Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kolesistektomi Sonrası Ağrı

Değerli Hocam 6 hafta önce Laparoskopik Kolesistektomi oldum. Kesi yerlerim kapandı, iştahım falan da iyi. Ama hala sağ kaburgamın altında zaman zaman ince bir sızı oluyor. Özellikle yürüme, ağır kaldırma, yüzme vb.gibi efor gerektiren eylemlerden sonra daha da artıyor. Bu normal bir durum mu, tam olarak iyileşme için biraz daha zaman mı geçmeli?

26 Haziran 2021 17:47
Op. Dr. Alaattin Güler Doktora Sor

Op. Dr. Alaattin Güler tarafından cevaplandı.

Safra kesesi

Hocam annem 1sene önce safra kesesi ve safra kanalı açık ameliyat oldu .şu anda sırt ağrısı var.6 ay önce ki ultrason bilgileri şu şekilde HEPATOBİLİYER US İNCELEME : Batında yaygın gaz distansiyonu mevcuttur. Karaciğer boyutu doğaldır. Karaciğer parankim ekojenitesi grade I steatoz ile uyumlu olarak artmıştır. Fokal eko değişikliği ayrımlanmamıştır. İntrahepatik safra kanalları santralde minimal belirgindir. Hepatik venler, portal ven ve dalları tabiidir. Preportal alanda yaklaşık 11 x 4.1mm boyutta lenf nodu belirginleşmesi lehine görünüm izlenmiştir. Safra kesesi kolesistektomizedir. Koledok porta hepatis seviyesinde 8.6mm genişlikte ve incelerek devamlılık göstermektedir. Alt uç optimal nefes kooperasyonu olmadığından net olarak değerle...

23 Mayıs 2021 06:20
Op. Dr. Alaattin Güler Doktora Sor

Op. Dr. Alaattin Güler tarafından cevaplandı.

Safra Kesesi Sorunu

İltihabi Doktor Bey geçen cmt gecesi kaburgalarıma kadar vuran şiddetli bir karin ağrısı ile acil servise başvurdum. Her türlü tetkik yapıldı. BT ve MR da safra kesesi hafif hidrobik göründü, AST-ALT-Bilirubin değerlerim epey yüksekti. Safra kesesi iltihabi teşhisi ile 3 gece yattim, damardan antibiyotik verildi, dun taburcu oldum. Hala oral yoldan antibiyotik kullanıyorum, şu an bir şikayetim yok. Doktor ya şimdi ya da sonra mutlaka safra kesemin alınması gerektiğini söylüyor. Sizce de hemen ameliyat olmalı mıyım? Ileride bu benim başıma sorun çıkarır mı?

17 Nisan 2021 13:23
Op. Dr. Alaattin Güler Doktora Sor

Op. Dr. Alaattin Güler tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube