Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Makattan kan gelmesi

f. Dr. Levent Erdem Dahiliye - İç Hastalıkları Gastroenteroloji Makattan kan gelmesi Prof. Dr. Mustafa Ateş Genel Cerrahi Makattan kan gelmesi Doç. Dr. Mustafa Kaplan Makattan kan gelmesi Hocam babamda çok eskiden hemeroid vardı ameliyat oldu uzun yıllardır kanama olmuyodu. Geçen sene haca gitti orada kanaması olmuş geçmiş 1 sene sonra bidaha kanaması oldu, amamakatında meme falan yok çok inatcı doktora gitmiyor ben de çok korkuyorum kötü bişey vardır diye devamlı kanamadı olmuyor kalp rahatsızlığından dolayı kan sulandırıcı kullanıyor yorumlarsanız çok sevinirim saygılar.

28 Nisan 2024 20:54
Uzm. Dr. Koray Koçhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Koray Koçhan tarafından cevaplandı.

Acil

Merhabalar, yaşım 27. yaklaşık 1 senedir belkide daha uzun süredir günde 3 kereyi bulan dışkılamam oluyordu ishal gibi sıvıda değil, kabız gibi sert değil ama karnımıda ağrıtıyordu. Yapınca geçiyordu.bi keresindede tam anlamıyla sulu ishal oldum ama 1 kere. gitmediğim zaman tuvalete kaçırıyordum yani o kıvamdaydı , dışkımda kan görmedim, ailemde kanser öyküsü yok, iştahsızlığım vs. yok çok şükür. En son artık korkmaya başladım doktora gittim, kolonoskopi için gün aldım, doktor aynı zamanda bana flagyl ve colidur verdi, bu şikayetlerim gitti fakat , son 2 haftadır tok olsam dahi sürekli guruldamam oluyor, hep gaz çıkarıyorum , dışkılama sıklığımda 3 günü filan buluyor, bunun sebebi ne olabilir?

19 Mart 2024 03:50
Uzm. Dr. Koray Koçhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Koray Koçhan tarafından cevaplandı.

İnce Bağırsakta Lenfoid hiperplazi varlığı patoloji sonucu

Hocam merhaba kolonoskopi yaptırdım kolon normal çıktı İnce bagırsaktan alınan biyopside Lenfoid Hiperplazi varlığı ICD-O kodu: M-0000/0 ICD kodu :C17.0 sonucu çıktı bu kötü bir şey midir kanser olabilir mi?

16 Mayıs 2022 19:22
Uzm. Dr. Koray Koçhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Koray Koçhan tarafından cevaplandı.

crohn hastalığı

Hocam merhabalar benim şiakyetim sadece sabahları ishal gibi arada normal dışkılama var sağ alt kadranda ağrı değil hassasiyet gibi bişey vardı gece uyanma rahatsızlık yok günde bir yada iki wc oluyor hocam ilk 6 ay önce kolonoskopimde bir adet 3 mm ülser vardı patoloji normla geldi crp kalrpotektin sedim ve diğer gaita kan tahlillerinde normaldi 6 ay sonra ikinci kolonoskopi oldum baska bir doktor da terminal ileum dahil normal total kolonoskopi parça alınmamış ilaçlı mr çekildi (mr entrofrafi değil) emarda tamamen normal hocam bana colidiur smflat ve probiyotik başlandı ilk ay ishal vs bişey kalmadı sağ alt kadranda hasssiyet de minumuna indi kalmadı gibi bişey ama devamında şuan yine sabah ları ishale yakın arada normal dışkılama oluyor ...

24 Şubat 2022 18:42
Uzm. Dr. Koray Koçhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Koray Koçhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube