Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Berber bulaş riski

Hocam selamlar bu olay iki yıl önce oldu kuaförde traş olurken berber ilk saçımı makinayla kesti sonra sakallarımı alırken dudağımı biraz kanattı bu şekilde hıv virüsü bulaşır mı benden 30 dk önce bir kişi daha traş olmuştu cevaplarsanız çok sevinirim hocam

25 Ağustos 2022 10:04
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

ANTİ HBC İGG TESTİ POZİTİF

Hocam Merhabalar iyi çalışmalar.. Annem Romatoloji bölümünde romatizmal sıkıntılar için kontrole gitmişti.. Doktor bey anneme, hepatit tesleri yapmış ve Anti Hbc igg testi 5.27 reactive gelmiş.. Onun üstüne doktor bey tekrar bir kaç test daha yapmış ve sonuçların 1 ay sonra çıkacağını söylemiş.. Yapılan testlerde Hbv-dna kantitaif ve sonuç negatif, anti Hbe. 1.02 nonreactive, anti hbs 9.45, ve son olarakta hbs ag 0.24.. Rica etsem yorumlama Şansınız olabilir mi?? Şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar..

13 Ağustos 2022 12:32
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

Kaburga kemiğinin sağ alt tarafında kaşıntı hissi

İyi günler, kaburga kemiğimin sağ alt tarafında (karaciğer tarafı oluyor heralde resim olarak bakmıştım) ağrı yok, kaşıntı hissi gibi bişey var rahatsız etmiyor beni ama 2-3 senedir var. Bunun nedeni ne olabilir ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

31 Ocak 2019 01:47
Uzm. Dr. İrfan Berber Doktora Sor

Uzm. Dr. İrfan Berber tarafından cevaplandı.

Bunun Anlamı Nedir ?

Sayın hocam merhaba. 38 yaşında 180 cm boyunda 100 kiloda bir erkeğim. Yaklaşık 2 senedir karaciğerde sorun yaşamaktayım. Hafif enzim yüksekliği, ultrasonda grade-1 veya grade-2 arası gösterilen yağlanma gibi artık klasikleşmiş şikayetler söz konusu. Bütün bunlara ilaveten 2 senedir, karaciğer ultrasonunda zaman zaman görülen ve zaman zaman görülmeyen lezyon sorunu var. Bu geçen sene yapılan karaciğer ultrason sonucu : Karaciğer normal büyüklükte izlenmektedir. Parankim ekojenitesinde artış izlenmektedir. ( Grade 1-2 hepatosteatoz). Karaciğer sağ lobta 12.7 x 7 mm'lik fokal hipoekojen nodüler lezyon izlenmiştir. (Atipik hemanjiyom, fokal yağlanmamış alan ? ) Diğer her şey normal. Aradaki zaman zarfında 3-4 farklı yerde batın usg çektirdim a...

28 Mayıs 2017 16:51
Uzm. Dr. Hicran Deniz Doktora Sor

Uzm. Dr. Hicran Deniz tarafından cevaplandı.

Hepatit tahlili

Tahlil yaptırdım hepatit için. HBSAg yapmamış doktorum. Sonuçlar şöyle: Anti HBs negatif, Anti HCV negatif, Anti HBc IgG negatif, Anti HBc IgM negatif. Bu sonuç yeterli mi hepatit b açısından. Rahat etmeli miyim HBSAg yok çünkü. Yine de bu sonuçlara göre bende hepatit B yok diyebilir miyim?

25 Ağustos 2016 08:14
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube