Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 181 soru cevaplandı.

MUKAZIS FUNGAZES hastalığı pataloloji

Merhaba Doktor bey. 27 yaşındaki erkek has 4 aydır hastanede yatıyor. Tüm vücudu kırmızı ve kaşınıyor. Ne olduğu Anlasilmadi MF HASTALIGINDAN mukazif fungadesten şüpheleniyor. kasığındaki sisen lenften eksizyon alındı. Degerlendirirmisinjz. Mikroskopi : Kesitlerde fortikal folikülleri iten parakortikal paternde nodüler lenfoid proliferasyon izlendi. Nodüler proliferasyon küçük orta capta lenfositler , histiyositler (CD68+) ve langerhans(CD1a+) hücrelerinden oluşmaktadır. Lenfoid hücreler CD3(+) CD5(+) CD7(+) olup, CD4 ile %60 CD8 %40 pozitiftir. BU alanlarda Ki- 67 endeksi %10 -15tir. Patalojik TANI: parakortikal nodüler hiperplazi OLGU: DERMATOPATİK LENF NODU ISCN NO LEHINE DEEGERLENDIRILMISTIR.

1 Şubat 2022 13:30
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Sol ayak bileğinden alınan biopsi

Merhaba hocam, size bir sorum olacaktı. Annemin sol ayak bileğinde sivilce gibi ve sönmeyen bir kitle vardı. Etrafı ödemli idi. Cildiye uzmanı onu operasyonla aldı ve Patolojiye gönderdi. Bugün sonuclarimiz çıkmış ve aşağıdaki gibi: BerER4(-) Cd10(-) P63(+) Bunlar ne anlama geliyor herhangi bir sıkıntı var mı korkulacak bir durum mu yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

5 Ekim 2021 11:55
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Önemli yardım

Hocam merhaba ben 8 haftalık gebeyim la Roche posay Duo ya da bioderma global kullanır mı hocam ya da sivilceler için dermokozmatik ne ürün Kullabilriz

23 Eylül 2021 17:56
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Formu değişen ben

Hocam merhaba. Yaklaşık 3 yıl kadar önce iç kol(koltuk altı yanı) bölgemde ten renginde ben çıktı. Ve bi kaç ay sonra siyah renge döndü. Formu normal yuvarlak ancak dokununca dışı kabuksu sert bi yapıdaydı. Ayak üstü bir cildiye doktoruna göstermiştim normal demişti rahatlamıştım. Geçen sene ya sürtünmeyle ya da kendi kendine düştü anlamadım. Sonra tekrar çıktı o ay içinde. Şimdi ise formu bozuldu gibi geliyor bana ortadan ikiye bi yarık oluştu benin üzerinde. Ve bazende ağrı oluyor. 2 aydır randevu bulamıyorum hiç bi yerde özelede gidecek şuan durumum yok. Fotoğrafını bi şekilde ulaştırsam en azından bi fikir edinebilir miyiz. Çok teşekkürler şimdiden.

6 Ağustos 2021 14:06
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Tırnak ucu altında et büyümeleri

Hocam merhabalar. Ayak tırnaklarımın tümünde ve sağ el serçe parmağımda tırnak ucumun altında et büyümesi gibi soyulmuş deri katmanları ve ufak ufak yaralar mevcut. Acı, ağrı yok. 3-4 senedir mevcut ama sayısı arttı. Daha önce gittiğim hekim durumu atipik buldu ve teşhis koyamadı. Siğil gibi görünse de her parmakta mevcut ve tırnak sınırında bitiyor, simetrik dedi. El ve ayak grafisi de çekildi. Kemik veya doku ile ilgili bir anormallik bulunamadı. Fotoğrafları ve röntgenleri gönderebilirim. Tırnak altında bu tür et büyümeleri ile ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

21 Haziran 2021 17:50
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Yaklaşık 5 aydır var

Hocam bacak aramda cilt yırtığı var baya nasıl geçer acaba?

3 Mayıs 2021 13:35
Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan tarafından cevaplandı.

Ciltte renk değişikliği kaşıntı

Merhaba Burhan hocam, Bir süredir sol bacağım kavak kemiğinin önünde ciltte düzensiz renk değişikliği kızarıklık gibi açık kahve lekelenmeler mevcut kabarma değil ama deri altında lekeler şeklinde ve oralar kaşınıyor. Hocam resim çektim. Parantezin içindeki adresi kopyalayıp boş bir web sayfasında açarsanız şekil olarak görebilirsiniz. rica etsem yardımcı olurmusunuz. ciddi bir hastalık değildir inşallah. Saygılarımla. Resim1 (hizliresim.com/XOzZtd) Resim2 (hizliresim.com/9ooSrD)

6 Nisan 2021 15:21
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

TAHLİL sonuç

merhaba hocam biyopsi sonucunda;tanı kodları kısmında: ARKİTEKTÜREL ATİPİ:MEVCUT FİBROPLAZİ:MEVCUT HAFİF DERMAL **** LEZYON TABANINDA LENFOİD İNFİLTRASYON İZLENDİ ne anlama geliyor hocam bunlar?

29 Mart 2021 17:50
Uzm. Dr. Mesut Öndeş Doktora Sor

Uzm. Dr. Mesut Öndeş tarafından cevaplandı.

Trikoepitelyoma

10 yaşımdan beri Trikoepitelyomalarım var. 4 yıl önce bunun için devlet hastanesinde lazer tedavisi uygulandı ama uygulandıktan 1 yıl sonra tekrar oluştular, çoğaldılar. Şimdi 19 yaşındayım çoğalmaya devam ediyorlar ki zaten tekrardan oluşacaklarını doktorum söylemişti biliyodum ama ben yüzüm yanmadan, her yıl lazer tedavisi olmadan bunların geçmesini istiyorum. Lazer tedavisinden başka bir yol yok mu? Lütfen beni bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

17 Mart 2021 14:01
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

Hocam lütfen yardım edin

Hocam merhaba nişanlımla boğaz ağrısı ve ağız içi yara olarak doktora gittik damağımda çıban şeklinde büyük bir yara vardı ve dil papillarım da çok şişmişti primer evre 1/80 sifiliz tanısı konuldu 2020 Haziran ayında hocam hemen tedavimizi olduk hiv saptanmadı negatif hepatitler de negatif sonra hocam aradan 10 gün geçince hiv RNA. Yaptırdım özel Labartıvarda saptanmadı şükürler olsun hocam sorum şu lütfen yardım edin 8 aydır sifiliz tanısı aldığım günden beri dil papillarımın enfeksiyonu gitmedi çok şiş ve beyaz beyaz dilimin arka tarafında yan kısmında bir tane sarı bir tane beyaz nokta var sert ve dil altı damağımda da iki tane Papila çıktı bu ay test oldum 1/4 çıktı hocam kkb gittim MR ultrasyon hiç birinde birşey çıkmıyor tamamen negat...

17 Mart 2021 02:10
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Dermoskopi

Mrh hocam ben cilt kanseriyim yuzysel yayılan maling melanom..erken teşhis edildi ve ameliyat oldum.2018 yılında teshis koyuldu..ve ek bi tedavi uygulanmadi şimdi yeni bir leke fark ettim düğün görünüyor ama tedirgin oldum.tekrarlama olasılığı varmı acaba rendevu bulamıyorum size lütfen yardımcı olurmusunuz.simdiden teşekürler..

28 Şubat 2021 21:00
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Tırnakta siyahımsı nokta

Hocam benim ayak bas parmagımda tırnagımın ucunda siyah kahverengi bir nokta gördüm sonra törpünün ucuyla tırnagın altını kazıdım zaten o nokta biraz uç kısımdaydı çok dibe girmeme gerek kalmadı ve nokta görüntüsü gitti kayboldu ama o lekeyi andırcak bir kalıntı çıkmadı kazıdıgımda ama artık o leke görüntüsü yok ben tırnak melanomu olmasından korktum ama melanom olsa kazıyarak çıkarmıydı bu nokta hocam :(

27 Şubat 2021 14:48
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

sivilce beze

ümit hocam hekime gitmem gerekip gerekmediği hususunda öncelikle sizden değerli bilginizi almak isterim. sayın hocam 2 gün önce daha önce hiç olmayan iki kaşımın ortasında hafif şişlik oluştu. bugün ağrılı bir şekilde daha da büyüdü ellediğimde beze gibi ucu hafif beyazlamış görüntüde. ama ara ara ağrı yapıyor bu sivilcemi hocam sizce hekime gitmem gerekir mi ilginize şimdiden teşekkür ederim

25 Şubat 2021 22:01
Prof. Dr. Ümit Türsen Doktora Sor

Prof. Dr. Ümit Türsen tarafından cevaplandı.

Ciltde tahriş

Değerli hocam kendim askeri personelim gün aşırı tras oluyorum benim sol kulak hizasından yanak kısmında yukarıdan aşağı doğru 3.cm kadar hafif kabarık kırmızı leke var tahriş olmuş gibi madecassol krem sürüyorum bir kaç gündür ama geçmedi netten biraz baktigimda hiç hoş olamayan bilgiler yazıyor bu ne olabilir hocam sizce kullandığım kremin faydası olur mu sizce ilginize teşekkür ederim.

24 Şubat 2021 09:51
Uzm. Dr. Seher Tutkun Doktora Sor

Uzm. Dr. Seher Tutkun tarafından cevaplandı.

yüzde tahriş

sayın hocam benim 1 aydır sok kulağımın tam karşı hizası yanak bölgemde göz altı çevresinde o bölgeye jilet vurmadığım halde kırmızı renkte hafif kabarık 3cm uzunluğunda tahriş olmuş gibi leke oluştu. bazen hafif geçiyor bezenden belirgin hale geliyor bu ne olabilir hocam sizce o bölgeye madecesol krem fito krem sürüyorum doğru bir uygulama mı sizce anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim

22 Şubat 2021 21:45
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube