Sorularda Ara

Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

His kaybından

Merhaba hocam ben bundan 6 ay önce açık yama konarak sol kasık fıtığı amaliyatı oldum ve sağ bacak üst baldırda deri altında fındık kadar hafif oynar vaziyette sert bir şişlik vardı onuda aldırdım patalojiye gitmedi doktor kistdedi kötü birşey değildedi benim fıtık amaliyatı olan yer 3 gün sonra şişti hafif üstü kızardı 10 ncu gün doktora gittim doktor şırınga ile şiş olan yerden şırınga ile kanı çekerek indirdi dikişleri aldı aradan 2 gün sonra geri şişti hafif ben biraz zorladım kendimi amaliyat yeri ağrıdı gece yatarken ağrısı artı yama yerinde iğne batargibi ince zızılı elektriklenme olarak bişeyler hissettim aradan 1 gün sonra cinsel bölgede hissizlik renkte sararma uyuşma oldu cinsel bölgede kızarıklik yanma başladı sırtımda kızma old...

20 Mayıs 2020 01:43
Op. Dr. Bülent Şen Doktora Sor

Op. Dr. Bülent Şen tarafından cevaplandı.

Ameliyat görüşü

Merhaba doktor bey, 2017 de sol kasıktan kapalı ameliyatımı yapmıştınız, gayet başarılıydı.. 2019da 3. Doğumumu yaptım ve göbek fıtığı oluştu. Aynı zamanda sağ kasıkta da soldakine benzer Bi ağrı başladı.. İlk sorum hem göbek, hem,kasık fıtığından aynı anda ameliyat olabilir miyim? İkinci sorum nasipse bir bebek daha düşünüyorum en az 1 yıl sonra. . Bu ameliyatı doğumdan sonra mı, hamilelikten önce mi olmalıyım? Her iki fıtığım da dayanılmayacak boyutta değil, hamilelik ve doğum sonrası tekrar olabilir dendi..

2 Nisan 2020 23:04
Op. Dr. Bülent Şen Doktora Sor

Op. Dr. Bülent Şen tarafından cevaplandı.

Lenf bezleri şişmesi

merhabalar Hocam bir yakınımı lenfomadan kaybettim bunun üzerine kendi lenf bezlerimi kontrol ettim boynumda Ve kasıgımda lenf nodları buldum muayenede benign görünümde ve çok küçük nodlar tespit edildi ancak boynun alt kısmı suplacvakilur denen bölgede geçen yıldan beri mercimek tanesi kadar lenf nodu var tehlikeli birşey yada metastaz gibi birşey olabilir mi bir de o bölgeyi ne zaman oynasam sonrasında agrı giriyor

19 Şubat 2020 16:45
Op. Dr. Bülent Şen Doktora Sor

Op. Dr. Bülent Şen tarafından cevaplandı.

Kasık fıtığı

Merhaba hocam, kasık fıtığı uzun süre oturmamız durumunda testislerde ağrı, rahatsızlık hissi yapar mı? Yaklaşık 20 gün sonra ameliyat olacağım. Ameliyata kadar bunu önlemek için ne önerirsiniz?

29 Aralık 2019 16:30
Op. Dr. Bülent Şen Doktora Sor

Op. Dr. Bülent Şen tarafından cevaplandı.

Kasık fıtığı

Merhaba hocam, geçtiğimiz 2-3 gün önce testislerimde ağrı, penisimde uyuşukluk hissettim, bunun yanında kasık fıtığımda var ancak testis torsiyonundan şüphelendim. Ağrılarım geçti ancak uzun süre oturunca biraz rahatsızlık hissi veriyor. Bu belirtiler kasık fıtığından mı kaynaklanır? testis torsiyonu için müdahele edilmez ise ağrı şiddeti hafifler mi yoksa daha da artar mı ? Bu konu hakkında bilgi isteyecektim.Teşekkür ederim.

4 Aralık 2019 07:57
Op. Dr. Bülent Şen Doktora Sor

Op. Dr. Bülent Şen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube