Sorularda Ara
İlgi Alanı

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 1465 soru cevaplandı.

Tiroit sintigrafisi

Hocam merhaba hipertiroidi hastasiyim doktorum sintigrafi çektirdi sonucum troit bezinde aktive dağılımı homojen ve artmış olarak izlendi nodül izlenmedi yorum diffüz artmış aktivite dağılımı gösteren tiroit bezi ile uyumlu sintigrafik bulgular yazıyor acaba nedir

24 Aralık 2021 18:28
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Hormon sonuçları

Vitamin d 14 /feritin 7/parat hormon 68 / serbest t3 3.49 /anti tpo 1.5 / b12 234 /serbest ts 4 1.00 /calsium 8,9 /ast 37/Demir serum 71 /albümin 43/Demir bağlama kapasitesi 337 /potasyum 4.75/kreatinin 0,6 / Ürik asit 4,24 /glikoz 77 /alt 41 /bas% 2.0/mch 23.44 /lym%12.00/rbc 5.16 hocam değerlerim bunlar aynı zamanda kronik hepatit b hastası 25 yaşında bekar biriyim değerlerimi yorumlar mısınız nasıl bir tedavi önerir siniz sonuçlarımda korkulacak bir şey var mı şimdiden teşekkür ederim

20 Aralık 2021 17:26
Prof. Dr. Murat Akın Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Akın tarafından cevaplandı.

Endoskopi sonucu

Meraba doktor bey babam endoskopi çekindi sonucu özofagus lümen ve mukozası normaldi. Disfaji sebep olacak patoloji saptanmadı. Z çizgisi 42.cm de hiatus 42.cm de geçildi. U manevrasında kardia skopu hafif gevşek sarıyordu. Fundus, korpus muozasi normaldi. Antrum mukozası hiperemik ve odemliydi. Pilor fonksiyoneydi. Bulbus önceden geçirilmiş ülsere sekonder deforme gorunumdeydi. Hiperemik ve odemliydi. Duodenum 2.kısım normaldi. Tanı olarak da LES gevşekliği, Antral gastrit , deforme bulbus ve bulbitis yazıyor Doktor bey bunlar normal.midir bı sorun var midir

17 Aralık 2021 22:32
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Triod Nodülü

TİROİD ULTASONOGRAFİ / Hocam Merhaba Sol Lob biyopsi istediler. Yardımcı olurmusnuz ? Bayan hasta yaş 31 Sağ lob 44x16x12mm, sol lob 47x16x15mm boyutlarında, istmus 3mm kalınlığındadır. Her iki lob ve istmus parankimi homojen yapıdadır. Sağ lob orta anterior kesiminde 4x2mm ve orta posterior kesiminde 6x3mm boyutlarında iki adet düzgün konturlu homojen yapıda izo-hipoekoik solid nodül izlenmektedir. Sol lob orta inferior kesiminde 23x10mm boyutlarında lobüle konturlu homojen yapıda, içerisinde mikrokalsifikasyonlar bulunan hipoekoik solid nodül dikkati çekmiştir. RDUS de nodülde belirgin internal kanlanma artışı gözlenmektedir. Papiller tiroid Ca açısından İİAB önerilir. TSH 0.2986 SERBEST T3 2.67 SERBEST T4 0.94 TSH res...

13 Aralık 2021 17:34
Prof. Dr. Murat Akın Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Akın tarafından cevaplandı.

Hamilelikte ileri derecede malignite bulgusu

Merhaba bana da bir yol gösterirseniz çok sevinirim Murat Bey. 37 haftalık gebeyim. Bir kaç gün sonra sezaryen olacağım. 34-35 haftalarda sağ göğüste ağrıyla beraber kitle farkettim ağrısı 2-3 güne geçti sertlik geçmeyince 2 gün önce ultrasonda bakıldı bilgiler şöyle: Sağ meme saat 9-10 hizasında aerolaya 2 cm uzaklıkta yaklaşık 30*25 mm ölçüsünde, lobüle konturlu, yer yer spiküler uzanımlar gösteren, içerisinde noktasal kalsifikasyonlar bulunan, doppler incelemede internal kanlanma gözlenen hipoekoik solid lezyon içermektedir. Bırads: 4-5 deyip biyopsi önerdiler. Araştırınca sanki kansermişim gibi düşünüyorum çok stres yaptım. Biyopsi yaptıracağım ama bikaç güne çocuğum doğacak süreci nasıl yönetmek gerekir. Doğu sonrasına ertel...

8 Aralık 2021 14:21
Prof. Dr. Murat Akın Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Akın tarafından cevaplandı.

FOLLİKÜLER NEOPLAZMİ ŞÜPHESİ BİYOPSİ SONUCU

Hocam merhabalar.Ben 26 yaşında bir bayanım.TSH,T3,T4 HORMON SEVİYELERİM NORMAL.3 adet troid nodülüm var. Sağ lob üst zonda 9x7 mmboyutlarında geniş kistik alanlar içeren semisolid nodül izlendi.İstmus düzeyinde 7.7x6 mm boyutlarında izoekoik heterojen solid nodül saptanmıştır.Sol lobun tamamını kaplayan 40x27 mm boyutlarında heterojen hipoekoik solid lezyon izlendi.RDUS incelemde miks tip yoğun vaskülarizasyon göstermektedir yazan bir ultrason sonucum çıktı.Sonrasında hekimim sintigrafiye yönlendirdi orda iki nodülüm soğuk ,bir tanesi ise sıcak nodül çıktı .Dolayısıyla biyopsi incelemesi çıktı.Biyopsi tanısı: Bethesta ıv. folliküler neoplazm şüphesi olarak beyan edildi. çok endişeleniyorum ender bilgilerinize ihtiyacım var .Ameliyat de...

30 Kasım 2021 23:22
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Lezyon+kitle?

Merhaba hocam ben Nevşehirden yazıyorum benim sorunum var ve bunun çaresi bulunamadı benim anadan doğma bir rahatsızlığım var sağ kolum çalışmıyor doğduğumda koltuğumun altında UR varmış göbek bağı sağ tarafıma dolanmış bu yüzden dolayı engelliyim ailem beni 3 aylıkken kayseriye hastanesine götürmüş. Orda ameliyat olmuşum 3 ay hastaneden kalıp UR temizlenmiş demişler ama lakin 6,7 yaşındayken tekrar tazeledi babam tekrar Ankara Hacettepeye götürmüş orada 50 gün hastanede yattım bir sürü ameliyata girdim ve büyük bir ameliyata geçirdim sağ kolumu göğsümden dirseğime kadar açmışlar ve temizlendi demişler ama sağ kol çalışmaz demişler bunada razıydım hocam ama şuanda 32 yaşındayım ve 7 senedir kayseri tip fakültesine gidiyorum hastalığım her y...

28 Kasım 2021 21:27
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Akne Hapının Karaciğere Zararı

hocam merhabalar; yüzümdeki aknelerden dolayı roaccutane isimli yüksek derecede A vitamini içeren ilacı kullanmam gerekiyor, ancak benim safra kesem ameliyat ile daha önceden alındıydı safra kesemin olmaması bu ilacı kullanma konusunda karaciğerim için bir dezavantaj ve artı bir yük oluşturur ve zarar verir mi?.

27 Kasım 2021 05:54
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Hareket halinde kötüleşiyorum

Hocam benim ayagım kırıldı 2 ay yürümedim 1 aydır da yürümeye çalışıyorum şimdi örnegin bi kek yapınca hemen soguk ter basıyor başım dönüyor ellerim titriyor nefesim kesiliyor oturunca geçiyor bu neden kaynaklanıyor kaç defa yaşadım 2 aydır yürümedigim için mi oluyor fikir verirmisiniz

25 Kasım 2021 21:43
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Zeynep yildiz

Merhabalar hocam. Benim bir sorum vardı. Diyetisyene gitmek için dahiliyede kan testi istediler. Kan testinde anti Tpo 620, anti tg:83 çıktı diğer değerlerim normal TSH yani. Kan sonuclarimda ise sadece Demir eksikliği çıktı. Ben 4 ay önce roaccutane kullanmıştım yüzümdeki sivilcelerden dolayı. Bu ilaç bende eklem ağrısı yaptı ve 5 kilo aldım. Bu yüzden ilacı bıraktım. Eklem ağrılarım da geçti 2 ay sonra. Sormak istediğim bu ilacın etkisi geçince antikor da normale döner mi? O ilacın yaptığını düşünüyorum.

24 Kasım 2021 16:32
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

TİROİD USD'DE SONUÇ

Hocam merhaba iyi çalışmalar diliyorum öncelikle. Sizden bir ricam olacak. 63 yaşındaki kayınvalidemin ultrason sonucunu açıklayabilir misiniz? Tiroid usd'de; TİROİD GLAND BOYUTLARI ARTMIŞTIR. TİROİD GLAND PARANKİMİ HETEROJENDİR. EN BÜYÜĞÜ SOL LOB ALT ZONDA 14×9 MM BOYUTLU BİRKAÇ ADET HİPOEKOİK SOLİD NODÜL İZLENDİ. BİLATERAL BOYUN JUGULER LENFATİK ZİNCİRDE PATOLOJİK GÖRÜNÜMLÜ LAP SAPTANMADI. Kanser riski var mı hocam, durum ne olabilir? Değerlendirmenizi merakla beklemekteyim. Çok teşekkür ederim.

24 Kasım 2021 02:42
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Boyun nodülleri

Merhaba sayın hocam , yemek yedikten sonra kıkırdak dediğimiz yerin üst kısmında yumru oluşuyordu bu şikayet üzerine doktora gittim ...Her iki servikal zincirde kısa aksı 1 cm den küçük bir kaç adet reaktif görünümlü lenf nodlari izlenmiştir . Tiroid bezi boyutları hafif artmış olup parenkemi heterojen granüller görünümdedir ,triod sağ lobda 19×12 mm boyutlarında hipoekoik solid nodül izlenmiştir

24 Kasım 2021 01:31
Prof. Dr. Murat Akın Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Akın tarafından cevaplandı.

Hocama soru

Hocam iyi günler annem 75 yaşın Boynunu sağa tarafında ağrı ve idrarında kalsyum yükselmesi var Hocam bir yol çare gösterebilir misiniz doktorlara gittik hiçbir çare bulamadık bizi oradan oraya oradan oraya sevk ediyoruz

23 Kasım 2021 22:12
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Ameliyat Korkusu

Hocam Kolay Gelsin Annemde Zehirli Guatir Var Ama Ameliyat Korkumuz Olduğu İçin Ameliyat Olmak İstemiyor Annem İlaç Kullanıyor Ama Ameliyat Olması Gerekiyor Endişeliyiz

22 Kasım 2021 02:12
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

çoklu Tiroid nodülü

Merhaba ultrasonda tesadüfen nodül bulundu. Yorumlamanız mümkün mü.Dr önemli bir durum yok dedi ama ben biraz korkuyorum ve içim rahat etmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. İSTHMUS : 3,4 mm İsthmus’da üstte sağ lob komşuluğunda sınırları parankimden net olarak ayırt edilemeyen sınırları düzensiz 5x10x12 mm boyutlarında karışık ekoda nodül izlenmiştir. SOL LOB : 13x16x46 mm Sol’da ortada sınırları parankimden net olarak ayırt edilemeyen 3x4x4 mm boyutlarında mikrokalsifikasyonlar içeren nodül izlenmiştir. Tiroid parankim ekosu heterojen izlendi. Boyunda patolojik lenf nodu izlenmedi.

11 Kasım 2021 00:20
Prof. Dr. Ferit Taneri Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Taneri tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube