Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

öğün sonrası uyku gelmesi

merhaba.düzenli spor yapıyorum.sabahları 30-35 g civarı protein(yumurta ve peynirden) ve 80 g kadar yulaf ezmesi ve 50 g kadar muz karıştırarak yiyorum.yulafı ekmeğe göre daha lifli ve düşük GI li olmasından dolayı tercih ediyorum.fakat özellikle bu sabah öğününden sonra 2-3 saat çok yoğun uykum geliyor.acaba bu yulaf ve muzun fazla insülin salınımına neden olmasında mı yoksa protein yulaf ve muzda fazla bulunan triptofan a.a inden dolayı mı oluyor? uyku sorununu çözmek için siz ne yapmamı önerirsiniz? teşekkür ederim.

28 Kasım 2015 00:32
Dyt. Nazlı Çelik Doktora Sor

Dyt. Nazlı Çelik tarafından cevaplandı.

diyet sonrası

merhaba ben bir diyet programı uygulayarak 28 günde 7.5 kilo verdim diyetim 5 öğünden oluşmaktaydı ve en az 2.5 litre süt günde 2 kupa da yeşil çay içmek en öenmli kurallardı. benim diyetim bitti ve ben daha az kilo vermek ve kilomu korumak için ne yapmam gerekiyor. uyguladığım diyette hafta da 1 gün 1 dilim ekmek vardı ve bu da beni ciddi yönde olumsuz etkiledi acaba şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

18 Kasım 2015 10:12
Dyt. Nazlı Çelik Doktora Sor

Dyt. Nazlı Çelik tarafından cevaplandı.

CHRON HASTALIĞI

Merhaba,oğlum 25 yaşında ve 10 senedir chron hastalığı tedavisi görüyor,özel bir beslenme verilmedi,hatta gastrologu ''chron hastalığının besinle alakası yok,istediğini yesin''dedi... Ancak hastalık halen devam ediyor,sanki özel bir beslenme ya da yemek konusunda dikkat edilecek bazı hususlarla hastalığa yan bir fayda olabilir umudundayım. Bir de yemek yemesi çok düzensiz,bazen günde 2 öğün yiyor.Kızartmaya falan dikkat etmiyor,siz ne önerirsiniz?

1 Kasım 2015 16:27
Dyt. Nazlı Çelik Doktora Sor

Dyt. Nazlı Çelik tarafından cevaplandı.

Zayıflamak istiyorum

Merhaba ben 16 yaşındayım boyum 1,78 kilom 69 basenlerim ve bacaklarım çok kalın spor yapmama rağmen vücudumdaki yağları atamıyorum ne yapmam gerekiyor ?

23 Ekim 2015 16:42
Dyt. Nazlı Çelik Doktora Sor

Dyt. Nazlı Çelik tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube