Çocuk Gelişim Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Bebegimdeki değişiklikler

Merhaba. 1 yasinda oğlum var. Durduk yere ara ara gülüyor. 15 gün önceye kadar da durduk yere canı çok yanmış gibi hıçkırarak ağlıyordu. Son 3 gündür gündüzleri bile lamba noktasına bakarak uyumaya çalışıyor. 4-5 aydır sürekli kafasının arkasını kaşımaya çalışıyor.gorunurde birşey yok kabuklanma yara vs. ama eli hep enseye yakin kisminda. DR kaşıntı için birşey yok dedi ama sürekli kaşıma halinde olması beni rahatsız ediyor. Tabi birde diğer şikayetlerimiz var işte. Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum.

17 Eylül 2021 16:05
Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul Doktora Sor

Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul tarafından cevaplandı.

Bebegim cok korkuyor

Merhaba 3.5 aylik bir brbegim var ve dogdugundan beri oksuruk dahil herseyden cok korkuyor. Surekli savunma halinde oldugundan kollarini bile acmiyor. 10 snlik bir matkap sesi yuzunden bugun saatlerce gozyaslari dokerek agladi yaklasik 4 saat ne emmeyi kabul etti ne uyudu ne sustu sadece ciglik atarak agliyor.. bu kadar korkuyir olmasi normalmi yoksa bi hekime gostermeli miyim..

31 Ağustos 2021 13:41
Çocuk Gelişim Uzmanı Başak Çelik Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Başak Çelik tarafından cevaplandı.

20 aylık kızımda sürtünme davranışı var

Merhaba gizem hanım, 20 aylık bir kızım var. Yaklaşık 1,5 aydır koltuk vb. yerlere uzanıp sürtünme davranışı var. Geçer diye üstünde durmadım ancak sorunumuz devam ediyor. Genellikle tv, izlerken, boş kaldığında ve uyumadan önce veya uykusu gelince yapıyor. Teşekkürler.

15 Ekim 2020 10:42

çaresiz anne

1.sınıfa giden oğlumda şiddete meyil arttı devamlı olarak arkadaşlarına zarar veriyor ne yapmamız nasıl bir yol izlememiz gerekir?( Kardeşi doğduktan sonra bu sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı.)

17 Aralık 2019 13:42

Anneye düşkünlük

İyi akşamlar hocam 3 buçuk yaşında oğlum var bana çok düşkün olmaya basladi.kucagimmda yemek yiyiyor yemeğini benim yedirmemi istiyor benle oynamak benle uyumak istiyor üstünü benim giydirmemi istiyor vs.bununla nasıl başa çıkarım yardımcı olun lütfen

17 Ekim 2019 23:23
Çocuk Gelişim Uzmanı Nilay Teymur Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Nilay Teymur tarafından cevaplandı.

bebeğim heyecanlanınca kendini kasıyor

Merhabalar hocam. 14 aylık bir kızım var. motor gelişimi ve fiziksel gelişiminde herhangi bir sorun yaşamadık bu evreye kadar. yanlız son 1 aydır ara ara heyecanlanınca kendini kasıyor yuzunu ve ellerini titretiyor çok sık yapmıyor ancak neden böyle yaptığına anlam veremıyoruz. nöbet vs durumu olmaması adına da gerekli gözlemleri yaptık bu tepkiyi her zaman vermediği için kontrol esnasında da gözlemlenebilmesi pek mumkun değıl ne yapmak gerekır?

3 Eylül 2019 13:43
Çocuk Gelişim Uzmanı Zülfiye Çakır Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Zülfiye Çakır tarafından cevaplandı.

1 yas sinir harbi

selamlar hocam 15 aylik kizim cok sinirleniyor,kulaklarini sacini canini acitacak kadar cekip bagiriyor.ill 4 ay kolikdi hic susmadan agladi nasil yol izlemeliyim?simdiden tesekkurler

14 Şubat 2019 23:58
Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit tarafından cevaplandı.

2,5 yaşında kızım da sürtünme davranışı

Merhaba Selin Hanım, 2,5 yaşında bir kızım var ve çok sık olmamakla birlikte cinsel bölgesini sürtme şeklinde bir davranış sergiliyor. Daha yeni ortaya çıkan bir durum bu. Gördüğümde müdahale ediyorum dikkatini dağıtıyorum hemen geliyor yanıma. Ama bir kaç defa insanların yanında bir girişimi oldu. Bu durumu düzeltebilmek mümkün müdür? Bana yardımcı olabilir misiniz?

4 Şubat 2019 08:55
Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit tarafından cevaplandı.

Kafa Sallama

Merhabalar.23 aylık oğlumda son 2 haftadır arasıra kafa sallama ve sallarken gözlerde tuaf bakışlar görüyorum. Ne yapmam lazım sebebi ne olabilir. Tek çocuk ve bazen kalabalıkta ilgi çekmek istediğini fark ediyorum.

23 Mart 2018 00:03
Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav tarafından cevaplandı.

3,5 YAŞ KREŞ İLİŞKİSİ

Merhaba hocam 3,5 yaşındaki oğlum kreşde arkadaşlarını severkende,kızıncada yanaklarını sıkıyormuş.İstediği oyuncağı vermeyince öfkelenip zarar veriyormuş.Evde çok mutlu eğlenceli bir çocuk ama kreşde 2-3 veliden şikayet geldi.nasıl davranmam lazim.Teşekkürler

16 Şubat 2017 13:43
Facebook Twitter Instagram Youtube