Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tiroid Ultrason Sonucu

Hocam merhabalar. Aşağıdaki tiroid ultrasonografi için yorumunuz nedir? Tespit edilen nodül tehlikeli mi ve biyopsiye gerek var mıdır? Kan değerleri ve TSH değerleri normal durumdadır. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Tiroid gland sağ lob ve isthmus normal boyuttadır. Sol lob boyutu nodüle sekonder artmıştır. Tiroid parankim eko yapısı nodüller dışında homojen görünümde izlendi. Sol lob alt polde 28X18 mm çaplı, düzgün sınırlı, ince periferik hipoekoik haloya sahip, yeryer kistik dejenerasyon gösteren hafif heterojen yapıda hipoekoik nodül izlendi. Sağ lob orta polde 8,6x6,7 mm çapında periferi kalsifiye izohipoekoik nodül saptanmıştır. Tiroidde kalsifikasyon alanı izlenmedi. Periglandüler alanda patolojik görünümlü lenf nodu izlenmedi.

27 Kasım 2020 14:09
Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci tarafından cevaplandı.

Randevu talebi

Hocam merhaba.Annemin nodül ameliyatı için sizden randevu alicaktim fakat isminiz çıkmıyor MHRS de.Nasil randevu olusturabilirim size muayene olabilmek için?

6 Aralık 2019 23:02
Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci tarafından cevaplandı.

Troid buyumesi ve akciger de leke

Merhabalar hocam annemin nefes almasinda sorun vardi cekilen tomogrofi ve pet ct sonucunda troidin büyümüş soluk borusuna baski yapip daralttigi gorunuyor. Pet ct ye gore kanserli değilmiş troid. Fakat akcigerde kucuk bir leke var pet ct de kanser tanisi kondu ne yapabiliriz lutfen bize bir yol gosterirmisiniz surekli ozel hastanelere yonlendiriliyoruz malesef maddi durumumuz buna uygun değil simdiden teşekkürler...

11 Eylül 2018 20:18
Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Uygar Düzci tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube