Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 348 soru cevaplandı.

Sürekli artan cilt çatlağı

Merhabalar ben 20 yaşındayım ergenlik döneminde üst bacağımın iç kısmında kalçamda çatlaklar oluştu. Şuan 165 boyundayım kilom da 49-52 arasında uzun zamandır bu sınırlar dışına çıkmadı. Genel olarak 50-51 seyrediyor. Ama bacaklarımda hala çatlak oluşuyor ve bunlar mor yada kırmızı değiller drek beyaz renkte oluşuyor. Nedeni nedir, herhangi bir tahlil vermem gerekiyor mu yada ne yapabilirim bu konuda çünkü her yeni oluşan çatlağı gördüğümde moralim bozuluyor. Cildim kuruya yakın bursalıyım şuan konyadayım havadan dolayı daha çok kuruyor her duştan sonra nemlendirmeye çalışıyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

23 Aralık 2021 00:39
Prof. Dr. Ümit Türsen Doktora Sor

Prof. Dr. Ümit Türsen tarafından cevaplandı.

Koltukaltında şişlik

Merhabalar hocam, Ben 28 yaşındayım. Sağ koltukaltımda iki gün önce ceviz büyüklüğünde bir şişlik çıktı ve gittikçe daha kötü bir hal almaya başladı acılı ve ağrılı. Daha önce içten sivilce gibi bir şey vardı orada yıllardır şimdi bu hale dönüştü birden. Sebebi ne olabilir ne tavsiye edersiniz. Randevu bulamadığım için geçmesini bekledim acilen bulduğumda gideceğim. Teşekkür ederim saygılarımla.

16 Kasım 2021 17:35

Dudakta yara

İyi günler hocam kusuruma bakmayın vaktinizi aldıgim için.Hocam alt dudagimın tam orta yerini hafif ısırdim yara oldu zonklama agrı şişkinlik oluştu ucu biraz sarı olunca teramisin krem sürdüm.Şuan iyi ama yara oldu agrı var.Evde fito krem,madecasolda var ,hangisini sürmemi önerirsiniz acaba.Saygılarımla.

22 Haziran 2021 15:05
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

İltihaplı sivilcelenmeler

Vücudumun her terafinda iltihaplı sivilcelenme oluşuyor.Doktora gittim tetratox ve iki krem yazdı bunları kullanınca sivilcelenmeler olmuyordu ama özellikle kullandığım tetratox bitince sivilceler tekrar çıkmaya başladı ne yapmalıyım.

16 Haziran 2021 19:11
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Göbek piercingi

Merhabalar. 2 hafta önce göbek piercingi yaptırmıştım. Yanlış işlem sonucundan dolayı iltihap kaptığı ve ağrıdığı için 3gün sonra çıkardım. Delinen bölge içinde elimle tuttuğumda beze var ve geçmiyor. Bu kalıcı birşey mi? :(

14 Haziran 2021 01:38

Rozasea hastaları gebe kalabilir mi?

Merhaba Emine Dilek hanım. Benim rozasea hastalığım var ama gebe kalmayı düşünüyorum. Bebeğime bi zararı olur mu bu hastalığın? Hamile kalmamda herhangi bi sakınca var mı bu durumda?

30 Mayıs 2021 21:45

Cilt hastalığı

Mrb hocam tam 3 ay önce burnumun iki kanadında yanık şeklinde yara cıktı ama iyileşmedi iltihap akmaya başladı bir türlü iyileşmedi cildiye doktoruna gittim uçuk çıkmış dedi tahlil yaptı şeker vs çıkmadı sadece alerjim yüksek dedi antibiyotik tedavisi verdi 10 gün içinde toparlar dedi ama hala iyileşme göstermedi sebebi ne olabilir acaba hocam psikolojik olarakta etkiledi şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim

22 Mayıs 2021 19:00

6 yas çocuğumda aniden çıkan yumru kizarikliklar

Merhaba Hocam.6 yasindaki cocuğumda,vucudun her yerinde aniden bir seyler cikmaya basladi.Boyle ceviz buyuklugunde koca koca ucuna dogru sivrilen genis alana yayılmış yumrular.Doktora gittik alerjisi olabilir bir seye denildi ama daha oncesinden farkli bir sey tuketmemisti.Covid ve isim nedeniyle hastaneye gidemedim ama gidene kadar da sizden bi onbilgi almak istedim icimin rahat etmesi icin.O yuzden degerlerinu sizinle paylasiyorum.RDW SD 40.3 , WBC 10,21 yuksek.PDW 15.9. PCT 0,35 .Ayrica APTT 47.3 ,INR 1.55, PROTROMBIN zamani 18.7 cikarak referans degerinin disinda kalmislardir.Idrardada Dansiyete ,renk gorunumu ve bakteri yine dışında degerler almistir.Yardimci olursanız gerçekten cok sevinirim.Cocugum icin endişeleniyorum. TEŞEKKÜR EDER...

22 Mayıs 2021 13:20
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Doktora Sor

Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar tarafından cevaplandı.

Deri Hassaslaşması

Hocam merhaba, ben bir süre acnelyse kullandım. 2 yıl kullanmışımdır. Burnuma çok sürdüğüm için o deri epey hassaslaşmış şimdi sabunla yıkasam dahi çabuk kızarıyor ve ufak iltihaplar çıkıyor. Ve leke oluyor üzerinde. Ne yapmam lazım?

16 Mayıs 2021 13:26

Deri hassasiyeti ve besleme

Hocam merhaba, ben bir süre acnelyse kullandım. 2 yıl kullanmışımdır. Burnuma çok sürdüğüm için o deri epey hassaslaşmış şimdi sabunla yıkasam dahi çabuk kızarıyor ve ufak iltihaplar çıkıyor. Ve leke oluyor üzerinde. Ne yapmam lazım?

16 Mayıs 2021 13:23
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Penis de sislik

Hocam merhaba, penisimin gövde kisminin deri altinda beyaz kucuk bi sislik var ereksiyon halinde azicik elime takiliyor, buyume, agri vb birsey yok , üroloji gorundum birseyiniz yok dedi, acaba penisime uygulanan bi yanlis kuvvetten o tür şişlikler olasabilir mi ?

3 Mayıs 2021 13:12

Hidradenitis

İyi günler doktor hanım ben 3 yıldır Hidradenitis suppurativa hastasıyım hastalığım birinci evrede ve hafif normalde son 6 aydır ciddi bi lezyon almadım ama son koltuk altımda 1 haftada 2 tane yarı bezelye büyüklüğünde ve 4-5 tane mercimekten biraz büyük lezyonlar aldım antibiyotikli krem kullanmama rağmen kullanmadığım alanda yenileniyor bunun için doktorumun yazmış olduğu cefaks 500mg antibiyotiği kullanmalı mıyım yoksa fucidin sürmeye devam mı etmeliyim şuan bulunduğum bölgede muayne olabileceğim doktorların randevularının hepsi dolu ve önümüzde 3 gün tatil var lütfen yardımcı olun

22 Nisan 2021 11:13
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Kan yoluyla bulaşan hastalıklar

Hocam merhaba arkadasımda hepatit b olduğunu biliyorum avm de mağazada havlu bakarken tırnağı kanadını fark eti o an havluyu bana verdi bende elime hemen dezenfektan sıktım hepatite bağışıklığım yoktu aşı olmuştum yeni yazın 3.doz Aşımda 12 gün sonra elimde sadece egzama çatlaması çok sık el yıkadığım için sağlam deriden geçmez diyorlar ama diğer kan hastalıkları geçer mi ? Elime kan bulaştımı bulaşmadımı bilmiyorum çok az belki gelmiş olabilir ama peçete sildikten sonra peçeteye bişey çıkmadı anında dezenfektanlayıp yıkadım bişey olur mu hastalık geçer mi diğer hastalıklar falan ?

23 Mart 2021 21:45
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Doktora Sor

Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar tarafından cevaplandı.

Kulak arkasinda sureklilik arz eden apse

Mehaba hocam öncelikle benim 9 yaşında oğlum var kulağının arkasında sürekli apse oluşuyor ve 3 kez kulak burun buaz da ameliyat oldu fakat 1 ay içinde tekrarladı şimdi ise kendiliğinden patlıyor fakat yara şeklinde kalıyor iyileşme kabuk tutmuyor pataloji sonuçları temiz uludag unide detayli beyin filmi cekildi 5 yasindayken kulak kemiginde sorun yok dendi biz bunun deriden kaynaklandığını düşünüyoruz beze patlıyor ici tamaman boşalıyor ama yara kapanmıyor kırmızı renkte deri ve bu sorun dermolok doktorluk mu sizce

6 Mart 2021 11:47
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Doktora Sor

Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar tarafından cevaplandı.

Parmağımda siğil benzeri şişlik

Hocam merhaba 2 gün önce jiletle tüylerimi aldım ertesi gün sol elimin orta parmağımda siğil gibi küçük şişlik olmuştu içi su dolu değildi ve bastırınca acımadı ben de iğneyle deldim bir şey varsa çıksın diye dokununca o bölge hafif sert iğneyle deldiğim için de kırmızı oldu kanadı minik iltihap oldu gitti. Hocam hemen jilete baktım parçası girmiş midir diye jilet sapasağlamdı.? Hocam çok korkuyorum parmağım iltihaplanırsa diye. Bastırınca çok acımıyor ama yara oldu etrafı sert gibi zaten ilk başta şişti o yüzden iğnelediğim yerin etrafı minik şiş . gözükmeyen bir şey var mıdır? Kıymık şeklinde küçücük bi jilet parçası dahi olsa görür müydüm

4 Mart 2021 23:51
Prof. Dr. Ümit Türsen Doktora Sor

Prof. Dr. Ümit Türsen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube