepeye gitmiş dediler ordaki hastaneye ulaştlm ve yok dediler bana bulum tedavim devam ediyor ve ileştiriyor beni

27 Mayıs 2020 12:02
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

BUZLU CAM GÖRÜNÜMLÜ ZATÜRRE

Merhaba sayın hocam.Annemin akciğer tomografi sonucu; SOL AKCİĞER ORTA LOBINGUİNAL SEGMETTE ve SAĞ AKCİĞER POSTEROBAZAL LOKALİZASYONDA SİLİK KONTURLU BUZLU CAM MANZARASI İÇEREN ALANLAR ATİPİK VİRAL PNÖMONİ YÖNÜNDEN ŞÜPHELİ BULUNMUŞTUR.BİLETERAL AKCİĞER BAZAL KESİMLERDE ŞEKEL FİBROTİK DEĞİŞİKLİKLER MEVCUTTUR.Hocam bu ne anlama geliyor,çok endişeleniyorum..Annem 58 yaşında ve tansiyon hastası, kan değerleri normal, sürüntü testi negatif çıktı.

26 Mayıs 2020 12:38
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

viral pnomöni

Hastanıza yapılan Toraks aksiyal multislice BT incelemesinde; Trakea, özofagus ve her iki ana bronş açık izlenmektedir. Mediastinal ana vasküler yapılar ve kalp doğal izlenmektedir. Mediastende patolojik boyutta LAM pakesi saptanmamıştır. Her iki akciğerde parakardiak ağırlıklı küçük plöroparankimal fibrotik çekintilere ait görünümlerin varlıkları dikkat çekmektedir. Akciğerlerde yer kaplayıcı kitle lezyonu veya aktif infiltrasyon sahası lehine bulgu saptanmamıştır. Plevral yüzeyler tabii olup, plevral effüzyon veya kalınlaşma izlenmemiştir. Kemik yapılarda patoloji saptanmamıştır.hocam bu ne anlama geliyor

25 Mayıs 2020 23:59
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

İğne batması şeklinde ağrı

Oğlum 12 yaşında uzun zamandır bazen sol tarafında bazen göğus kafesinin altında iğne batması gibi bir ağrının olup geçtiğini söylüyor sizce ne olabilir Teşekkürler allerjik bir çocuk ayrıca ev tozu küf allerjisi

21 Mayıs 2020 19:41
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Nefeste daralma

Eğimli bir alanda yürümeye başladıktan kısa süre yaklaşık 1 veya 2 dk sonra nefeste daralma oluyor ani şekilde ve biraz daha uzun süreli yürüdüğümde eğimli alanda baş dönmesi ve halsizlik de başlıyor sebebi nedir

19 Mayıs 2020 11:16
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Cocuk allerjik oksuruk

Hocam 9 yasindaki oglum allerjik olarak geceleri atak halinde oksuruyor. Singulair cigneme tablet zyrtec kullaniyor. Uludag unv. Getirdim testleri tahlilleri yapildi kesin net tanilar konmadi. Bende allerjik astim hastadiyim. 5 yasindaki ve 9 yasindaki ogullarim bebekliklerinden beri kurup astim sllerjik nezleyle bogusuyorlar. Ikiside 2 aydir gece gunduz atak halinde oksuruyorlar. 10 gun once 184u arayip bilgi danistim ancak sikayetlerimiz nedeniyle ambulans gondermek istediler biz istemedik kendimiz bize verdikleri kod ile hastane aciline basvurduk cigerlerde sorun yok bricanly surup verdiler. Ben evde nebulizator ile ventolin budecort ile 5 gun ilac verdim bricanly 5 gun kullandilar ama 1 ay olacak hala oksuruyorlar. Şaştim kaldim. Sabaha...

12 Mayıs 2020 02:33
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Nefes Darligi

Merhaba hocam 32 yaşındayım yıllardır bende bir nefes darlığı var sft testim normal akciğer bişey yok dendi. Ekim ayı geldimiydi Şubat ayına kadar ilk eve burnum sol taraf tıkalı oluyor nefes darlığı oluyor havalar daha çok soğuyunca nefes darligim artıyor sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum ısınmayla birlikte nefes darligimda azalma oluyor hocam bu gunlerde yine nefesimin daraldigini hissettim hangi bölüme gitmeliyim astım olabilirmi

2 Mayıs 2020 01:20
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

nefes darlığı

hocam nerhabalar bu aralar nefes darlıpı yasıyorum 7 gün oldu malum korona psikolojik olabilirmi sadece nefes darlığı öksürük yok lütfen cevap verirseniz sevinirim yoksa hemen doktora gitmelimiyim

27 Nisan 2020 17:35
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Allerjij oksuruk

5 yasinda 18kg. Oglum. Bebekliginden beri kurup geciren allerjik nezlesi olan bir cocuk. Yaklasik 10 gundur surekli oksurugu var şu gunlerde disari cikamiyoruz dr.a goturemiyorum.zyrtec ve burun spreyi beklomil kullaniyoruz. Acaba budecort ve ventolin buhar olarak vermelimiyim makineyle. Gece uykusu rahat birkackez ard arda oksuruyor. Gunduz gun boyu ara ara balgamli oksuruyor. Balgam sokucu vermelimiyim yada hicbirsey yapmamalimiyim?

26 Nisan 2020 00:07
Doç. Dr. Dane Ediger

Doç. Dr. Dane Ediger tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube